Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2017 08 26

Ispanų treneriui net nekyla abejonių, ko Europos čempionate verta Lietuvos rinktinė

„Tai pražanga puolime!“ – ant teisėjų šaukė Sergio Scariolo, kai Jonas Valančiūnas alkūnėmis prasiskynė kelią ispanų krepšio link. „O ką čia reiškia?!“ – nesupratęs, kodėl arbitrai lietuviams leido daryti keitimą, nors šie jau bumbsino kamuolį ant parketo, pretenzijas sekretoriatui reiškė ispanų treneris. Tai buvo draugiškos rungtynės, bet Ispanija norėjo laimėti. Ir laimėjo – 79:78. S.Scariolo teigimu, paskutiniu egzaminu turėtų būti patenkintas ir Dainius Adomaitis.
Sergio Scariolo
Lietuva - Ispanija / Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr.

Tuo tarpu Lietuvos sirgaliams patiks tai, ką mūsų nacionalinei komandai prognozuoja 56-erių italas.

„Lietuviai žaidė sunkiai ir turėjo puikią pirmąją pusę, – 10 taškų deficitą po dviejų kėlinių prisiminė S.Scariolo. – Manau, kad lietuviai yra vieni pretendentų į medalius. Čia net nėra klausimo.

Sėkmės Lietuvai. Tikiuosi, kad vėl susitiksime su Lietuva Stambule.

Jie organizuoti, žaidžia stipriai, su didele energija. Neturiu dėl jų abejonių.“

Strategas nenorėjo lyginti Dainiaus Adomaičio ir Jono Kazlausko braižo. Su buvusiu Lietuvos rinktinės strategu S.Scariolo žaidė šachmatus prie šoninės linijos 2015-ųjų Europos pirmenybėse bei 2016-ųjų Rio de Žaneiro olimpinėse žaidynėse.

Abukart laimėjo Ispanija – 17 taškų skirtumu prieš dvejus metus ir net 50-ies – pernai.

„Nenoriu jų lyginti. Būtų neetiška. Abu yra puikūs treneriai“, – į žaidimo braižo skirtumus nesigilino S.Scariolo.

Bet pirmasis D.Adomaičio iššūkis buvo rimtas – 11 taškų persvarą vienu metu sukaupę Lietuvos krepšininkai buvo arti pergalės.

„Tai buvo pakankamai linksmos rungtynės fantastiškoje atmosferoje. Kaip ir visada Lietuvoje. Kaune ar Vilniuje – jokio skirtumo, čia visada puiki atmosfera, šou dalis. Buvo labai gera čia žaisti, – liaupsių lietuviams negailėjo S.Scariolo. – Galutinis rezultatas čia mažiausiai svarbus. Tai draugiškos rungtynės ir pasiruošimas.

Manau, abu treneriai turėtų būti patenkinti. Mano kolega – pirmąja puse, aš – antrąja. Tai buvo puikus testas prieš pat čempionatą. Niekas nesusižeidė, tad tikiu, kad tai buvo labai naudingos rungtynės.“

Apie susižeidimus S.Scariolo prabilo ne be reikalo. Dėl įvairiausių priežasčių jis šiemet nacionalinėje komandoje nemato Nikola Mirotičiaus, Serge'o Ibakos, Rudy Fernandezo, Felipe Reyeso.

„Scanpix“ nuotr./Sergio Llullas
„Scanpix“ nuotr./Sergio Llullas

Nemato ir Sergio Llullo, nors šis pradėjo pasiruošimą Europos čempionatui, bet mače su Belgija nusitraukė kryžminius kelio raiščius.

Lietuviai irgi pasitiko paskutinį egzaminą su nuostoliais – prieš porą dienų dėl padikaulio lūžio prarado Luką Lekavičių.

Grupės varžybas ketvirtadienį Lietuva pradės Tel Avive, Ispanija – Rumunijoje. Geriausiu atveju, 2015-ųjų Europos čempionato finalininkų keliai susikirstų ketvirtfinalyje.

Bet S.Scariolo atsisveikindamas su jį sužavėjusiu Vilniumi siuntė Lietuvos rinktinei palinkėjimą.

„Sėkmės Lietuvai. Tikiuosi, kad vėl susitiksime su Lietuva Stambule. Tik kuo vėliau“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šviežia ir kokybiška mėsa: kaip „Lidl“ užtikrina jos šviežumą?
Reklama
Kaip efektyviai atsikratyti drėgmės namuose ir neleisti jai sugrįžti?
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai