Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2015 09 06

Iš Jono Kazlausko lūpų – liaupsės Lietuvos rinktinės žaidėjams

Rygos arena tiesiog tvinksėjo nuo emocijų, bet Lietuvos rinktinės treneris Jonas Kazlauskas šaltakraujiškai surikiavo savo žaidėjus pergalei. Lietuviai uždusino latvius savo gynybos gniaužtuose ir šventė pergalę 68:49. „Šiandien veidai linksmesni?“ – šypsodamasis pro žurnalistus praėjo J.Kazlauskas. Šypsotis yra ko – lietuviai iškovojo antrąją pergalę iš eilės.

„Pradžia nepavyko, skirtingai nuo mačo su Ukraina. Netgi pavyko atspėti jų pirmąjį derinį. Bet tiek buvome susikaustę, kad gavome su dėjimu iš viršaus. Nors pasakėme, kur kas bėgs ir statys užtvarą, užteko kažkuriam užsigalvoti...

Pradžioje ne visiškai pavyko apsiginti nuo tritaškių, ko ir tikėjomės. Tokie nervai mums kainavo. Taip pat iš pradžių pralaimėjome kovą dėl kamuolių. Bet išsprendėme tritaškių problemą, susigrąžinome lentą ir perėmėme kontrolę.

Džiaugiuosi, kad tokioje sunkioje kovoje pademonstravome gana solidų žaidimą. Ne visada viskas sekasi. Jau sakiau – nesame patys geriausi ir gražiausi, bet šiandien charakteriu buvome žymiai stipresni“, – po pergalės pasakojo J.Kazlauskas.

– Tai buvo geriausios rinktinės rungtynės šiemet?

– Buvo geros rungtynės. Daug prametėme iš po krepšio, vis dar prastas pataikymo procentas, buvo kitų taisytinų dalykų, bet šiaip, prie tos įtampos, blogai sužaistų rungtynių vakar, fantastinio palaikymo, galvoju, kad rungtynės buvo vykusios.

– Mantas Kalnietis sugrįžo ar tai tiesiog buvo jo gimtadienio rungtynės (12 tšk., 6 rez. perd.)?

– (Šypsosi.). Tikiuosi, kad jis grįš po gimtadienio ir tas gimtadienis tęsis kuo ilgiau.

– Kodėl nuo suolo nepakėlėte Domanto Sabonio ir Artūro Milaknio?

– Visos rungtynės yra labai svarbios. Kontrolinėse galiu žaisti su dvylika. Pasitikiu visais, kuriuos čia atsivežiau. Tik kai numatai planą, jauti, kad tas žaidėjas tinka toms rungtynėms, kitas – kitoms. Su Ukraina man buvo reikalinga jėga stumdantis su Fesenka.

Kontrolinėse galiu žaisti su dvylika. Pasitikiu visais, kuriuos čia atsivežiau. Tik kai numatai planą, jauti, kad tas žaidėjas tinka toms rungtynėms, kitas – kitoms.

Milaknis... Šiandien man reikėjo Deivido prasiveržimų, draskymų, ką jis šiandien sėkmingai darė ir mums labai padėjo.

Kavaliauską iš Rygos VEF laikų visi žino, bijo, o jis atvėrė kelių puolime kitiems žaidėjams. Mums teko pasirinkti tokį planą.

Tikrai nėra taip, kad kažkas žaidė, kažkas ne. Paprasčiausiai, laikėmės plano.

– Jonas Mačiulis sužaidė žvėriškai – pelnė 13 taškų ir atkovojo 10 kamuolių.

– Jūs teisingai pasakėte (Šypsosi.). Dvigubas dublis trečios pozicijos žaidėjui... Kad taip toliau tęstusi.

– Pasirengimo cikle lietuviai dažnai klydo, o čempionate jų skaičius labai sumažėjo.

– Neprisikalbėkite (Šypsosi.) Kol kas. Branginame kamuolį. Ateina toks metas, kai pradedame žinoti, kas ką gali. Laikėmės drausmės, kas turi užbaigti ataką ir t.t. Todėl klaidų sumažėjo.

Bet dar norėtųsi greitesnio žaidimo. Vakar skubėjome, bet tai neturi nieko bendro su greitumu. Noriu greitų užtvarų, atsidengimo, kamuolio judėjimo. O tada išauga galimybė padaryti klaidas. Gal per lėtai žaidžiame, todėl rečiau klystame.

VIDEO: Jono Kazlausko mintys po pergalės prieš latvius

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai
Reklama
Namuose drėgna, kaupiasi kondensatas ant langų. Kaip apsaugoti savo namus nuo pelėsio?
Reklama
Advento kalendoriai – nuo paprastos tradicijos iki prabangos segmento
Reklama
Kaip išvengti peršalimo komplikacijos – sinusito