Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2023 11 29

K.Maksvytis – apie juodadarbį „Žalgirio“ naujoką ir korekcijas per perėjimų langą

Netradicinį varžovą Eurolygoje pasitinkantis Kauno „Žalgirio“ strategas Kazys Maksvytis viliasi, jog juodadarbis komandos naujokas Edmondas Sumneris pagreitins ekipos žaidimą bei įneš daugiau energijos.
Kazys Maksvytis dalijosi mintimis apie naujoką Edmondą Sumnerį
Kazys Maksvytis dalijosi mintimis apie naujoką Edmondą Sumnerį / 15min ir Scanpix nuotr.

Duobėje atsidūrusio Kauno „Žalgirio“ kelyje – ambicingasis, bet savojo žaidimo dar ieškantis Italijos grandas Milano „Olimpia“.

Ettore Messinos auklėtiniai sezoną Eurolygoje pradėjo slogiai, iškovodami vos dvi pergales per aštuonerias rungtynes, bet tuomet – du stiprūs smūgiai suduoti Stambulo „Anadolu Efes“ (92:76) ir Belgrado „Crvena zvezda“ (89:72) ekipoms.

Krepšinio profesoriumi vadinamam strategui iš Italijos neįtikęs buvęs žalgirietis Kevinas Pangosas yra atribotas nuo komandos, paskutinį mačą vilkint „Olimpia“ marškinėlius jis sužaidė spalio 29-ąją dieną vietinėse pirmenybėse, tad dabar Milano komandos žaidimo gijos yra Maodo Lo rankose.

Komandos lyderiai – iš Barselonos vasarą persikėlęs Nikola Mirotičius (vid. 20,8 naud. bal.) ir Shavonas Shieldsas (vid. 15,8 naud. bal.).

Kaip ir Milano ekipa, „Žalgiris“ irgi Eurolygoje fiksuoja 4 pergalių ir 6 pralaimėjimų balansą.

„Milanas yra gynybinė komanda. Tai – dėl trenerio braižo. Jie turi kažkiek problemų rotacijoje, ypač gynėjų grandyje, tad žaidžia netradiciškai aukšta sudėtimi, kai trečioje pozicijoje rungtyniauja Nikola Mirotičius ar Johannesas Voigtmannas. „Olimpia“ žaidžia su metančiais aukštaūgiais. Varžovų komanda – pakankamai atletiška, aukšta, tad mūsų laukia nestandartinė komanda“, – dvikovos išvakarėse kalbėjo K.Maksvytis.

Trečiadienio rytą „Žalgiris“ oficialiai pristatė naujoką iš NBA. Tai – 27-erių metų 193 cm ūgio Edmondas Sumneris, kuris šią savaitę atvyksta į Kauną, tačiau rungtynėse Italijoje dar nedalyvaus.

Visą karjerą Amerikoje žaidęs gynėjas praėjusiame NBA sezone gynė „Brooklyn Nets“ garbę ir vidutiniškai fiksavo 7 taškų, 1,5 atkovoto kamuolio ir 1,3 rezultatyvaus perdavimo statistiką.

„Mes jį stebėjome ir seniau. Galbūt buvo klausimų dėl žaidėjo traumų istorijos, bet tai buvo seniai, – sakė K.Maksvytis. – Edmondo pagrindinė savybė – greitis. Tikimės, kad pirmiausia jis pagreitins mūsų žaidimą. Žiūrint jo žaidimo epizodus pirmoje vietoje yra žaidimas greitose atakose. Tikimės, kad su juo greičiau pereisime iš gynybos į puolimą ir pelnysime daugiau lengvų taškų.

Kitas dalykas – dar vienas kamuolio valdytojas komandoje, kuris galbūt nėra elitinis kūrėjas, bet jis gerai valdo kamuolį, gali žaisti pats ir aštrinti žaidimą. Rinkome informaciją apie jį, Edmondas yra žaidęs ir su Domantu Saboniu. Galbūt nereikia tikėtis, kad bus superinis taškų rinkėjas Eurolygoje, kuris paskui save trauks komandą, bet tai – geras žaidėjas, turintis gerų savybių, geras komandinis žaidėjas ir juodadarbis. Jis yra pakankamai jaunas, tad dar turi galimybių kilti. Tikimės, kad jis mums pridės energijos.“

AFP/„Scanpix“ nuotr./Edmondas Sumneris
AFP/„Scanpix“ nuotr./Edmondas Sumneris

Treneris teigė, jog mato E.Sumnerį žaidžiantį kartu aikštelėje su „Žalgirio“ vedliu Keenanu Evansu.

„Pažiūrėsime, bet turbūt matau juos žaidžiančius kartu, – sakė „Žalgirio“ vairininkas. – Edmondas turėtų atvykti per keletą dienų, bet Milane dar nežais.“

Kokio profilio žaidėjo rinkoje „Žalgiris“ dar ieško?

„Manau, kad papildymo visada ieškome, – sakė K.Maksvytis. – Didesnės korekcijos bus per perėjimų langą. Pirmiausia pasižiūrėsime, kurią poziciją geriausiai užpildys naujokas, o tuomet turėsime daugiau atsakymų.“

Kaip trečiadienio popietę rašė 15min, traumą Graikijoje patyręs Tomas Dimša turėtų rungtyniauti akistatoje su Milano „Olimpia“.

„Tomo situacija gerėja. Jis vakar treniravosi su komanda, tikimės, kad Tomas rytoj žais“, – teigė K.Maksvytis.

zalgiris.lt nuotr./Kazys Maksvytis
zalgiris.lt nuotr./Kazys Maksvytis

– Nors sezoną pradėjo sunkiai, bet pastaruoju metu „Olimpia“ renka pergales. Kas pasikeitė jų žaidime?

– Kaip ir visos E.Messinos komandos, ši irgi naudoja klampią gynybą, turi didelius žaidėjus. Jie taiko ir agresyvią gynybą, ir paprastesnę, kai gynyboje yra keičiamasi ginamaisiais. „Olimpia“ turi nemažai metikų, o pastaruoju metu lyderių vaidmenį pasiėmė jų „mažiukai“, jei taip galime vadinti – Maodo Lo ir Shavonas Shieldsas. Jie neblogai judina kamuolį, pataiko tritaškius, o kai pataikai tritaškius, tuomet vaizdas iškart pagerėja.

– Prieš kokią gynybą nepatogiausiai jaučiasi Shavonas Shieldsas ir Nikola Mirotičius?

– Kaip ir visi žaidėjai, prieš agresyvią. Jie geriau jaučiasi prieš pasyvią gynybą ar kai yra situacijos „vienas prieš vieną“.

– Kiek akcentuojant tai, kad Nikola Mirotičius negautų kamuolio „ant ūselio“?

– Kaip yra angliškas posakis, tai prieš Nikolą Mirotičių reikia pasirinkti „savo nuodus“. Jis žaidžia daug „pick and pop“ situacijų, kurias turėsime uždengti. Jei pradėsime per daug piknaudžiauti keitimais gynyboje, tuomet atsiras situacijos baudos aikštelėje arba centravimai užsiėmus gerą padėtį po krepšiu. Reikės pasirinkti, ko labiau mes norime, nes negalime duoti ir to, ir to.

Scanpix/IPA/SIPA nuotr./Ignas Brazdeikis prieš Nikolą Mirotičių
Scanpix/IPA/SIPA nuotr./Ignas Brazdeikis prieš Nikolą Mirotičių

– Lyderiai Milane yra N.Mirotičius ir Sh.Shieldsas, o ką išskirtumėte kaip trečią pavojingiausią „Olimpia“ žaidėją?

– Turbūt, kad Maodo Lo. Jis labai gerai žaidė paskutinėse rungtynėse, tapo pagrindiniu „Olimpia“ įžaidėju. Jis labai gerai žaidžia, ypač situacijose, kai gali ir įmesti iš toli, ir veržtis po krepšiu.

– Ar jums nėra keista Kevino Pangoso situacija Milane?

– Turbūt būtų nekorektiška komentuoti kito trenerio ir kito klubo sprendimus. Mes „Žalgiryje“ ir „Zenit“ matėme, jog tai – elitinis žaidėjas. Prieš jį žaisti teko nemažai. Bet jie turbūt viduje geriau gali pasakyti apie šią situaciją.

– Kaip komanda sureagavo į skaudų pralaimėjimą Klaipėdos „Neptūnui“?

– Gerai sureagavo, treniravosi stipriai ir sunkiai. Tikiuosi, kad reikalai pagerės.

PIKENROLO KLUBAS: pakeliui į „Žalgirį“ – E.Sumnerio koziriai ir raudonos vėliavėlės
Šis video įrašas matomas
15min prenumeratoriams.
Pikenrolo klubas Somners

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas