Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2022 03 08

Į Panevėžį atvykęs Željko Obradovičius – apie energiją ir „Lietkabelio“ stiprybę

Antradienio vakarą Panevėžyje lankysis neeilinis svečias – Europos taurės titulą medžiojantis Željko Obradovičius ir Belgrado „Partizan“. Prieš dvikovą su Panevėžio „Lietkabeliu“ – tituluočiausio visų laikų Senojo žemyno trenerio liaupsės Aukštaitijos komandai ir mintys apie nuovargį.
Željko Obradovičius
Željko Obradovičius / Imago / Scanpix nuotr.

Dvikovos „Cido“ arenoje pradžia – antradienį 19 val.

9 pergales ir 4 pralaimėjimus sąskaitoje turinti Belgrado „Partizan“ ekipa šiuo metu yra antroje A grupės vietoje, į priekį užleisdama tik Badalonos „Joventut“ krepšininkus (11-2).

Nenado Čanako kariauna su 6 pergalėmis ir 6 nesėkmėmis yra 6-oje grupės vietoje, bet turėtų kilti į viršų, kadangi Rusijos klubas Krasnodaro „Lokomotiv“ šį sezoną Europos taurėje dėl Vladimiro Putino sukelto karo Ukrainoje veikiausiai nebedalyvaus.

„Partizan“ prieš dvi dienas namuose 98:84 įveikė pagrindinį varžovą „Crvena zvezda“ ir revanšavosi už nesėkmę Serbijos taurės finale.

„Mes jau žinome, ką reiškia žaisti rungtynes kas 48 valandas, tačiau šie prisiminimai nėra malonūs. Puikiai žaidėme prieš Hamburgą, bet po dviejų dienų Adrijos lygoje atrodėme labai silpnai. Mums trūko energijos, o būtent tai akcentuojame žaidėjams ir per treniruotę – pagalvokime, kurie žaidėjai turėtų pradėti rungtynes bei duos mums energijos sužaisti dar vieną gerą mačą“, – sakė Željko Obradovičius.

Pirmajame tarpusavio susitikime Serbijos sostinėje „Lietkabelis“ krito tik rungtynių pabaigoje – 77:84. Tai buvo didžiausia Panevėžio ekipos nesėkmė pirmajame Europos taurės grupių etapo rate.

„Belgrade „Lietkabelis“ žaidė labai gerai. Jie turi puikių snaiperių ir protingai žaidžia puolime. Jie puikiai išnaudoja savo talentą atakuoti krepšį. Kai Džordže Gagičius yra aikštėje, aplink jį būna išstatyti keturi snaiperiai. Turime apsispręsti, kaip ginsimės prieš varžovų „pick and pop“ žaidimą. Tai bus labai svarbus dalykas“, – sakė Ž.Obradovičius.

LKL.lt ir „Scanpix“ nuotr./Nenadas Čanakas ir Željko Obradovičius
LKL.lt ir „Scanpix“ nuotr./Nenadas Čanakas ir Željko Obradovičius

Mintimis prieš būsimą mačą Panevėžyje pasidalijo ir ryškiausias „Partizan“ žaidėjas Kevinas Punteris, šį sezoną renkantis po 17,5 taško ir 19,8 naudingumo balo.

„Neturime laiko būti pavargę, kadangi mūsų laukia dar vienas svarbus mačas. Turime padaryti viską, jog pasiektume lengvą, bet svarbią pergalę, – kalbėjo Kevinas Punteris. – Nuo lapkričio mėnesio, kai pirmą kartą žaidėme su „Lietkabeliu“, mes esame ta pati komanda, bet ir visai kitokia. Laukia kitoks mačas. Mes būsime daug agresyvesni, nei buvome pastarosiose keleriose rungtynėse. Raktas į pergalę – žaidimas kartu, plano laikymasis, koncentracija visas 40 minučių ir agresyvus žaidimas.“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas