Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2023 10 31

Graikijoje – dramatiškas „Ryto“ pralaimėjimas

Vilniaus „Rytas“ antradienio vakarą nesugebėjo iškovoti pirmosios pergalės FIBA Čempionų lygos B grupėje, svečiuose 76:78 dramatiškai kritęs prieš vietos Patrų „Promitheas“ ekipą.
Keithas Hornsby
Keithas Hornsby / FIBA nuotr.

Vilniečiai neblogai pradėjo dvikovą, tačiau jau pirmo kėlinio viduryje krito į duobę, pralaimėjo atkarpą 0:11 ir atsidūrė besivejančių vaidmenyje.

Visgi geriau sužaista antroji antrojo kėlinio pusė „Rytui“ leido pasivyti savo varžovus – įpusėjus dvikovai rezultatas buvo lygus (37:37).

Paskutinį ketvirtį vilniečiai pradėjo būdami žingsniu priekyje (58:56), bet pirmą metimą pataikė tik sužaidus keturias minutes ir vėl prarado iniciatyvą.

Paskutinėmis minutėmis „Rytas“ sugebėjo rasti jėgų lemiamui šturmui. Likus dviems minutėms svečiai išlygino rezultatą, o tada tritaškį dar pridėjo Keithas Hornsby (73:70).

Tačiau į tai graikai atsakė Anthony Cowano ir Chriso Coffey penkiais taškais ir likus 37 sek. vilniečiai vėl atsidūrė besivejančių vaidmenyje.

Lemiamos atakos metu Arnas Velička apmaudžiai prarado kamuolį, o vėliau pražangų taktika negelbėjo ir Lietuvos vicečempionai iš Graikijos grįžo tuščiomis.

Vilniečiams Justinas Gorhamas pelnė 20 taškų, K.Hornsby pridėjo 13.

Pirmojoje dvikovoje „Rytas“ svečiuose 83:87 nusileido „Dijon“ ekipai iš Prancūzijos.

„Promitheas“: Anthony Cowanas 19, Linas Chrysikopoulas 15 (7 atk. kam.), Jaime Echenique 14 (6 atk. kam.), Hunteris Hale‘as 13 (6 atk. kam.), Chrisas Coffey (6 atk. kam.) ir Artūras Kurucas – po 5.

„Rytas“: Justinas Gorhamas 20 (6 atk. kam., 4 rez. perd.), Keithas Hornsby 13, Gytis Masiulis 9, Lukas Uleckas (6 atk. kam.) ir Arnas Velička (5 rez. perd.) – po 8, RJ Cole‘as 6 (5 praž.).

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas