Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2021 10 06

G.Žibėnas prieš startą Čempionų lygoje: „Norime reabilituotis prieš save pačius“

Vilniaus „Rytas“ trečiadienio vakarą stos į pirmąją FIBA Čempionų lygos kovą. Pirmuoju vilniečių varžovu Vokietijoje bus Oldenburgo „EWE Baskets“ klubas. „Ryto“ strategas Giedrius Žibėnas prieš mačą kalbėjo apie norą reabilituotis po slogaus savaitgalio pralaimėjimo ir stipriąsias oponentų savybes.
Giedrius Žibėnas
Giedrius Žibėnas / rytasvilnius.lt nuotr.

Sostinės ekipa į Vokietiją išvyko ne pačios geriausios nuotaikos.

Šeštadienį Lietuvos krepšinio lygos rungtynėse vilniečiai namuose net 89:111 kapituliavo prieš Utenos „Juventus“ ir netgi sulaukė gėdinančių skanduočių iš savo sirgalių.

Norą nusiplauti prisiminimus apie šias rungtynes prieš startą Čempionų lygoje pabrėžė ir G.Žibėnas.

„Mums svarbiausia sureaguoti į praėjusias mūsų rungtynes ir reabilituotis. Pirmiausia, prieš save pačius. Ir aišku, norime sėkmingai pradėti Čempionų lygą“, – sakė G.Žibėnas Vokietijoje.

Kalbėdamas apie būsimąjį varžovą, treneris išskyrė „EWE Baskets“ lyderius ir stipriausią šios komandos savybę – greitą puolimą.

„Jų žaidimo stilius yra intensyvus ir energingas. Viskas vyksta atviroje aikštelėje. Turi išreikštą lyderį [Maxą] Heideggerį, kuris yra tipinis „scoreris“ (liet. taškų rinkėjas), taip pat yra [Michalas] Michalakas ir [Rickey] Pauldingas – jie yra kitos opcijos. Tai tokie nemirtingi puolime žaidėjai, turėsime juos stabdyti visų pirma vienas prieš vieną, ko nepadarėme praeitose rungtynėse. Ir dar supaprastinome komandinės gynybos taisykles, tad tikimės žengti žingsnį į priekį“, – vylėsi G.Žibėnas.

Kas jį labiausiai džiugina ir neramina prieš startą tarptautiniame fronte?

„Labiausiai džiugina, kad turime teisingą nusiteikimą. Labiausiai neramina, kad vis dar treniruotėse yra vienas kito nesupratimo. Puolime dar darome daug klaidų, kas gali gali skaudėti mums žaidime atviroje aikštelėje, nes jeigu padarysime neiššauktas klaidas, jie bėgs. O mes norime juos priversti žaisti penki prieš penkis, vienoje aikštės pusėje“, – pagrindinį akcentą pabrėžė strategas.

„Ryto“ ir „EWE Baskets“ rungtynės Oldenburge prasidės 21 val.

VIDEO: Giedrius Žibėnas: „Turime labai teisingą nusiteikimą“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas