Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Ispanai žavisi jaunuoju Lietuvos krepšinio talentu: „Perlas iš Šiaurės“

Kasparui Jakučioniui dar tik 17 metų, bet jaunasis Lietuvos krepšinio talentas sulaukia vis daugiau šansų ir pagrindinėje „Barcelona“ vyrų komandoje.
Kasparas Jakučionis
Kasparas Jakučionis / Vida Press nuotr.

Sparčiai tobulėjantis jaunuolis savaitgalį vėl atkreipė prožektorių šviesas į save, kai gavęs šansą ryškiai žibėjo Ispanijos čempionate.

Drąsus ir taiklus lietuvaitis sulaukė dėmesio bei pagyrų ispanų žiniasklaidoje.

„Įspūdingos 128 jaunuolių sekundės“, – rašė Sport.es žurnalistas Davidas Rubio, kartu su K.Jakučioniu pagirdamas ir drauge nuo suolo kilusį bendraamžį italą Dame'ą Sarrą.

„Barcelona“ triuškino Granados „Coviran“ įtikinamu skirtumu (94:61), kai Rogeris Grimau bakstelėjo pirštu į du klubo talentus.

„Įžūlus lietuvis iš karto įskraidino du tritaškius be klaidų“, – tęsė D.Rubio.

VIDEO: KASPARAS JAKUCIONIS se luce de nuevo en Granada | Liga Endesa 2023-24

„Jis jau buvo žinomas dėl savo taiklių tolimų metimų nuo lentos, bet šįkart krepšinio perlas iš Šiaurės demonstravo šaltakraujiškumą ir drąsą atakoje, paleisdamas dvi taiklias tolimas bombas iš eilės. Šeši taškai baltų krepšinio atstovui ir nė vieno pramesto metimo“, – toliau rašė Sport.es žurnalistas.

Debiutinius savo taškus ACB lygoje K.Jakučionis pelnė dar praėjusiame sezone, kuomet vos 16 metų amžiaus jaunuolį į aikštę išleido tuomet pagrindinę „Barcelona“ komandą dar treniravęs Šarūnas Jasikevičius.

Jaunuolio tuomet paleistas tritaškis į krepšį įkrito nuo lentos.

Istorija pasikartojo ir lapkritį, kai treniruojamas jau Rogerio Grimau taikliarankis vėl pataikė tritaškį nuo lentos.

Savaitgalį Granadoje abu tolimi metimai į krepšį jau leidosi be lentos pagalbos, o per trumpą atkarpą jis surinko net 9 naudingumo balus.

Tiek pat laiko – 128 sekundes – žaidęs D.Sarras pasižymėjo 5 taškais ir 4 naudingumo balais.

„Auksiniai berniukai“, – socialiniame tinkle „X“ (buvęs „Twitter“) džiaugėsi „Barcelona“ klubas, pridėjęs laimingų jaunuolių nuotrauką.

„Palyginus Juaną Carlosą Navarro ir buvusį vadovą Nacho Rodriguezą, „Barcelona“ su savo jaunaisiais talentais dirba gerokai išmintingiau. Dalis jų vis dar skolinami, tačiau du jaunuoliai įrodinėja, kad išaugo ketvirtąją šalies lygą dar nesulaukę pilnametystės. Tie jaunuoliai – K.Jakučionis ir D.Sarras“, – išskyrė D.Rubio.

„Lietuvis jau pribloškė dublerių komandą, kai sausio 7-ąją surinko 47 naudingumo balus, vesdamas komandą į pergalę su 29 taškais (6/9 trit.), 14 atkovotų kamuolių, 8 rezultatyviais perdavimais ir 5 perimtais kamuoliais. Jis surengė vieną geriausių pasirodymų šio diviziono istorijoje“, – pabrėžė Sport.es žurnalistas.

„Du vaikai, K.Jakučionis ir D.Sarras, drąsiai ėmėsi iniciatyvos, atsidūrę įvykių sūkuryje“, – sutiko „Marca“ žurnalistas Eugenio Munozas Fernandezas.

„Jie turi viską, kad dominuotų aikštelėje dėl savo fizinių savybių ir įgūdžių su kamuoliu. Jie – klubo brangakmeniai, kuriais tiki „Barcelona“ gerbėjai“, – tęsė „Marca“ žurnalistas.

„Barcelona“ klubo nuotr./Kasparo Jakučionio dvitaškis į „Žalgirio“ krepšį
„Barcelona“ klubo nuotr./Kasparo Jakučionio dvitaškis į „Žalgirio“ krepšį

„Skirtingi, bet papildantys vienas kitą šiuolaikiniame krepšinyje. Lietuvio K.Jakučionio ūgis siekia 1,92 m, bet jis gali žaisti ir įžaidėju. Pernai jis tapo MVP Eurolygos jaunimo turnyre Zadare, rinkdamas po 19,2 taško, 7 atkovotus kamuolius, 4,5 rezultatyvius perdavimus ir 3 perimtus kamuolius. Aikštėje jis yra lyderis, taškų rinkėjas, bet jam nesudėtinga atlikti ir perdavimą“, – žavėjosi E.M.Fernandezas.

K.Jakučionis šiemet drąsiai debiutavo ir Eurolygoje, kai „Barcelona“ triuškino Kauno „Žalgirį“ 93:71, o pabaigoje į aikštę išbėgęs lietuvis pataikė vienintelį mestą dvitaškį.

„Barcelona“ sveikina K.Jakučionį su pirmaisiais taškais Eurolygoje:

„Jie sunkiai dirba, – K.Jakučionį ir kitus „Barcelona“ talentus tuomet pagyrė pagrindinės ekipos vairininkas Rogeris Grimau. – Jie svajoja pakilti į pagrindinę komandą. Džiaugiuosi galėdamas jiems suteikti bent kelias minutes žaidimo.“

Būtent R.Grimau dar praėjusiame sezone „Barcelona“ dublerių komandoje ugdė ir K.Jakučionį.

Tuomet duodamas interviu 15min žurnalistui Mariui Milašiui jis negailėjo pagyrų jaunajam Lietuvos krepšinio talentui. „Labai juo tikiu“, – teigė į pagrindinę vyrų komandą vasarą pakilęs R.Grimau.

Standings provided by Sofascore

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas