Metinė prenumerata tik 7,99 Eur. Dabar tikrai ne metas nustoti skaityti!
Išbandyti
Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2020 09 27

Ispanijoje – vadovėlinė Tenerifės pergalinga ataka ir puolime žibantis R.Giedraitis

Šeštadienį buvo sužaisti du ACB pirmenybių susitikimai, kuriuose trečiąsias pergales įsirašė tiek dviejų lietuvių atstovaujama Vitorijos „Baskonia“ (3/0), tiek fantastišku stiliumi pergalę išplėšusi Tenerifės „Iberostar“ (3/0).
Rokas Giedraitis
Rokas Giedraitis / Getty Images/Euroleague.net nuotr.

„Baskonia“ svečiuose 86:84 (16:19, 22:28, 19:11, 29:26) palaužė Madrido „Estudiantes“ (0/3).

Likus 13 sekundžių iki ketvirto kėlinio pabaigos Alecas Petersas padidino baskų pranašumą iki trijų (84::81), tačiau kitoje aikštės pusėje tritaškį pataikęs Johnas Robersonas, kuriam tai buvo 15-asis taškas kėlinyje, rezultatą išlygino.

Lemiamą žodį šiame mače tarė „Baskonia“ gynėjas Pierria Henry, sėkmingai prasiveržęs link krepšio likus vienai sekundei. Varžovai po minutės pertraukėlės dar turėjo galimybę išplėšti pergalę, tačiau J.Robersono tritaškis skriejo pro šalį.

R.Giedraitis per 35 minutes buvo rezultatyviausias komandos krepšininkas – pelnė 22 taškus (4/6 dvit., 2/10 trit., 8/8 baud.) ir atkovojo ir perėmė po 2 kamuolius, atliko rezultatyvų perdavimą ir kartą suklydo (19 naud. bal.).

T.Sedekerskis taip pat rungtyniavo naudingai – per 26 min. pasižymėjo 11 taškų (2/3 dvit., 2/3 trit., 1/2 baud.), 3 atkovotais, 2 perimais kamuoliais ir 12 naudingumo balų.

Kitoje barikadų pusėje Dovydas Giedraitis žaidė beveik 20 minučių, per kurias spėjo pasižymėti 9 taškais (3/4 dvit., 1/2 trit.), 1 atkovotu ir perimtu kamuoliu, 2 klaidomis ir 7 naudingumo balais.

Madrido „Estudiantes“: Johnas Robersonas (6/10 trit.) 26, Aleksa Avramovičius 21.

Vitorijos „Baskonia“: Rokas Giedraitis 22, Tonye Jekiri 20 (8 atk. kam., 28 naud. bal.), Alecas Petersas 15, Tadas Sedekerskis 11.

Ne ką mažiau intrigos buvo pirmosiose dienos rungtynėse Mursijoje, kur vietos krepšininkai 82:84 (23:12, 19:14, 16:15, 24:43) paleido pergalę prieš Tenerifės „Iberostar“.

Pastarieji per lemiamą ketvirtį ne tik panaikino 17 taškų deficitą, bet ir pergalę išplėšė įspūdingu stiliumi.

Likus vos 2 sekundėms iki ketvirtojo kėlinio pabaigos „Iberostar“ išsimetinėjo kamuolį iš savo aikštės pusės, tačiau net ir per tokį trumpą laiką spėjo surengti žaibišką ataką ir užklupti oponentus visiškai nepasiruošusius.

Tolimas Marcelinho Huerto perdavimas pasiekė ekipos bokštą Giorgį Shermadinį, o šis pamatęs artėjančią dvigubą gynybą atliko staigų perdavimą visiškai laisvam po krepšiu atsidūrusiam Sasu Salinui – suomiui beliko pasiųsti kamuolį į krepšį ir netrukus su komandos draugais šokti pergalės šokį.

S.Salinas su 20 taškų ir 5 tolimais metimais buvo rezultatyviausias ekipos žaidėjas. Po 18 taškų pridėjo Bruno Fitipaldo ir G.Shermadini.

Pralaimėtojų gretose 21 tašką surinko Conneras Frankampas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Kištukiniai lizdai su USB jungtimi: ekspertas pataria, ką reikia žinoti prieš perkant
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas