Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2020 09 03

I.Kokoškovas: „Jei „Suns“ būtų pasirinkusi L.Dončičių, dabar nebūčiau Stambule“

Edgaro Ulanovo treneris Stambulo „Fenerbahče“ ekipoje Igoris Kokoškovas mintimis atsigręžė į 2018-ųjų metų vasarą, kai tuo metu jo diriguota „Phoenix Suns“ pirmuoju NBA naujokų biržos šaukimu pasirinko ne slovėnų fenomeną Luką Dončičių, bet Arizonos universiteto žvaigždę Deandrę Aytoną.
Igoris Kokoškovas ir Luka Dončičius
Igoris Kokoškovas ir Luka Dončičius / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Iki trečiojo šaukimo nukritęs Luka Dončičius per šiuos dvejus metus tapo NBA sensacija, pirmiausia laimėjęs metų naujoko apdovanojimą, o antrajame sezone patekęs ir į „Visų žvaigždžių“ mačą.

„Jis yra sėkmingas krepšininkas, – sakė I.Kokoškovas, 2017-aisiais atvedęs Slovėnijos rinktinę iki Europos čempionato aukso. – Lukos tobulėjimas yra bauginantis. Pernai jis buvo vienas talentingiausių žaidėjų pasaulyje, tačiau šiandien jis yra tarp geriausių pasaulio krepšininkų. Nereikia pamiršti, kad jam tik 21 metai ir jis krepšinį dar žais 17-18 metų.“

L.Dončičiaus atstovaujama „Dallas Mavericks“ iš atkrintamųjų varžybų pasitraukė pirmajame etape po puikios kovos prieš favorite laikomą „Los Angeles Clippers“. Tačiau ateityje, pasak I.Kokoškovo, slovėno laukia NBA čempiono titulas.

„Jei išliks sveikas, tikiu, kad nėra scenarijaus, jog jis nelaimėtų čempionų žiedo, – sakė E.Ulanovo treneris. – Nematau jėgos, kuri jį galėtų nuo to sustabdyti. Žinojome, kad jis bus vienas geriausių, bet kad jis taip greitai pasieks tokį lygį? Niekas negalėjo pamanyti. Jei kažkas sako, kad tikėjosi to, tai jis meluoja.“

Pastarąjį NBA sezoną L.Dončičius rinko po 28,8 taško, 9,4 atkovoto kamuolio bei 8,8 rezultatyvaus perdavimo.

2018-aisiais pirmuoju NBA naujokų biržos pasirinkimu tapo Deandre Aytonas, antruoju ėjimu „Sacramento Kings“ pasikvietė aukštaūgį Marviną Bagley.

I.Kokoškovo teigimu, jei klubas būtų paklausęs jo patarimo ir pasirinkęs L.Dončičių, jis dabar toliau dirbtų Fynikse, iš kurio buvo atleistas vos po pirmojo sezono.

„Dabar mes kalbamės Turkijoje, bet jei ne tai (L.Dončičiaus nepasirinkimas), tai aš dabar čia nesėdėčiau“, – teigė „Fenerbahče“ strategas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Kištukiniai lizdai su USB jungtimi: ekspertas pataria, ką reikia žinoti prieš perkant
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas