Sportas gyvai

Ispanijos krepšinio ikona Sergio Rodriguezas skelbia karjeros pabaigą

Ispanijos krepšinio legenda Sergio „Chacho“ Rodriguezas pranešė baigiantis krepšininko karjerą, trukusią net 21-erius metus. Apie tai 38-erių įžaidėjas paskelbė socialiniuose tinkluose.
Rungtynių akimirka
Rungtynių akimirka / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

„Ačiū už šią neįtikėtiną kelionę. Išaušo diena, akimirka, kai užbaigiu savo sportinę karjerą“, – parašė Sergio.

Prieš kelias savaites jis iškovojo paskutinį savo trofėjų – su Madrido „Real“ triumfavo Ispanijos ACB lygoje. „Real“ ekipai jis atstovavo 2010-2016 metais ir į ją sugrįžo 2022-aisiais.

Su Karališkuoju klubu S.Rodriguezas triskart tapo ACB čempionu, penkiskart iškovojo „Copa del Rey“ taurę ir tiek pat kartų Ispanijos Supertaurę bei pelnė du Eurolygos titulus.

Per savo karjerą jis taip pat atstovavo Madrido „Estudiantes“, Maskvos CSKA, Milano „Olimpia“ klubams, žaidė net keturiose NBA ekipose – „Trail Blazers“, „Kings“, „Knicks“ ir „76ers“.

Be abejo, įspūdingų laimėjimų „Chacho“ pasiekė su Ispanijos rinktine. Tapo 2006 m. pasaulio ir 2015 metų Europos čempionu, 2007 m. žemyno pirmenybėse ir 2012 m. Londono olimpinėse žaidynėse iškovojo sidabro medalį, 2016 m. Rio de Žaneiro olimpinėse žaidynėse, 2013 ir 2017 m. Europos čempionatuose – bronzos medalius.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Išmanūs transporto infrastruktūros sprendimai – naujasis pažangos etapas pasitelkiant 5G
Reklama
Liepos 3 d. šeimos su vaikais PLC „Mega“ pramogaus nemokamai
Reklama
Naujos programėlės „Joiner App“ vartotojai atskleidė, kaip pasikeitė jų gyvenimai
Užsisakykite
15min naujienlaiškius