Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Istorinę pergalę prieš „Bešiktaš“ prisiminęs A.Magro: „Norėčiau, kad rezultatas būtų panašus“

Dvi iš eilės pergales Europos taurėje („BKT EuroCup“) nuskynusi Vilniaus „Wolves Twinsbet“ sieks šią seriją padidinti iki trejų iš eilės turnyre laimėtų rungtynių antradienį, kai sostinės komanda savo arenoje priims Stambulo „Bešiktaš“.

Pasitikėjimo ir geros emocijos „Vilkams“ suteiks sėkminga praėjusi savaitė: jos viduryje po pratęsimo svečiuose 99:92 buvo įveiktas Sopoto „Trefl“ (Lenkija), o savaitgalį puikiu stiliumi 100:82 nugalėtas ir Kauno „Žalgiris“.

Viena pergale Europos taurėje daugiau surinkęs klubas iš Turkijos taip pat gali džiaugtis gera atkarpa, kurios metu namuose iškovotos pergalės prieš Badalonos „Joventut“ (Ispanija) 82:76 ir Karsijakos „Pinar“ 89:82 nacionaliniame čempionate.

Tai bus trečioji komandų akistata turnyre. Praėjusiame sezone „Wolves Twinsbet“ ir „Bešiktaš“ grupės etape pasidalino po pergalę. Ypač įspūdingos rungtynės buvo Vilniuje, kurias šeimininkai laimėjo po neįtikėtino trilerio, paskutinę minutę atsilikinėdami bet 7 taškų skirtumu.

Tuo pačiu, ši pergalė buvo pirmoji Vilniaus klubo istorijoje, iškovota Europos taurėje.

VIDEO: Wolves Vilnius-Besiktas Emlakjet Istanbul | Round 4 Highlights | 2023-24 BKT EuroCup

„Žiūrėjau tas rungtynes gyvai iš Italijos. Stebėti neutraliai buvo puiku, bet manau, jog būti ant suolo būtų visai kita patirtis. Norėčiau, kad rezultatas vėl būtų panašus. Norime laimėti dėl pozicijos turnyro lentelėje, dėl miesto ir sirgalių, kurie mus palaiko. Svarbu parodyti jiems, kad didžiuojamės ir įdedame širdį bei energiją, siekdami laimėti rungtynes“, – jas prisiminė ir „Wolves Twinsbet“ vyr. treneris Alessandro Magro.

Strategas atsakė į klausimus apie laukiančią antradienio dvikovą su „Bešiktaš“, pasikeitimus komandos žaidime, emocijas po pergalės prieš „Žalgirį“ ir situaciją su Jeffery Tayloru.

– Treneri, kokios jūsų pirmosios mintys apie rungtynes su „Bešiktaš“ Stambulu?

– Bus sunkios rungtynės. Labai džiaugiamės, kad vėl galėsime žaisti namuose. Pastarąsias dvejas laimėjome išvykoje ir norime laimėti namuose, prieš savo sirgalius. Tai yra labai agresyvi komanda, gerai treniruojama. Gerbiu trenerį Dušaną Alimpijevičių, jo darbą ir tai, ką jis pasiekė per pastaruosius metus. Tai puikus pavyzdys, kaip sukurti kovotojų mentalitetą. Tai dar vienas testas mums prieš tokią agresyvią komandą. Norime pamatyti, kaip patobulėjome per pastarąsias 10 dienų. Norime tęsti progresą nepaisant fizinių problemų, su kuriomis šiuo metu susiduriame.

– Po sudėtingos sezono pradžios pavyko dideliais skirtumais įveikti Badalonos „Joventut“ ir „Žalgirį“. Kas pasikeitė komandoje?

– Manau, kai kuri naują sistemą, kultūrą ir komandą su nauju treneriu, reikia laiko tarpusavio chemijai, rotacijoms ir pasitikėjimui aikštėje. Roma nebuvo pastatyta per vieną dieną. Pastebiu, kad pastarąją savaitę mums sekėsi visai neblogai, ypač gynybos srityje. Pakoregavome kelias taktines situacijas, tačiau svarbiausia yra tai, kaip žaidėjai žaidžia. Žaidėjai labiau pasitiki vieni kitais ir gali lengviau surasti vieni kitus aikštėje. Manau, kad esame teisingame kelyje.

– Laimėjus prieš „Žalgirį“, komandos emocijos yra aukštos. Kaip svarbu šiuo metu išlaikyti žemesnį jų lygį?

– Tokia pergalė sustiprina mūsų pasitikėjimą ir parodo mums, kad galime konkuruoti tokiame lygyje, tačiau dar sunkiau yra išlikti susikaupusiems ir suprasti, ką turime daryti po tokios pergalės. Mes nebuvome tokie blogi, kai pralaimėjome rungtynes net ir LKL lygoje. Dabar nesame didvyriai dėl vienos pergalės. Tai tik viena pergalė. Po tokios pergalės turime būti dar reiklesni ir griežtesni sau.

– Kokia situacija su Jeffery Tayloru?

– Kasdien stebime, kaip jis sveiksta po traumos, kurią patyrė rungtynėse Sopote. Tikimės, kad jis sugrįš ir padės komandai, nes mums reikia jo lyderystės ir įgūdžių aikštėje.

Europos taurės rungtynes „Wolves Twinsbet“ ir „Bešiktaš“ komandos Vilniuje žais antradienį, spalio 29 d.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šviežia ir kokybiška mėsa: kaip „Lidl“ užtikrina jos šviežumą?
Reklama
Kaip efektyviai atsikratyti drėgmės namuose ir neleisti jai sugrįžti?
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai