Metinė prenumerata tik 7,99 Eur. Dabar tikrai ne metas nustoti skaityti!
Išbandyti
Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2018 12 03

Linksmo kapitono užduotį vykdęs R.Seibutis nekvestionavo D.Sabonio triumfo

„Tai jau Renaldas šiandien pakalbės“, – juokėsi žurnalistų po rungtynių su Kroatija pokalbiui kviečiamas Mantas Kalnietis. Rinktinės kapitonas nubėgo į rūbinę, kaip tai prieš tai padarė ir Jonas Mačiulis, bei taip įpareigojo viską apie sekmadienio akistatą papasakoti rezultatyviausią mačo žaidėją.
Renaldas Seibutis
Renaldas Seibutis / Josvydo Elinsko / 15min nuotr.

Mačo, kuris buvo gan banguotas, tačiau baigėsi laimingai.

Pirmasis kėlinys „Siemens“ arenoje priklausė šeimininkams, kurie iškart šovė į priekį 16 taškų skirtumu. Tačiau antrosios susitikimo atkarpos pradžioje, vos per dvi minutes, Dainiaus Adomaičio auklėtiniai susirinko penkias komandines pražangas ir vieną po kito varžovą siuntė prie baudų metimo linijos.

Tai lėmė net 28 praleistus taškus antrajame kėlinyje ir likusią vos 4 taškelių (43:39) persvarą prieš didžiąją pertrauką. Vis tik po jos Lietuvos nacionalinė komanda vėl rodė kokybiškesnį žaidimą ir, antrą kartą pabėgusi dviženkliu skirtumu, kroatams dovanų nebedalino.

Priešpaskutinį FIBA pasaulio čempionato atrankos langą lietuviai baigė užtikrinta pergale 79:62, nors bilietas į planetos pirmenybes kišenėje guli jau seniai.

Josvydo Elinsko / 15min nuotr./Adas Juškevičius
Josvydo Elinsko / 15min nuotr./Adas Juškevičius

Šiame mače Renaldas Seibutis ant parketo praleido 25 minutes ir pelnė 15 taškų (4/7 dvit., 2/3 trit., 1/2 baud. met.), atkovojo 5 kamuolius, atliko 2 rezultatyvius perdavimus, 2 kartus suklydo, perėmė kamuolį, blokavo metimą ir finišavo su 17 naudingumo balų. Gynėjui būnant aikštėje, lietuviai pelnė 13 taškų daugiau nei varžovai.

Tai buvo ir rezultatyviausios, ir efektyviausios R.Seibučio rungtynės šioje pasaulio čempionato atrankoje.

„Žinojome, kad nebus lengva. Pirmajame kėlinyje mes turėjome persvarą, tačiau tada praradome savo ritmą, fiziškumą jėgą, kurių mums reikėjo. Taip varžovai sugrįžo, bet per didžiąją pertrauką treneris dar kartą sutvarkė žaidimą, mes stengėmės išpildyti žaidimo planą. Tada pradėjome žaisti geriau ir laimėjome rungtynes“, – apie pergalę kalbėjo R.Seibutis.

Dainius Adomaitis gyrė savo auklėtinį, tačiau sakė, kad žaidimo planas nebuvo statomas konkrečiai ant šio gynėjo.

Josvydo Elinsko / 15min nuotr./Dainius Adomaitis
Josvydo Elinsko / 15min nuotr./Dainius Adomaitis

„Manau, kad labai gerai situacijas išnaudojo žaidėjai, kurie žaidė su kamuoliu. Matėm paskutines jų (kroatų) rungtynes, jie agresyviai žaidė prie „du prieš du“, norėjom tą išnaudoti su savu išsidėstymu. Žaidžiame komandinį krepšinį ir kartais būna, kai tokiose situacijose atsiduria kitas žmogus, pavyzdžiui, Adas Juškevičius ar Rokas Giedraitis. Čia ir situacija buvo tokia, kurios užbaigėju tapo Renaldas“, – apie 33-jų gynėjo pasirodymą sakė D.Adomaitis.

– Antrajame kėlinyje vos per dvi minutes susirinkote penkias komandines pražangas. Kiek tai turėjo įtakos varžovų sugrįžimui? - 24sek paklausė R.Seibučio.

– Taip negali būti. Per pirmas kelias minutes padaryti taip, kad priešininkų komanda pradėtų mesti baudas už kiekvieną mūsų prisilietimą... Jie metė jų tikrai per daug ir, aišku, tai yra patys lengviausi taškai, kai laikas stovi, o rezultatas mažėja.

– Tai buvo rezultatyviausios jūsų rungtynės langų metu. Kuo jos skyrėsi nuo ankstesnių ir ar buvo planas daugiau puolimą statyti ties jumis?

– Planas... Toks ir planas. Svarbiausia, kad komanda laimėtų, o kaip išėjo – taip. Visiškai to nesureikšminu. Esame draugiška, vieninga komanda. Vieną dieną vienam geriau sekasi, kitą – kitam.

– Kuo buvote geresni už varžovus pirmajame ir trečiajame kėliniuose, kuomet pradėjote bėgti nuo varžovų?

– Sutvarkėme savo gynybą ir agresyvumą, kas leido pelnyti lengvų taškų greitajame puolime ir tada, pabėgus šiek tiek į priekį, atsirišo ir laisvumas. Visi lengviau pataikė ir lengviau tie taškai rinkosi.

– Domantas Sabonis buvo išrinktas geriausiu Lietuvos krepšininku. Ar pritariate tokiam rezultatui?

– Kas balsavo, jie geriau žino. Manau, kad Domantas Sabonis to tikrai nusipelnė. Sprendžiant pagal tai, kokį jis žaidimą demonstruoja geriausioje pasaulio lygoje, reikia su tuo sutikti.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šviežia ir kokybiška mėsa: kaip „Lidl“ užtikrina jos šviežumą?
Reklama
Kaip efektyviai atsikratyti drėgmės namuose ir neleisti jai sugrįžti?
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai