Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2021 07 05

Graikijos į olimpines žaidynes nesugrąžinęs R.Pitino traukiasi iš rinktinės

Rickui Pitino nepavyko sugrąžinti Graikijos krepšinio rinktinės į olimpines žaidynes, o po nesėkmės olimpinės atrankos finale JAV specialistas nutarė pasitraukti iš graikų komandos vyriausiojo trenerio posto.
Rickas Pitino
Rickas Pitino / FIBA nuotr.

68-erių stratego vadovaujami graikai Viktorijoje (Kanada) vykusios atrankos finale 72:97 nusileido čekams ir nežais trečiose žaidynėse iš eilės.

„Neturiu ateities šioje komandoje. Dabar čia esu kaip buvęs treneris ir žaidėjų draugas. Nebesu Graikijos rinktinės treneris. Atvykau čia tik vienam bandymui, bet tai užima pernelyg daug laiko. Užtrukau čia šešias savaites, o dar turiu komandą namie“, – turėdamas omenyje treniruojamą JAV koledžo ekipą sakė R.Pitino.

Amerikietis, į Graikiją atvykęs prieš kelerius metus, kai perėmė Atėnų „Panathinaikos“ klubo vairą, rinktinėje dirbo be atlygio. R.Pitino įsitikinęs, kad jį pakeisti bus kam.

„Graikijoje dar neaišku, kas vadovaus krepšinio federacijai, bet yra daugybė puikių graikų trenerių, kurie gali pratęsti tai, ką sukūrėme šią savaitę. Padėsiu viskuo, kuo tik galėsiu. Myliu Graikiją, myliu šiuos žaidėjus, kuriuos treniravau, bet man tai buvo vienintelis pabandymas šiame poste“, – sakė R.Pitino.

Graikijos rinktinė pastarąjį kartą olimpinėse žaidynėse rungtyniavo 2008 m. Pekine.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas