Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2022 05 23

Į Eurolygos duris besibeldžianti „Valencia“ meta tinklus ant žvaigždžių

„Valencia“ klubas po metų pertraukos siekia sugrįžti į Eurolygą, o tam, kad joje neatliktų tik statistų vaidmens, meta tinklus ant garsių Europos krepšinio pavardžių.

Encestando.es praneša, kad Valensijos klubas yra beveik įsitikinęs, jog viena iš Rusijos klubų paliktų vietų Eurolygoje atiteks būtent jam.

Maža to, tikimasi, kad „Valencia“ gaus nuolatinę vietą pajėgiausiame žemyno turnyre. Viena to priežasčių – ir jau kitais metais ketinama atidaryti nauja arena, talpinsianti 15 tūkst. sirgalių.

Pranešama, kad dėl to turėtų augti „Valencia“ biudžetas, o jis gali būti panaudotas žvaigždžių perviliojimui iš kitų komandų.

Ispanai teigia, kad „Valencia“ jau kurį laiką vilioja sugrįžti Nando De Colo, kuris „oranžinių“ aprangą vilkėjo 2009-2012 m., o pastaruosius tris sezonus atstovavo Stambulo „Fenerbahče“. 34-erių gynėjo sutartis su Turkijos klubu baigsis šią vasarą.

Ispanijos klubas meta tinklus ir ant dar vieno ryškaus „Fenerbahče“ žaidėjo – Jano Vesely. Nuo 2014 m. Stambule rungtyniaujantis 32-ejų čekas, kaip ir N.De Colo, šią vasarą taps laisvuoju agentu.

Getty Images/Euroleague.net nuotr./Janas Vesely
Getty Images/Euroleague.net nuotr./Janas Vesely

Tiesa, vidurio puolėjo nori ne tik „Valencia“, bet ir kita Ispanijos komanda – Šarūno Jasikevičiaus treniruojama „Barcelona“. Vis dėlto, „Encestando“ teigimu, katalonai čekui siūlo gerokai mažiau nei atlyginimas, kurį jis gauna Turkijoje.

Tarp „Valencia“ taikinių yra ir šių metų Ispanijos ACB lygos naudingiausias žaidėjas Džananas Musa. 23-ejų bosnis atstovavo į atkrintamąsias nepatekusiai Lugo „Breogan“ ekipai, o „Encestando“ teigimu, kitame sezone labiau nei į pinigus jis žvalgosi į didelį vaidmenį stiprioje komandoje.

FIBA nuotr./Džananas Musa
FIBA nuotr./Džananas Musa

„Valencia“ taip pat domisi galimybe įsigyti „Barcelona“ atstovaujantį latvį Rolandą Šmitą.

Ieškodami naujokų, „oranžiniai“ greičiausiai turės atsisveikinti su keliais senbuviais. Pranešama, kad klubą veikiausiai paliks Mike'as Tobey, Louis Labeyrie ir Samas Van Rossomas, kurių kontraktai po šio sezono baigsis.

Tiesa, jie gali ir likti, jei klubo vairą iš išvyksiančio Joano Penarroyos perimsiantis specialistas to panorės.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas