Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2016 03 21

Jerome'as Randle'as: „Jei būčiau čia nuo sezono pradžios, duočiau komandai daugiau“

Paskutinis prie šiandieninio Kauno „Žalgirio“ prisijungęs žaidėjas, Jerome'as Randle'as, prie LKL čempionų prisijungė itin sunkio momentu. Atrodo, kad amerikietis labai greitai „užsikrėtė“ visą „Žalgirį“ kamuojančia netaiklių laisvų metimų liga, tačiau įžaidėjas tiki, kad rungtyniaudamas komandoje nuo sezono pradžios galėtų duoti kur kas daugiau.
Jerome'as Randle'as
Jerome'as Randle'as / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

„Žalgirio“ legionierius davė interviu portalui Eurohoops.com. Jis kalbėjo apie „Žalgirį“, pirmąją Eurolygos patirtį, Šarūną Jasikevičių ir žaidimą Ukrainos rinktinėje.

– Su „Žalgiriu“ jau žaidėte tris Eurolygos susitikimus. Kaip vertinate savo patirtį?

– Viskas puiku, tačiau tuo pat metu ir sunku. Ypač, kai aš atvykau iš kito pasaulio galo, žaidžiau Australijoje. Taip pat mane stabdo ir ta buvusi trauma, dėl kurios nežaidžiau dvi savaites. Žinau, kad nežaidžiu gerai, tačiau stengiuosi grįžti į savo formą, pataikyti metimus, kuriuos turiu pataikyti. Šį dalyką ypač noriu sutvarkyti. Atvykau čia padėti komandai ir privalau tai padaryti.

– Ar sunku prisitaikyti prie aukščiausios klasės Europos krepšinio?

– Man nebus sunku, kai sugrįšiu į savo žaidimą ir pataikysiu tuos metimus, kuriuos paprastai pataikau. Manau, kad individualiai galiu žaisti bet kokiame lygyje, tačiau esu įžaidėjas, tad turiu vadovauti ir savo komandos žaidimui. Krepšinis yra komandinis žaidimas, tad turiu rasti būdų padaryti savo komandą ir kitus geresnius.

– Ar sunku bus surasti motyvacijos likusioms trims Eurolygos rungtynėms, kai „Žalgiris“ nebeturi šansų patekti į kitą etapą?

– Visada turi būti motyvuotas, o jei nesi, reikia daryti viską, kad motyvacija atsirastų. Nesvarbu, žaidi žemame lygyje, ar Eurolygoje, tai rungtynės, kurias turi laimėti. Tad eini į aikštę žaisti iš visų jėgų. „Žalgiris“ yra didelis vardas, visų gerbiamas vardas, tad turi laimėti. Turi eiti į aikštę, kautis iš visų jėgų ir rasti motyvacijos siekti pergalės.

Žinau, kad nežaidžiu gerai, tačiau stengiuosi grįžti į savo formą, pataikyti metimus, kuriuos turiu pataikyti. Šį dalyką ypač noriu sutvarkyti.

– Esate treniruojamas tikros krepšinio legendos. Ką manote apie Šarūną Jasikevičių?

– Manau, kad man yra didelė garbė, kad mane treniruoja puikus treneris, turėjęs nuostabią krepšininko karjerą. Man patinka čia būti. Būtų gerai, kad būčiau prisijungęs prie komandos nuo sezono pradžios. Manau, kad tokiu atveju būčiau kitoks žaidėjas. Žinau, kad galiu Jasikevičiui parodyti daugiau, nei iki šiol parodžiau.

– Praėjusiais metais atstovavote Ukrainos rinktinei Europos čempionate. Ką galite papasakoti apie šią patirtį?

– Tai buvo nuostabi patirtis. Tikrai nuostabi, kai žinau, kiek daug skausmo Ukrainos žmonės išgyveno per karą. Jaučiu šių žmonių skausmą tiesiog būdamas komandoje. Keli komandos nariai per karą prarado brangius žmones. Ką man reiškė atstovauti šiai šaliai? Tai didelė garbė. Norėjau eiti į aikštę ir kuo geriau už juos žaisti. Žinau, kad iškritome anksti, bet tia buvo gera patirtis.

– Ar žaistumėte už Ukrainą dar kartą?

– Nežinau. Tai buvo vienerių metų sutartis, bet jei jie kreipsis į mane dar kartą, galbūt. Reikėtų pakalbėti su agentu, bet niekas nežino, kaip bus.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai
Reklama
Namuose drėgna, kaupiasi kondensatas ant langų. Kaip apsaugoti savo namus nuo pelėsio?
Reklama
Advento kalendoriai – nuo paprastos tradicijos iki prabangos segmento
Reklama
Kaip išvengti peršalimo komplikacijos – sinusito