Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2022 02 21

FIBA nukėlė rinktinių mačą Kijeve: ukrainiečiai tai vadina „dūriu į nugarą“

Vasario 27-ąją Kijeve suplanuotos Ukrainos ir Ispanijos rinktinių rungtynės neįvyks, pranešė Tarptautinė krepšinio federacija (FIBA).
Ukrainos krepšininkai
Ukrainos krepšininkai / FIBA nuotr.

Pranešama, kad 2023 m. pasaulio čempionato atrankos susitikimas nukeliamas dėl įtemptos politinės situacijos Ukrainoje. Tikimasi, kad rungtynės bus sužaistos per vasarą vyksiantį rinktinių langą.

Tiesa, trimis dienomis anksčiau nei planuotas mačas Kijeve, vasario 24-ąją, ukrainiečiai ir ispanai susigrums Ispanijoje.

Gandai apie galimą rungtynių Kijeve nukėlimą ėmė sklisti dar praėjusią savaitę. Rusijai kaupiant šimtatūkstantines karių pajėgas greta sienos su Ukraina, ispanai prašė FIBA nukelti rungtynes, o Ukrainos krepšinio federacijos prezidentas Michailas Brodskis atviru laišku kreipėsi į FIBA, prašydamas rungtynių nenukelti.

„Jei FIBA yra tikra dėl Ukrainoje esančios įtemptos ir nestabilios padėties, dėl kurios negali vykti rungtynės, tuomet tai neturėtų būti daroma ir Izraelyje, kadangi bet kuriuo momentu, apsaugok Dieve, ten gali prasidėti raketų ataka (kas jau nutiko daugiau nei kartą) arba surengtas teroristinis išpuolis. Jei Ukrainos ir Ispanijos rungtynės bus atšauktos, tai pakeis Ukrainos krepšinio raidą daugeliui metų. Toks FIBA sprendimas būtų nedraugiškas mūsų šaliai. Tai gali skambėti griežtai, bet toks sprendimas būtų suprastas kaip dūris į nugarą.

Prašau, supraskite, jog mums politiškai labai svarbu surengti šias rungtynes Kijeve. Dėl to prašome FIBA nukelti sprendimo priėmimą į kitą savaitę, kai situacija Ukrainoje bus normalizuota, o rizikos pradings“, – praėjusią savaitę rašė M.Brodskis.

Ispanai ir ukrainiečiai rungtyniauja G grupėje, kurioje dar žaidžia Sakartvelo ir Šiaurės Makedonijos komandos.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas