Metinė prenumerata tik 7,99 Eur. Dabar tikrai ne metas nustoti skaityti!
Išbandyti
Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2020 04 21

Griežtas agento laiškas: karas probleminėms komandoms ir abejonė dėl kito sezono

Krepšininkų ir klubų klausimų užverstas FIBA arbitražo teismas nubraižė gaires, pagal kurias šioje konfliktinėje situacijoje kontrakto neaiškumus turėtų spręsti dvi skirtingos barikadų pusės. Tačiau kriziniu laikotarpiu krepšinio agentai užsimojo nusibrėžti dar aiškesnę liniją. Vienos didžiausių agentūrų Europoje vadovas atkreipė dėmesį į nemokius probleminius klubus, kurie eilę metų nevykdo įsipareigojimų, ir kviečia juos griežtai bausti.

Griežtai apie situaciją pasisakė „Octagon Basketball Europe“ agentūros vadovas Georgios Dimitropoulas.

Jis pritarė FIBA arbitražo rekomendacijoms skelti koronakrizės sukeltus nuostolius per pusę – t.y. pagrįsti klubų poziciją neišmokėti visų likusių atlyginimų žaidėjams, bet tuo pačiu nenuskriausti krepšininkų ir likusius jų uždarbius nurėžti ne daugiau nei 50 proc. Tai reiškia, kad iš 2-3 likusių 2019-2020 m. krepšinio sezono atlyginimų, žaidėjai turėtų gauti bent 1-1,5 uždarbio.

Tačiau G.Dimitropoulas šioje situacijoje žvelgia giliau. Ir jis nori ištraukti kitų problemų šaknis.

„Daugumos dėmesys dabar sutelktas į Eurolygos žaidėjus ir jų atlyginimus, bet mes norėtume atsižvelgti, kas nutiks su „vidurinės klasės“ žaidėjais. Dabar tai tinkamiausias laikas mums – FIBA, Eurolygai, Eurolygos žaidėjų ir kitoms asociacijoms, agentams, susivienyti ir susikurti geresnę ateitį. Turime imtis drastiškų priemonių prieš klubus, kurie istoriškai nuolat bando išvengti atsiskaitymo su žaidėjais, – pastebėjo G.Dimitropoulas. – Mes skatiname FIBA imtis iniciatyvos ir sukurti platformą, kurioje klubai, kurie nuolat kaltinami dėl nemokumo žaidėjams, būtų baudžiami sankcijomis ar kitomis priemonėmis.

Mes visi puikiai suprantame, kad tie klubai šioje situacijoje bus pirmieji, kurie bandys pasinaudoti krize. Krepšinio bendruomenė neturėtų toleruoti tokių komandų, kurios nuolat pralaimi FIBA arbitražo bylas ir vis tiek dalyvauja nacionaliniuose čempionatuose, Europos turnyruose. Atėjo laikas nubrėžti liniją!“

15min žiniomis, Lietuvoje yra keli klubai, kurie dar nėra iki galo atsiskaitę su žaidėjais ne tik dėl 2019-2020 m., bet net ir 2018-2019 m. ar ankstesnių sezonų.

Krepšininkai ir jų agentai paprastai neskundžia tų komandų FIBA arbitražo teismui, o sprendžia klausimus individualiai. Tačiau žaidėjų pozicija nuo šiol bus ginama dar atkakliau. LKL krepšininkai įkūrė profesionalių žaidėjų asociaciją, kuri gins šalies krepšininkų teises.

TAIP PAT SKAITYKITE: Nauji vėjai LKL: vadovų požiūriu nepatenkinti žaidėjai įsteigė asociaciją

„Octagon Basketball Europe“ vadovas savo laiške taip pat pabrėžė, kad dabartinis žaidėjų ir komandų konfliktas dėl atlyginimų turėtų neskaldyti, o vienyti, kadangi abi pusės turėtų žvelgti į vieni kitus ne kaip į priešus, o ilgamečius partnerius.

„Mes negalime egzistuoti vieni be kitų“, – pažymėjo G.Dimitropoulas.

G.Dimitropoulas taip pat iškėlė klausimų dėl kito krepšinio sezono. Dėl nežinomybės visame pasaulyje graikas norėtų ruošti planą B.

Remiantis „Octagon Basketball Europe“ vadovo laiške iškeltais klausimais ir abejonėmis, kitas krepšinio sezonas gali trukti trumpiau, pavyzdžiui, 3-4 mėnesius, ar vykti tuščiose tribūnose be žiūrovų.

„Kas, jei kaip dauguma specialistų prognozuoja, laiku negalėsime pradėti kito sezono? Kas, jei rėmėjai dramatiškai mažins savo paramą? Kaip tai paveiks žaidėjų uždarbius ir klubų biudžetus? Tai laikas, kai turime vienytis“, – rašė G.Dimitropoulas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Kištukiniai lizdai su USB jungtimi: ekspertas pataria, ką reikia žinoti prieš perkant
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas