Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2022 04 02

J.Zdovcas laukia pilnos arenos P.Jankūno atsisveikinimo mače: „Jis to nusipelno“

Bejėgiškai Vitorijos „Baskonia“ ekipai penktadienį pralaimėjęs Kauno „Žalgiris“ (7-20) grįžta į Lietuvą ir jau rytoj namie žais paskutines šio sezono rungtynes Eurolygoje – su Belgrado „Crvena zvezda“ (11-15).
Paulius Jankūnas
Paulius Jankūnas / Roko Lukoševičiaus / 15min nuotr.

„Sunku dabar kalbėti. Turime išsivalyti savo galvas, persikrauti iš naujo ir žaisti daug geriau. Turime jausti daugiau atsakomybės, žaisti labiau kaip komanda“, – teigė J.Zdovcas. Jo treniruojamas „Žalgiris“ penktadienį 79:96 krito Vitorijoje, pirmąjį kėlinį pralaimėjęs net 15:35.

Sekmadienio rungtynės bus ypatingos rungtynės Pauliui Jankūnui. 37-erių Eurolygos legenda, „Žalgirio“ kapitonas baigs karjerą stipriausioje Europos krepšinio lygoje.

VIDEO: J.Zdovco komentaras prieš rungtynes su „Crvena zvezda“

„Tikiuosi, kad arena bus pilna. Paulius yra legenda, kapitonas. Jis to nusipelno. Tikiuosi, kad žmonės ateis. Net jeigu mes to nenusipelnome savo žaidimu (su „Baskonia“). Mes privalome parodyti visiškai kitokį veidą“, – pabrėžė „Žalgirį“ treniruojantis slovėnas.

Eriko Ovčarenko / BNS nuotr./Jure Zdovcas
Eriko Ovčarenko / BNS nuotr./Jure Zdovcas

Jam tai taip pat bus paskutinės rungtynės prie „Žalgirio“ vairo Eurolygoje. Nuo kito sezono kauniečiams vadovaus Kazys Maksvytis.

„Crvena zvezda“ į Lietuvą atvyks jau nebeturėdama šansų patekti į Eurolygos atkrintamąsias. Serbijos klubas išvykų ir namų rungtynėse skiriasi lyg diena ir naktis. Iš 11 savo pergalių vos 2 pasiekė svečiuose.

„Negaliu šiuo metu pasakyti kodėl taip yra, – dar Vitorijoje kalbėjo J.Zdovcas. – Žinoma, vienas iš svarbiausių dalykų yra atmosfera jų namų rungtynėse. Tie, kurie joje buvo, žino apie ką kalbu. Net ir su sudėtimi, kuri tikrai nėra ypatinga, jie kaunasi šimtu procentų.“

Getty Images/Euroleague.net nuotr./„Crvena zvezda“ prarado šansus patekti į Eurolygos atkrintamąsias.
Getty Images/Euroleague.net nuotr./„Crvena zvezda“ prarado šansus patekti į Eurolygos atkrintamąsias.

„Crvena zvezda“ – gera komanda, bet tikrai niekuo neypatinga. Manau, kad mums jie – parankūs varžovai. Jie nėra labai atletiški. Turime 40 val. poilsiui ir pasiruošimui. Jokių pasiteisinimų nebus“, – pridūrė J.Zdovcas.

Tik iškovojęs pergalę „Žalgiris“ teoriškai dar galėtų pakilti iš paskutinės vietos turnyrinėje lentelėje, bet tai priklausys ir nuo Atėnų „Panathinaikos“ (8-18) bei Vilerbano ASVEL (8-19) klubų rezultatų.

Standings provided by SofaScore LiveScore

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas