Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2023 02 28

Ispanų krepšinio legenda rengiasi vadovauti Europos krepšiniui

Jorge Garbajosa paliks Ispanijos krepšinio federacijos prezidento pareigas, kad galėtų dalyvauti „FIBA Europe“ prezidento rinkimuose, praneša „Marca“.

15min jau rašė, kad „FIBA Europe“ ruošiasi rinkimams.

Turko Turgay Demirelio antroji kadencija tiksi į pabaigą, o gegužės 20 dieną įvyks nauji Miunchene įsikūrusios Europos krepšinio organizacijos rinkimai.

Pagrindiniai kandidatai yra du: buvęs Ispanijos rinktinės krepšininkas Jorge Garbajosa ir Prancūzijos krepšinio federacijos prezidentas Jeanas Pierre'as Siutat'as.

Ispanijos „Marca“ rašo, kad J.Garbajosa yra favoritas, bet naujas tarptautinis postas 45 mestų ispanui neleistų tęsti darbų Ispanijos krepšinio federacijoje, tad per tris mėnesius jis turės surengti kitus rinkimus savo šalies federacijoje.

Tituluota krepšininkė Elisa Aguilar laikoma jo įpėdine Ispanijoje, o J.Garbajosai tektų uždavinys pabandyti pakelti „FIBA Europe“ prestižą tarptautiniame krepšinyje.

Pastarąjį dešimtmetį „FIBA Europe“ nebuvo veikli ir pastebima, dažniau pildžiusi savo kaip skėtinės FIBA organizacijos funkcijas pagal graiko Andreaso Zagklio vadovaujamos tarptautinės krepšinio valdžios instrukcijas.

„Marca“ teigimu, J.Garbajosos statusas galėtų padėti sujungti FIBA ir kito buvusio garsaus krepšininko Dejano Bodirogos vadovaujamą Eurolygą tiltu, kurio dabar nėra: globalus krepšinio tvarkaraštis nėra suderintas.

„Garbajosa rengiasi revoliucijai krepšinyje, pavargusiame nuo vidinių karų“, – rašo „Marca“, pažymėjusi, kad vadovaudamas Ispanijos krepšinio federacijai buvęs krepšininkas gebėjo derinti ispanų krepšinio ir vyrų krepšinio lygos interesus.

„Scanpix“ nuotr./Jorge Garbajosa
„Scanpix“ nuotr./Jorge Garbajosa

J.Garbajosa yra žaidęs Vitorijos „Baskonia“, Malagos „Unicaja“, Trevizo „Benneton“ komandose, tęsė karjerą NBA klube „Toronto Raptors“, o grįžęs atstovavo „Chimki“, Madrido „Real“ ir „Unicaja“ ekipoms.

206 cm ūgio krepšininkas yra padėjęs Ispanijos rinktinei laimėti penkis medalius, tarp jų auksą pasaulio ir Europos pirmenybėse bei sidabrą olimpinėse žaidynėse.

AFP/„Scanpix“ nuotr./Kšyštofas Lavrinovičius ir Marijonas Petravičius dėl kamuolio kovoja su Jorge Garbajosa.
AFP/„Scanpix“ nuotr./Kšyštofas Lavrinovičius ir Marijonas Petravičius dėl kamuolio kovoja su Jorge Garbajosa.
VIDEO: „Eurolygos diena“: „Žalgirio“ situacija bei svarbūs Šaro ir R.Jokubaičio ateities klausimai

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas