Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Jaunieji žalgiriečiai tarptautiniame turnyre susigrums su pajėgiais varžovais

Sezonui besiruošiantys Kauno „Žalgirio“ aštuoniolikmečiai išbandys jėgas tarptautiniame turnyre. Jaunieji žalgiriečiai dalyvaus aštuonių komandų U18 turnyre, kuris vyks šalia Valensijos esančiame Torento mieste.
„Žalgirio“ dubleriai
„Žalgirio“ dubleriai / bczalgiris.lt nuotr.

Ketvirtadienį kauniečiai susitiks su Milano „EA7 Emporio Armani“ aštuoniolikmečiais, o penktadienį jų laukia net dvejos rungtynės: ryte – su Badalonos „Joventut“ komanda, vakare – su turnyro favoritais Madrido „Real“ krepšininkais.

Kitoje grupėje rungtyniaus Barselonos „FC Barcelona“, Vitorijos „Baskonia“ „Valencia Basket“ ir Torento „Nou Basket“ jaunimo komandos.

Šeštadienį laukia turnyro pusfinalio susitikimai, o sekmadienį – finalinės kovos.

„Labiausiai intriguoja, kad vis dar esant pasiruošimo sezonui stadijoje, galėsime pasižiūrėti, kokiame esame lygyje ir kokia kryptimi judame, – sakė „Žalgiris-2“ vyr. treneris Rokas Kondratavičius. – Turnyras yra labai gero lygio. Madrido, Barselonos, Milano, Badalonos, Valensijos komandos yra pirmaujančios tarp jaunimo ekipų. Tai geras šansas pasitikrinti jėgas artėjant NKL ir RKL sezonams.“

Treneris įvardijo ir daugiau tarptautinių turnyrų suteikiamų privalumų.

„Tokie turnyrai labai padeda ir komandos chemijai. Žaidėjai keliauja kartu, gyvena kartu. Tai yra gera proga naujokams įsilieti į kolektyvą ir susilipdyti su likusia komandos dalimi. Tai ir terpė žaidimo kokybės gerinimui. Rungtynės su stipraus lygio varžovais leis išbandyti mūsų žaidėjus, kaip jie reaguos sunkiomis sąlygomis. Tikslas – laimėti, o ne dalyvauti, lipdytis kaip komandai ir gerinti žaidimą kiekvienose rungtynėse“, – teigė R.Kondratavičius.

Jauniesiems žalgiriečiams grįžus į Lietuvą, jau spalio 3-ąją startuos Nacionalinės krepšinio lygos (NKL) čempionato kovos.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas