Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2023 06 17

Finalą pergale pradėjęs Šaras: „Tai buvo kova iki mirties“

Šarūnas Jasikevičius ir jo treniruojama „Barcelona“ pergalingai pradėjo Ispanijos krepšinio lygos finalo seriją, penktadienio vakarą 97:88 (28:23, 19:27, 16:11, 34:27) įveikusi titulą ginantį Madrido „Real“.
Šarūnas Jasikevičius
Šarūnas Jasikevičius / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Po mačo katalonų strategas gyrė abiejų komandų žaidėjus už milžinišką atsidavimą.

Serijoje iki trijų pergalių „Barcelona“ išsiveržė į priekį 1-0.

„Nenoriu kalbėti apie atskirus žaidėjus, kai visi taip prisideda prie pergalės ir žaidžia aukščiausiu lygiu. Abiejų komandų atsidavimas buvo neįtikėtinas. Kovojome iki mirties. Smagu, jog vyrai suprato, kad finale tik taip viskas ir bus“, – po mačo kalbėjo 47-erių strategas.

Roko Snarskio nuotr./Šarūnas Jasikevičius
Roko Snarskio nuotr./Šarūnas Jasikevičius

Jis pasidžiaugė, kad katalonai laikėsi žaidimo plano net tada, kai „Real“ pataikydavo ir ne visai logiškus metimus.

„Buvo akimirkų, kuomet matėme labai gerą dviejų komandų krepšinį. Pirmajame kėlinyje mums nepavyko sustabdyti nė vieno jų išpuolio, bet antrajame kur kas pagerinimo gynybą. Kita vertus, Madridas turi tą savybę pataikyti sudėtingus metimus net ir varžovams gerai ginantis. Bet mes sureagavome, atsakėme jiems tuo pačiu ir galiausiai laimėjome. Dabar svarbiausia viską kuo greičiau pamiršti ir kitame mače vėl kautis iš visų jėgų“, – kalbėjo specialistas iš Lietuvos.

Š.Jasikevičius dėkojo savo komandos sirgaliams ir prašė jų tokio paties palaikymo likusiuose serijos mačuose. Anot kauniečio, „Real“ antrajame mače bus dar pavojingesnis.

„Nei kiek neabejojau dėl mūsų arenos. Sirgaliai pastaruosius trejus metus visada buvo su mumis. Jei įmanoma, prašau dar daugiau energijos. Smagu, kad visi palaikė Nikola Mirotičių, nors ir supranta, kad jo situacija nėra lengva. Po 48 valandų turime pakartoti tokį patį atsidavimą, nes Madridas bus dar labiau nusiteikęs“, – kalbėjo Š.Jasikevičius.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas