Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2023 09 04

Ispanijos spauda minėjo lietuvį, o apie ankstyvą čempionų kelionę namo rašė: „Stebuklai baigėsi“

Ispanijos krepšininkai įnirtingai kovojo pasaulio čempionate, bet du pralaimėjimai antrajame etape nulėmė 2019 metais čempione tapusios komandos kelionės pabaigą.

„Diena, kai žygdarbiai baigėsi“, – skelbė „Marca“ antraštė.

„Stebuklai baigėsi“, – konstatavo ir kitas Ispanijos sporto kanalas AS.

Be didelės kritikos, bet su liūdesiu Ispanijos didieji dienraščiai skelbė apie Ispanijos krepšinio rinktinės finišą pasaulio čempionate sekmadienį, kai pralaimėjimas Kanadai užtvėrė kelią į ketvirtfinalį.

Ispanijos žiniasklaida priminė, kad Ispanijos rinktinė pirmą kartą per pastaruosius 23 metus nepateko tarp aštuonių geriausių pasaulio čempionato komandų.

Vieną dieną tai turėjo nutikti

Nuo 1998 metų, kai įvestas panašus turnyro formatas, Ispanija dukart laimėjo pasaulio pirmenybių auksą 2006 ir 2019 metais, o žemiausia vieta planetos pirmenybėse buvo šešta (2010 metais).

O juk dar buvo keturi Europos pirmenybių titulai (2009, 2011, 2015 ir 2022) ir trys olimpiniai medaliai (2008 ir 2012 m. – sidabras, 2016 m. – bronza).

„Vieną dieną tai turėjo nutikti. Vieną dieną Ispanija turėjo nustoti stebinti. Vieną dieną ji turėjo nulipti nuo podiumo ar nepasiekti ketvirtfinalio, – rašė „Marca“. – Tai buvo sekmadienį rungtynėse prieš Kanadą, kai teko pasakyti „viso gero“ pasaulio čempionatui ir tiesioginiam bilietui į olimpines žaidynes bei Nr.1 vietai FIBA reitinge.“

Ispanija graužiasi nagus, nes dukart buvo labai arti svarbių pergalių.

Sergio Scariolo treniruojama komanda pralaimėjo ketvirtą kėlinį Latvijai 11:27 ir Kanadai 12:27, o tai kainavo du dramatiškus pralaimėjimus antrajame etape 69:74 ir 85:88.

Abu kartus ketvirtajame kėlinyje ispanai dar turėjo 12-os taškų pranašumą. Pralaimėjimas Kanadai skausmingas ir tuo, kad kanadiečius treniruoja ispanas Jordi Fernandezas.

S.Scariolo po pralaimėjimo Kanadai akcentavo, kad vis tiek didžiuojasi savo žaidėjais, tarp kurių įžaidėjui Juanui Nunezui yra tik 19 metų.

„Scanpix“ nuotr./Ispanijos rinktinė iškrito iš pasaulio čempionato.
„Scanpix“ nuotr./Ispanijos rinktinė iškrito iš pasaulio čempionato.

AS užsiminė, kad trūko Ricky Rubio (naudingiausias 2019 metų čempionato žaidėjas) ir Lorenzo Browno (praėjusio Europos čempionato didvyris).

Ispanai pyko ir dėl teisėjų paskutiniame mače su Kanada, „Marca“ pavadinus teisėjavimą „siaubingu“.

„Aš nežinau, ar jie mane nubaus, bet teisėjavimas buvo nedėkingas“, – sakė ir Ispanijos rinktinės puolėjas Alexas Abrinesas.

Galvoja apie olimpinę atranką

Varžybų dėl 9-16, skirtingai nei dėl 17-32 pozicijų, pasaulio čempionate nevyks, o antrajame etape iškritusių komandų galutinės vietos nustatytos pagal sužaistas penkerias rungtynes.

Tokiu būdu Ispanija užėmė 9 vietą, Australija – 10 vietą, Juodkalnija – 11 vietą, Puerto Rikas – 12-ąją, Brazilija – 13-ąją, Dominikos Respublika – 14-ąją, Graikija – 15-ąją, o Sakartvelas – 16-ąją.

Visos šios komandos lieka su teise kovoti olimpinėse atrankos varžybose kitais metais.

Ir Ispanijai dabar lieka dairytis į olimpinės atrankos varžybas, kurios vyks kitų metų liepos pradžioje (2-7 d.) keturiuose turnyruose skirtingose pasaulio vietose.

„Mes padarėme kai kurių klaidų, bet reikia išmokti pamokas. Olimpinė atranka bus labai sunki, reikės titaniškų pastangų, kad patektume į olimpines žaidynes. Mes susiskaičiuosime, kas galės atvykti į šį karą, o kas ne, ir bandysime laimėti. O jei nelaimėsime, kaip šiandien, turime bent padaryti viską, kad galėtume laikyti galvas aukštai“, – sakė S.Scariolo.

Gyrė Roką Jokubaitį

Ispanijos žiniasklaida skyrė daug dėmesio savo komandai, bet nepamiršo ir kitų svarbių rezultatų, tarp jų ir Lietuvos rinktinės pergalės prieš JAV 110:104.

„Mundo Deportivo“ atskirą tekstą skyrė Rokui Jokubaičiui, kuris atstovauja „Barcelona“ klubui.

„Jokubaitis siuntė linkėjimus NBA savo nuostabiu pasirodymu prieš JAV“, – rašė Barselonos dienraštis, priminęs, kad lietuvis yra pašauktas NBA naujokų biržoje, o teisės į jį kitoje Atlanto pusėje priklauso „New York Knicks“ klubui.

Eriko Ovčarenko / BNS nuotr./Rokas Jokubaitis
Eriko Ovčarenko / BNS nuotr./Rokas Jokubaitis

R.Jokubaitis ir kitą sezoną atstovaus Barselonos komandai, bet savo akcijas patekti į NBA neabejotinai pakėlė.

„Rokas Jokubaitis paliko malonų įspūdį žaisdamas prieš grupę NBA žvaigždžių, kurios jį pamatė vadovaujant per be klausimų laimėtas rungtynes – Lietuvos rinktinės starto penketo įžaidėjas pelnė 9 taškus ir atliko 6 rezultatyvius perdavimus per 22 minutes, parodęs, kaip gali žaisti“, – priminė „Mundo Deportivo“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas