Paskutinės akcijos dienos! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2023 01 10

G.Žibėnas perspėja dėl PAOK reakcijos: „Neapsigaukime“

Įspūdinga pergale FIBA Čempionų lygos įkrintamąsias pradėjęs Vilniaus „Rytas“ trečiadienį Graikijoje gali užbaigti seriją ir žengti į kitą etapą.
Giedrius Žibėnas
Giedrius Žibėnas / Lukas Balandis / BNS nuotr.

Pirmąsias rungtynes namie net 85:62 prieš Salonikų PAOK laimėję Lietuvos čempionai antrajame mače laukia kur kas rimtesnio iššūkio.

„Didžiausia klaida būtų žiūrėti į pirmas rungtynes. Neapsigaukime tuo rezultatu – PAOK sužaidė turbūt prasčiausias sezono rungtynes. Tai buvo akivaizdu“, – perspėjo Giedrius Žibėnas.

VIDEO: G. Žibėnas prieš PAOK: „Neapsigaukime dėl pirmųjų rungtynių rezultato“

„Aišku, nereikėtų nuvertinti ir mūsų gynybos. Tikrai kiekvienas mūsų žaidėjas atidavė viską. To reikės ir kitose rungtynėse.

Žinoma, PAOK bus labai nepatenkinti savo gynyba pirmajame susitikime, tikimės pokyčių, tad turime būti lankstūs ir pasiruošę kiekvienam jų sumanymui“, – tęsė „Ryto“ strategas.

„Pagrindinis akcentas yra gynyba vienas prieš vieną. PAOK atlieka labai mažai rezultatyvių perdavimų, remiasi individualiais sugebėjimais, todėl dvikovos vienas prieš vieną vėl bus lemiamas faktorius. Nieko naujo“, – pabrėžė G.Žibėnas.

Į Graikiją „Rytas“ atvyko po skaudaus pralaimėjimo vietiniame fronte – šalies čempionai „Betsafe-LKL“ lygoje 76:88 neprilygo Alytaus „Wolves“.

„Vienas pagrindinių veiksnių, kodėl mes nepagauname stabilumo, yra emocinio stabilumo nebuvimas. Turime visi kontroliuoti emocijas – pradedant žaidėjais aikštelėje, tęsiant gyvu suolu. Kaip rungtynės besiklostytų, turime visi kontroliuoti emocijas. Manau, tik taip gali pasireikšti mūsų branda ir atsirasti stabilumas“, – teigė treneris.

Priešingai nei „Rytas“, PAOK savo šalies čempionate šventė įspūdingą pergalę – net 97:60 nušlavė Patrų „Apollon“ ekipą.

„Žinome, kad varžovai žais visos sudėties – prisijungė du aukšti žaidėjai. Ir tikimės, ir žinome, kad jie pasiūlys kur kas fiziškesnį žaidimą nuo pat pirmų minučių. Turime būti tam pasiruošę. Ne tik atlaikyti kontaktą, bet ir patys jį diktuoti. Tai – pagrindinės mūsų idėjos rungtynėms“, – komentarą užbaigė G.Žibėnas.

Salonikų PAOK ir Vilniaus „Ryto“ mūšis trečiadienį Graikijoje vyks 19.30 val. (Lietuvos laiku).

Jei vilniečiai švęs pergalę – serija baigsis jų pergale, jei laimėti nepavyks – lemiamas mačas bus žaidžiamas Vilniuje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas