Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2022 03 23

Jubiliejines rungtynes laimėjęs Šaras: „Esu labai laimingas“

„Barcelona“ (20-5) pasiekė dar vieną nesunkią pergalę Eurolygoje ir priartėjo prie reguliariojo sezono nugalėtojų vardo, o Šarūnas Jasikevičius po antradienio vakaro dvikovos gyrė savo auklėtinius.
Šarūnas Jasikevičius
Šarūnas Jasikevičius / ZUMAPRESS / Scanpix nuotr.

Katalonai išvykos rungtynėse 95:79 įveikė Berlyno ALBA klubą ir laimėjo antrą sykį paeiliui bei 20-ą šiame sezone.

Po to, kai Stambule pralaimėjo artimiausias „Barcos“ persekiotojas Madrido „Real“ (18-7), katalonai likus trims turams turi jau dviejų pergalių persvarą. Be to, jie laimėjo abu mačus prieš „karalius“, tad būtų aukščiau už Pablo Laso auklėtinius net ir surinkę vienodai pergalių.

Šaras po pergalės Vokietijos sostinėje gyrė savo žaidėjus už trečiąjį kėlinį, kurį „Barca“ laimėjo 26:19 ir po 30 žaidimo minučių pirmavo 73:58.

„Buvome labai solidūs trečiojo kėlinio pradžioje, kai išėjome „nužudyti“ rungtynių. Visada padeda, kai krenta tritaškiai, o mes jų pataikėme nemažai. Padėjo ir tai, kad radome žaidėjus, kurių rankos buvo karštos“, – Š.Jasikevičių cituoja „Mundo Deportivo“.

„Barcelona“ susitikime Berlyne pataikė net 14 tolimų metimų iš 23. Daugiausiai – po keturis – tritaškius įskraidino Nikola Mirotičius ir Kyle'as Kuričius.

Bet Šaras po rungtynių gyrė ne puolimą, bet ir gynybą.

„Prieš ALBA rungtynės visada susideda iš spurtų. Manau, kad antroje rungtynių pusėje geriau sureagavome į jų sumanymus. Žaidėme savo krepšinį, o bėgiojome pirmyn-atgal be minties. Kartais komandos įsivelia į tai su ALBA, o tai yra labai pavojinga, ypač Berlyne“, – teigė lietuvis.

Š.Jasikevičiui tai buvo jubiliejinės 150-osios rungtynės prie „Barcelona“ vairo. 2020 m. į Katalonijos ekipą iš Kauno „Žalgirio“ persikėlęs Šaras laimėjo 118 iš vadovautų susitikimų.

„Esu labai laimingas dėl pergalės, nes ALBA namuose įveikė daugelį komandų“, – užbaigė Šaras.

Savo ruožtu rezultatyviausiai su 18 taškų nugalėtojų gretose žaidęs N.Mirotičius džiaugėsi iškovota pergale, nors pripažino – lengva nebuvo.

„Buvo svarbu pamatyti, kur esame, pademonstruoti savo mentalitetą ir gerą žaidimą. Buvo sunkios rungtynės prieš komandą, kuri žaidžia gerai, ypač namuose. Nors laimėjo daugiau nei 15 taškų skirtumu, rungtynės buvo nelengvos“, – sakė katalonų vedlys.

ZUMAPRESS / Scanpix nuotr./Nikola Mirotičius
ZUMAPRESS / Scanpix nuotr./Nikola Mirotičius

Primename, kad „Barcelona“ šiose rungtynėse dėl traumos neteko Roko Jokubaičio, kuris ketvirtojo kėlinio pradžioje atsitrenkė į Christą Koumadje ir skaudžiai susižeidė dešinį petį.

21-erių lietuvio būklė ir traumos rimtumas kol kas lieka neaiškūs.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas