Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2023 11 08

K.Kemzūra apipylė liaupsėmis „Wolves“ garvežį: „Kentėjome, kad su juo pasirašytume“

Vilniaus „Wolves“ sumedžiojo dar vieną grobį. Įsibėgėję „vilkai“ po ilgosios pertraukos nurūko į priekį prieš Slobožanskės „Prometey“ ir iškovojo jau trečią pergalę iš eilės Europos taurės turnyre. „Vilkų“ strategas Kęstutis Kemzūra po laimėjimo išskyrė du komandos legionierius ir džiaugėsi komandos progresu.
Kęstutis Kemzūra
„Wolves“ – „Prometey“ / Lukas Balandis / BNS nuotr.

Rasheedas Sulaimonas anksti uždavė toną rungtynėms.

„Vilkų“ lyderis smeigė keturis tritaškius pirmajame kėlinyje, dar vieną pridėjo antrajame ir buvo surinkęs jau 17 taškų.

Tiesa, jis buvo vienas iš nedaugelio šviesulių „Wolves“ gretose iki ilgosios pertraukos, o švieslentė įpusėjus mačui rodė minimalų „Avia Solutions Group“ arenos šeimininkų deficitą prieš Ukrainos komandą (40:41).

Bet situacija greitai pasikeitė po ilgosios pertraukos. Siausti ėmė ir Tre'Shawnas Thurmanas, po krepšiais dominavo Christianas Mekowulu, o R.Sulaimonas tęsė savo vakarėlį, užbaigdamas rungtynes su 30 taškų ir 36 naudingumo balais – abu rodikliai yra jo rekordai Europos turnyruose.

Vos 30 taškų prieš ekipą, kurią mačo išvakarėse K.Kemzūra vadino „puolimo komanda“, antroje mačo pusėje praleidę „vilkai“ nurūko į priekį dviženkliu skirtumu ir pasiekė trečią pergalę iš eilės Europos taurėje bei šeštą paeiliui įskaitant ir LKL – 85:71.

„Sužaidėme puikias rungtynes, ypač antroje pusėje. Didžiuojuosi savo žaidėjais, kurie atliko puikų darbą gynyboje, – po pergalės sakė „Wolves“ treneris. – Nesileisiu į detales, nes matėte rungtynes, bet keli esminiai skaičiai: prieš šias rungtynes „Prometey“ buvo geriausiai dėl kamuolių kovojanti komanda Europos taurėje, tačiau šiandien mes puolime nusiėmėme 17 kamuolių, o jie – 11. Pirmoje pusėje jie atkovojo 7, tad antroje – vos 4. Reiškia, mes kontroliavome kovą dėl kamuolių. Antras esminis skaičius yra klaidos. Suklydome vos septynis kartus. Tai leido mums suvaldyti jų greitas atakas, privertėme juos žaisti penkiese prieš penkis.

Galiausiai, energija, pasiaukojimas ir širdis, kurią pademonstravo mūsų žaidėjai. Daug kartų išmušėme kamuolį, žaidėme su aistra, išvien. Esu laimingas dėl rezultato. Vyrukai atliko puikų darbą.“

– R.Sulaimonas ne tik rinko rekordinius skaičius, bet ir perėmė tris kamuolius, ne kartą išmušė kamuolius. Kiek tokios geros „Wolves“ gynybos nuopelnų tenka šiam žaidėjui?

– Mes labai laukėme, kentėjome ir norėjome pasirašyti [sutartį] su Rasheedu žinodami jo galimybes žaisti tiek gynyboje, tiek puolime. Džiaugiuosi, kad jis progresuoja ir taip žaidžia. Mes žinojome, kad jis gali gintis labai gerai. Be Rasheedo norėčiau paminėti ir Žemaitį, ir Beručką, ir kitus, kurie išėjo ir žaidė labai gerai, bet dar vienas žmogus, kuris šiandien sužibėjo, tai Mekowulu. Atrodė, kad buvo keli Mekowulu aikštelėje. Jis visur prisiliesdavo, atakuodavo kamuolį, gynyboje labai mobiliai. Čia yra geras komandos bruožas. Džiaugiuosi, kad kiekvienas randa, kaip prisidėti. Bus visokių rungtynių, visokių dienų, kada vieni žaidėjai įmes mažiau, kiti daugiau. Bet kol mes išmetame, gal ne tiek svarbu, kas ir kiek pelno taškų. O gynyboje kiekvienas turi duoti kažką, sustabdyti kažką ar pasiaukoti. Šiandien mes tai matėme.

Lukas Balandis / BNS nuotr./Rasheed Sulaimon
Lukas Balandis / BNS nuotr./Rasheed Sulaimon

– R.Sulaimonas po rungtynių sakė, kad dar mokosi lyderystės paslapčių. Kiek jo lyderystė svarbi komandai?

– Kiekvienai komandai yra svarbi lyderystė. Svarbu turėti žaidėją, kuris rodo pavyzdžiu, o ne kalba. Žinoma, kad mokomės ir mes, ir jis individualiai. Aš jums pateiksiu gyvenimišką pavyzdį. Mokate kažkokią užsienio kalbą? Juk užsienio kalbos neišmokstate per savaitę ar mėnesį. Kažkiek išmokstate vienais metais, kitais, po kažkiek metų pradedate kalbėti, o po to visi klausia, kada tu tą kalbą išmokai? Čia yra panašiai. Dirbi diena po dienos. Nėra taip paprasta. Kartais nesiseka išlikti pozityviam, ieškoti, ką galima padaryti geriau, kartais emocijos ima viršų. Šiandien mes susitvarkėme su tuo. Labai džiaugiuosi dėl Rasheedo, manau, kad jis irgi mokosi.

– Paminėjote ir Ch.Mekowulu. Kiek jūsų akimis jis tobulėja?

– Turi išlaikyti pastovumą. Aš jam pasakiau, kad ką šiandien parodė, mes nesitikime iš jo mažiau. Diena iš dienos jis turi išlaikyti pastovumą – tai yra tobulėjimas. Kas trukdo su tokia energija žaisti kiekvienas rungtynes? Su pataikymu būna, kad vieną dieną meti geriau, kitą – prasčiau. Bet tai yra labai svarbi savybė – žaisti su tokiu užsidegimu ir energija kiekvienas rungtynes.

Lukas Balandis / BNS nuotr./Christian Mekowulu
Lukas Balandis / BNS nuotr./Christian Mekowulu

– Šeštoji pergalė paeiliui. Ar komanda žengia didelius žingsnius per pastarąsias kelias savaites?

– Turbūt taip, bet gali prisikalbėti. Sekmadienį varžovas bus „Žalgiris“ ir tada gali atrodyti, kad nulipome žemyn ar nusileidome laiptais. Aš stengiuosi eiti nuo rungtynių iki rungtynių. Mano užduotis, kad komanda būtų pasiruošusi maksimaliai, būtume parinkę geriausią žaidimo planą, jį išnaudotume ir kautumės. Čia yra augimas. Pergalės, be abejo, labai svarbu, jos duoda pasitikėjimo, dėl to ir žaidi, kad laimėtum. Bet sportas, ypač krepšinis, yra tokia sporto šaka, kur kažkas turi pralaimėti. Tu gali žaisti, bet varžovas žais geriau. Futbole gali būti 0:0 ir gali sakyti, kad labai geros rungtynės, bet krepšinyje to nėra. Siekiame visada laimėti, nes mums patinka tas jausmas, tam sunkiai dirbome, bet suprantame, kad ne visada tai pasieksi.

– R.Sulaimonas atrodo, kad jau viską žino apie „Žalgirį“, bet ar legionieriams teks perduoti, kad prieš šią komandą reikės maksimalaus susikaupimo?

– Žinote, mes kol kas dar esame tokia komanda, kuriai to susikaupimo reikia žaisti su Utenos „Juventus“. Atėjus su „Prometey“ mums irgi reikia maksimalaus susikaupimo. Kur mes bežaistume, mums reikia didžiausio susikaupimo. Tu kitaip negali. Tu žinai, kad žaidžiant su „Žalgiriu“ tau reikės padaryti ekstra, o ir to gali neužtekti.

Sekmadienį varžovas bus „Žalgiris“ ir gali atrodyti, kad nulipome žemyn ar nusileidome laiptais.

– Ar šioje sezono stadijoje lengviau išgauti susikaupimą nei pradžioje?

– Manau, kad taip. Pajutome tą skonį, mums patinka laimėti, tai geras jausmas. Kai turi tą jausmą, yra šiek tiek lengviau prisiversti. Manau, kad nuėjome nemažą, sunkų kelią nuo pradžios. Su vėlavimais, su neatvykimais, žaidėjų pakeitimais. Kažkas pradeda sluoksniuotis, bet dar labai anksti kalbėti. Džiaugtis reikia kiekviena pergale, bet reikia stovėti ant žemės.

– Ar nėra naujienų dėl traumų?

– Žukauskas sugrįžo, daugiau lyg ir nieko.

– O ar gali būti naujienų dėl komplektacijos?

– Yra atsakingi žmonės, gal jūs jų paklauskite. Manęs klauskite apie rungtynes.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas