Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2023 06 11

Į G.Yabusele nukreiptos sirgalių skanduotės šokiravo patį Badalonos klubą: „Esame pasibjaurėję“

Ispanijos ACB lygos pusfinalyje – skandalas. Dalis Badalonos „Joventut“ sirgalių skandavo įžeidžiančias skanduotes, vadindami Madrido „Real“ žaidėją Guerschoną Yabusele „žudiku“.
Guerschonas Yabusele
Guerschonas Yabusele / Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr.

Incidentas nutiko per trečiąsias pusfinalio serijos rungtynes.

Tokia skanduotė buvo užuomina į Eurolygos atkrintamosiose, mače su „Partizan“, kilusias masines muštynes, kai G.Yabusele užsipuolė Dante Exumą ir buvo penkioms rungtynėms diskvalifikuotas.

„ACB reiškia didelį apgailestavimą dėl skanduočių, kurios buvo girdimos per „Joventut“ ir „Real“ rungtynes, kai dalis tribūnų nukreipė įžeidžiančias replikas į G.Yabusele“, – teigiama lygos pareiškime.

Lyga informavo, kad incidentas bus išsamiai išnagrinėtas.

„Joventut“ atsakė oficialiu pareiškimu, kuriame pasmerkė skanduotes prieš G.Yabusele.

„Reiškiame visišką pasibjaurėjimą dėl dalies tribūnų skanduočių ir įžeidinėjimų, nukreiptų prieš varžovų komandos žaidėją. Taip pat norime pareikšti, kad iš karto po to, kai įvyko šios skanduotės, iš klubo pusės aktyviai buvo imtasi priemonių ir duoti atitinkami nurodymai, kad jos būtų nutrauktos“, – rašoma pranešime spaudai.

„Joventut“ taip pat išreiškė nusivylimą dėl tokios sirgalių kultūros:

„Toks požiūris neatitinka mūsų vertybių, pagrįstų gilia pagarba varžybų dalyviams, organizatoriams, teisėjams, varžovams ir sirgaliams – saviems ir priešininkų komandos“.

„Dar kartą pabrėžiame, kad griežtai nepritariame tokiam elgesiui. Dėl šios priežasties prašome savo sirgalių, kurie rytoj, pirmadienį, apsilankys „Palau Olimpic“ arenoje, garbingai palaikyti komandą ir reikalaujame susilaikyti nuo bet kokio įžeidinėjimo žodžiu ar plakatais.

Būti vieta, kur užgimė krepšinis, yra didelė garbė, bet ir didžiulė atsakomybė. Turime saugoti, gerbti ir laikytis vertybių, kuriomis 1930 m. buvo įkurtas klubas, tarp jų – pagarbos ir sugyvenimo, kad galėtume būti sportinio elgesio pavyzdžiu“, – baigiamas pranešimas spaudai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas