Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Įmanomi keli scenarijai: kaip pasibaigs Keenano Evanso ir Graikijos klubo sandoris?

Kauno „Žalgirio“ komandos lyderis Keenanas Evansas ilgam iškrito iš krepšinio dėl sunkios kelio traumos. Vieša paslaptis buvo, kad po solidaus sezono Eurolygoje amerikietis sukirto rankomis dėl ateities Pirėjo „Olympiakos“ klube. Bet krepšininko trauma keičia žaidimo taisykles.

Keenanui Evansui pirmadienį vakare atlikta operacija praėjo sėkmingai, bet trauma tokia sudėtinga, kad Kauno „Žalgiriui“ du sezonus atstovavęs amerikietis ilgai negalės grįžti į aikštę.

Kaip sekmadienį skelbė 15min, o pirmadienį patvirtino ir Kauno „Žalgirio“ klubas, po kairiojo kelio girnelės operacijos gynėjo gydymas ir reabilitacija užtruks apie 6-8 mėnesius.

Tokiu būdu, į aikštę amerikietis galėtų grįžti ateinančią žiemą.

Kauno „Žalgiriui“ tai rimtas nuostolis, nes komanda turės žaisti be Eurolygoje rezultatyviausiu žaidėju buvusio K.Evanso per „Betsafe-LKL“ finalo seriją, prasidėsiančią kitą savaitę.

Tačiau tai taip pat yra galvosūkis ir Pirėjo „Olympiakos“, nes Graikijos klubas jau prieš pusantro mėnesio buvo pasiekęs susitarimą su K.Evansu.

Anot graikų gazetta.gr, Graikijos klubas su K.Evansu buvo sukirtęs rankomis, bet nepasirašęs įprasto kontrakto, nes tai būtų neteisėta, žinant, jog krepšininkas dar turi įsipareigojimų „Žalgiriui“ šį sezoną.

Kitaip tariant, „Olympiakos“ su žalgiriečiu buvo sudaręs preliminarią sutartį.

Graikų vertinimu, preliminarus kontraktas negalioja teisiškai, tiesiog tai raštu pasiektas susitarimas su tam tikromis svarbiomis detalėmis, kaip kontrakto dydis (kalbama apie 1,7 mln. dolerių metinį atlyginimą) ir trukmė.

Pasirašęs preliminarią sutartį, žaidėjas negali derėtis su kitomis komandomis, negali keisti finansinių sąlygų bei sutarties trukmės.

Tuo pačiu, ir klubo įsipareigojimai yra panašūs.

Tačiau trauma keičia susitarimo taisykles, anot gazzetta.gr.

Braižomi keli variantai

Šis graikų portalas rašo, kad „Olympiakos“ vis dar bando atsigauti po įspūdžių Eurolygos finalo ketverte Berlyne, kur užėmė trečią vietą, ir dar tiksliai nežino, ką daryti dėl K.Evanso, nors kontaktas su jo agentu po krepšininko traumos jau įvyko.

Graikai dabar braižo kelis scenarijus:

Pirmasis – abi pusės nutraukia susitarimą. Tokiu atveju, komanda ieškotų kito įžaidėjo, o K.Evansas taptų laisvu agentu ir galėtų priimti kitų komandų pasiūlymus. Tiesa, grįžti į aikštę po traumos jis veikiausiai galės tik žiemą.

Antrasis scenarijus: „Olympiakos“ susitars su K.Evansu dėl kitų sąlygų. Tokiu būdu, graikų klubas pasirašys mažesnės vertės sutartį nei buvo sutarta preliminariame kontrakte (apie 1,7 mln. dolerių) bei apsidrausdamas įtrauks savas sąlygas, liečiančias naujas galimas traumas.

Tačiau jei viskas bus gerai, K.Evansas galėtų sužaisti kelis paskutinius 2024-2025 m. sezono mėnesius „Olympiakos“ gretose, – tuo metu graikų klubas jau mokėtų sutartą atlygį.

Tokiu būdu, komanda praras kažkiek pinigų per pirmą sezoną, kol žaidėjas gydysis traumą, bet išsaugos galimybę turėti krepšininką, kuris sykį jau įrodė, kad po sunkios traumos (dešinės kojos Achilo) gali grįžti į aukščiausią lygį.

Tai galėtų tikti ir žaidėjui, nes jis liktų Eurolygos komandos priežiūroje, turės galimybę tęsti reabilitaciją ir bus motyvuotas sugrįžti stiprus bei užsidirbti likusius didelius pinigus.

Trečiasis scenarijus – abi pusės laikosi preliminaraus kontrakto sąlygų ir įsipareigojimų. Tačiau šiuo atveju tai nėra tikėtina, – rašo gazetta.gr.

Ieškos rinkoje naujo žaidėjo

Portalas pridūrė, kad „Olympiakos“ planas buvo, kad K.Evansas papildytų komandą, o ne ką nors pakeistų konkrečiai.

Treneris Georgios Bartzokas dar nori įžaidėjo, kuris labiau vadovautų komandai, o ne pats atakuotų, tad „Olympiakos“ vis tiek veikiausiai pirks naują žaidėją.

Tiesa, pasirinkimas, kaip visada, Europos krepšinio rinkoje yra skurdus.

Šiuo metu „Olympiakos“ gynėjų grandyje turi dar tris buvusius žalgiriečius: Thomą Walkupą, Nazą Mitrou-Longą, Igną Brazdeikį, o taip pat Nigelą Williamsą-Gossą, Isaiah Canaaną, Michalį Lountzį, Giannoulį Larentzakį, Shaquielle'ą McKissiką.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas