Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2023 10 16

Gyvenimas ore: per kelias dienas „Barcelona“ apskris ketvirtį pasaulio

„Barcelona“ krepšininkai renka pergales prieš pajėgius varžovus, tačiau katalonų ekipos kelyje stovi ne tik stiprios komandos, bet ir milžiniški atstumai, kuriuos šiomis dienomis tenka įveikti Rogerio Grimau treniruojamai komandai.
Rokas Jokubaitis
Rokas Jokubaitis / ZUMAPRESS / Scanpix nuotr.

„Barca“ startavo dviem pergalėmis Eurolygoje, o praėjusią savaitę po jų kojomis krito ir turnyro vicečempionai Pirėjo „Olympiakos“ žaidėjai, pripažinę pralaimėjimą 68:77.

Tarp Eurolygos rungtynių katalonams tenka keliauti ir į išvykas Ispanijos lygoje, o jos kartais gali būti itin sekinančios. Taip nutiko ir šįkart.

Betsafe-LKL nuotr./Ignas Brazdeikis
Betsafe-LKL nuotr./Ignas Brazdeikis

Dienraščio „Sport“ apžvalgininkas Marcas Del Rio paskaičiavo, kad vos per šešias dienas „Barcelona“ komandai teks suskraidyti atstumą, viršijantį ketvirtį Žemės pusiaujo ilgį.

Praėjusią savaitę jie įveikė 1877 km skrydį iš Barselonos į Pirėjų, o dar penktadienį jie leidosi į 3780 km kelionę iš Graikijos į Las Palmą, kur savaitgalį žaidė ACB lygos rungtynes prieš „Gran Canaria“ ekipą. Jas „Barca“ laimėjo 73:63.

Po rungtynių „Barcelona“ sėdo į lėktuvą ir išskrido į Belgradą, kur antradienį žais Eurolygos mačą prieš „Partizan“. Šios kelionės distancija – 3681 km.

Sužaidę prieš Željko Obradovičiaus kariauną katalonai keliaus namo, o skrydis iš Belgrado į Barseloną reiškia dar 1529 kilometrus ore.

Iš viso per mažiau nei savaitę „Barcelona“ suskraidys 11 tūkst. kilometrų – daugiau nei ketvirtadalį 40 tūkst. km siekiančio pusiaujo.

Ilsėtis Rokas Jokubaitis ir kompanija po tokių kelionių negalės ilgai, nes jau penktadienį jų lauks akistata namuose su Miuncheno „Bayern“, o sekmadienį ankstyvą popietę (12.30 val. vietos laiku) – ACB mačas su Bilbao „Surne“ komanda.

O jau kitą savaitę „Barcelona“ stos ir į trečiąją šio sezono „El Clasico“ akistatą, kai Madride žais prieš „Real“ klubą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas