Metinė prenumerata tik 7,99 Eur. Dabar tikrai ne metas nustoti skaityti!
Išbandyti
Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2020 03 16

Italijos krepšinyje – pavyzdys apie neigiamą koronaviruso įtaką, kurios mes nematome

Italijos krepšinyje – neigiamos koronaviruso įtakos pavyzdžiai, kurių mes paprastai nematome. Du Italijos krepšinio atstovai susidūrė su problemomis, kurios turėtų sukelti apmąstymų COVID-19 infekcijai abejingiems žmonėms.
Matteo Malaventura
Matteo Malaventura

Italijos krepšinio tinklaraštininkas „La Giornato Tipo“ aprašo ketvirto Italijos diviziono žaidėjo Santiago Rodriguezo istoriją.

Kovo 1 d.

Areco „Scuola“ – Sienos „Virtus“, ketvirto diviziono auksinė serija. Gynėjas iš Argentinos Santiagas Rodriguezas praranda pusiausvyrą virš lanko ir labai skaudžiai krenta ant parketo. 25-erių krepšininko aimanos girdimos visoje arenoje. Diagnozė – dubens lūžis. Būtina greita operacija. Suvėlavus su tokios traumos gydymu ir sėkmingai neišoperavus, gali tekti baigti krepšininko karjerą ir gyventi su skausmingomis traumos pasekmėmis ateityje.

Kovo 3 d.

Areco provincijoje esančios ligoninės, kaip ir visų aplinkinių provincijų, perpildytos. Visos turimos lovos skirtos užsikrėtusiems koronavirusu. Vienintelis sprendimas – grąžinti žaidėją gydyti į Argentiną.

Kovo 4 d.

Argentina draudžia skrydžius į Italiją ir iš jos.

Kovo 12 d.

Po ilgų ir kankinančių diplomatinių derybų tarp Argentinos ir Italijos ambasadų, įsikišus Argentinos užsienio reikalų ministrui, S.Rodriguezui leidžiama grįžti namo.

Kovo 13 d.

S.Rodriguezas greitosios automobiliu vežamas į Fiumicino oro uostą, netoli Romos, ir laipinamas į skrydį Roma–Buenos Airės.

Kovo 14 d.

„Šiandien laikas grįžti namo tokiu būdu, apie kokį net neįsivaizdavau. Bet kaip visada sakau, viskas, kas nutinka, yra geriausia, kas mums gali nutikti. Dabar suprantu viską, ką gyvenimas man davė, – socialiniuose tinkluose rašė S.Rodriguezas. – Atvykau į Italiją nemokėdamas kalbos, niekas nebuvo padėta ant lėkštutės. Bet šiandien jaučiuosi užaugęs su didžiule gražia čia sutikta šeima. Vertinu tas šypsenas, apkabinimus, vakarėlius, vakarienes, dalijimąsi meile – visus tuos dalykus, kurie mane motyvavo kiekvieną dieną. Noriu pranešti, kad Santiagas greitai grįš baigti to, ką dar liko nuveikti. Gyvenimas yra gražus ir aš jį labai myliu.“

Kovo 15 d.

S.Rodriguezo odisėja nesibaigė.

Operacija gali būti atidėta 15 dienų, nes Argentinos valdžia laikys S.Rodriguezą karantine.

Viskas, ką galime padaryti, tai nusiųsti jam didžiulį virtualų apkabinimą. Sėkmės ir greitai sugrįžk, Santiagai!

Santiagas Rodriguezas
Santiagas Rodriguezas

Kitas italų pasakojimas – apie buvusį 41-erių krepšininką Matteo Malaventurą.

Jam buvo diagnozuotas koronavirusas ir italas dabar gydomas ligoninėje nuo stipraus plaučių uždegimo. Vienoje Pezaro ligoninėje prie specialių aparatų prijungtas krepšininkas norėjo visiems perduoti žinutę, kaip svarbu laikytis taisyklių.

„Sveiki visi, aš ligoninėje su didžiuliu plaučių uždegimu, prijungtas prie deguonies aparatų. Rašau šią žinutę norėdamas padidinti žmonių sąmoningumą dėl šios situacijos rimtumo ir koronaviruso situacijos. Aš jaunas žmogus ir tikiuosi išgyti, bet vakar patekau į reanimaciją ir pamačiau neįtikėtinų dalykų. Jaučiausi lyg tai būtų karas. Vos per 4 valandas pamačiau daugiau nei 50 atvežtų žmonių. Visi buvo vyresnio amžiaus ir visi kentėjo dėl tos pačios kvėpavimo takų krizės. Bet noriu padėkoti visiems gydytojams bei seselėms – jų darbas vertas paminklo. O visiems žmonėms už ligoninės ribų noriu pasakyti, kad gerbtumėte taisykles. Tai ne žaidimas. Tikiuosi greitai jus visus pamatyti, Matteo Malaventura.“

Matteo Malaventura
Matteo Malaventura

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Kištukiniai lizdai su USB jungtimi: ekspertas pataria, ką reikia žinoti prieš perkant
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas