Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Kalbas su „Žalgiriu“ patvirtinęs R.Jokubaitis: „Jaučiuosi pasiruošęs žingsniui į NBA“

Šanso NBA per Vasaros lygą siekiantis Rokas Jokubaitis patvirtino kalbas su Kauno „Žalgiriu“, tačiau jokio susitarimo tarp abiejų pusių dar nėra.

Bilieto į olimpines žaidynes su Lietuvos rinktine neiškovojęs Rokas Jokubaitis toliau lieja prakaitą už Atlanto. „Barcelona“ įžaidėjas persikėlė į Las Vegasą ir žaidžia NBA Vasaros lygoje atstovaudamas „New York Knicks“ klubui.

23-ejų metų atakų organizatorius spėjo sužaisti trejas rungtynes, o pastarosios prieš „Sacramento Kings“ jam buvo geriausios.

R.Jokubaitis per 21 minutę realizavo visus metimus ir surinko 16 taškų (5/5 dvit., 2/2 trit.).

„Eilę metų sulaukdavau didžiulio dėmesio iš NBA. Naujokų biržoje mane pašaukė prieš trejus metus, bet visada jaučiausi kaip Europos krepšininkas. Vis dėlto per šiuos metus subrendau ir sukaupiau pakankamai patirties, tad jaučiuosi pasiruošęs. Norėčiau čia (į NBA) atvykti“, – R.Jokubaitis sakė sakė „Mundo Deportivo“ žurnalistui Toni Caniameras.

Jau keletą mėnesių netyla kalbos apie trapią R.Jokubaičio ateitį „Barcelona“ klube, kuriam lietuvis atstovauja nuo 2021-ųjų metų.

Pirmuosius du sezonus prie Šarūno Jasikevičiaus jis demonstravo solidžius rezultatus, tačiau krepšininko vaidmuo stipriai sumenko komandos vairą perėmus Rogeriui Grimau.

Nors šis specialistas „Barcelona“ klubui nebevadovauja, tačiau ir naujai atvykęs įpėdinis Joanas Penarroya planus dėlioja neįskaičiuodamas R.Jokubaičio, kurio vieta paruošta Ispanijos talentui Juanui Nunezui.

„Planai kitam sezonui? Aš turiu kontraktą su „Barcelona“. Turėjau sunkią vasarą su rinktine, dar liko keli mačai Vasaros lygoje, o tuomet žiūrėsime, – sakė R.Jokubaitis, kurio kontraktas su Katalonijos klubu galioja iki 2025-ųjų metų vasaros. – Vis dar turiu kontraktą, tad laukiu informacijos. Aš tiesiog laukiu žinių, kadangi sprendimus priiminėja naujasis vyriausiasis treneris (Joanas Penarroya). Žinau tiek, kad turiu kontraktą su „Barcelona“ klubu.“

ZUMAPRESS.com nuotr./Rokas Jokubaitis
ZUMAPRESS.com nuotr./Rokas Jokubaitis

Kito sezono lietuvio alga Ispanijoje, pasak „Mundo Deportivo“, siektų 500 tūkstančių eurų.

R.Jokubaitis patvirtino kalbas su Kauno „Žalgiriu“, tačiau susitarimo abi pusės dar nėra priėjusios.

„Visa šalis, visa Europa kalba apie tai, bet aš esu susietas su „Barcelona“. Mes kalbamės, bet nėra taip, kaip buvo pranešta, kad aš esu arti kontrakto pasirašymo“, – sakė R.Jokubaitis.

Praėjusį sezoną Eurolygoje įžaidėjas per beveik 16 minučių rinko po 5,3 taško, atliko po 2,8 rezultatyvaus perdavimo ir fiksavo 5,5 naudingumo balo.

Krepšininko rodikliai olimpinėje atrankoje Puerto Rike per ketverias rungtynes – 8,8 pelnyto taško, 4 rezultatyvūs perdavimai ir 11,5 efektyvumo balo per 21 minutę ant parketo.

Pagrindinis R.Jokubaičio fokusas dabar yra ties bandymu įgyvendinti NBA svajonę.

„Prisijungti prie „New York Knicks“? Dabar sunku apie tai kažką pasakyti. Dar liko keli mačai Vasaros lygoje, tad matysime. Nežinau, ką jie galvoja. Pageidavimai? Šiuo metu neturiu jokių pageidavimų. Visą gyvenimą žaidžiau Europoje, bet visada norėjau atvykti į NBA ir pažiūrėti, kaip man čia seksis. Turiu pasirinkimo laisvę, tad kodėl nepabandžius čia“, – sakė R.Jokubaitis.

VIDEO: PIKENROLAS: Lietuvos krepšinio krizės priežastys ir Kazio Maksvyčio įpėdinio paieškos

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas
Reklama
Skrydžio režimu: atviras „Gurtam“ vadovo interviu su Benediktu Vanagu
Reklama
Kokias tvoras ir kodėl šiemet renkasi namų savininkai?
Reklama
Daugiau Pliusų sporto entuziastams:„Gym+“ vėl plečiasi