Metinė prenumerata tik 7,99 Eur. Dabar tikrai ne metas nustoti skaityti!
Išbandyti
Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2020 06 02

Istoriją su „Rytu“ užmarštyje palikęs A.Blanco pradeda vyr. trenerio karjerą

Buvęs Vilniaus „Ryto“ vyr. trenerio asistentas ir skautas Alberto Blanco pats šoka į vyriausiojo trenerio batus. Ispanas perima stipriausios Slovakijos komandos Bratislavos „Inter“ vairą.
Alberto Blanco
Alberto Blanco / Vidmanto Balkūno / 15min nuotr.

50-metis specialistas pastaruosius metus dirbo Slovakijos rinktinėje, kur talkino vyriausiajam treneriui Žanui Tabakui, o sėkmingai įleidęs šaknis Vidurio Europoje gavo pasiūlymą iš stipriausio šalies klubo.

„Dėkoju „Inter“ už man suteiktą galimybę tapti komandos, kuri yra žinoma Europoje, treneriu. Džiaugiuosi šia galimybe, – sakė A.Blanco. – Mano tikslas bus įdiegti modernų krepšinį. Noriu remtis jaunais slovakų krepšininkais, bet tuo pačiu sujungti patirtį su jaunyste, kad žaidėjai, kuriems bus leista tobulėti, galėtų tapti gerais krepšininkais.“

Be darbo Slovakijos rinktinėje, A.Blanco pastaruoju metu dirbo ir Ispanijos antrosios lygos „Palencia“ klube, kur taip pat užėmė vyr. trenerio asistento poziciją.

Vilniuje ispanas su pertraukomis dirbo nuo 2015 iki 2019 metų, o 2018 m. pabaigoje įsivėlė į rimtą konfliktą su „Ryto“ vadovybe, apkaltinęs ją nemokėtais mokesčiais ir nelegaliu jo paties įdarbinimu klube.

Tiesa, praėjusią vasarą, „Ryto“ vadovu tapus Rolandui Jaručiui, abi pusės užkasė karo kirvį ir sudarė taikos sutartį.

„Džiaugiuosi, kad Rolandui pradėjus vadovauti „Rytui“, klubas ėmėsi iniciatyvos išspręsti visus mūsų ginčus taikiai. Nepaisant visų nesutarimų, „Ryto“ komandai esu atidavęs nemažą dalį širdies, todėl noriu palinkėti komandai, žaidėjams, treneriams bei sirgaliams sėkmės ir pergalių ateinančiose LKL ir Europos taurės kovose“, – tuomet sakė A.Blanco.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Kištukiniai lizdai su USB jungtimi: ekspertas pataria, ką reikia žinoti prieš perkant
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas