Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2021 03 17

Kandidatas perimti Latvijos rinktinės vairą – italas

Fiasko patyrusi ir į Europos čempionatą nepatekusi Latvijos krepšinio rinktinė gali turėti vos antrą užsienietį vyriausiąjį trenerį per komandos istoriją.
Luca Banchi
Luca Banchi / Roko Lukoševičiaus / 15min nuotr.

Žurnalistas Artiomas Komarovas praneša, kad latvių nacionalinę komandą gali treniruoti italas Luca Banchi.

Šį sezoną jis dirbo G lygos „Long Island Nets“ klubo trenerio asistentu, o anksčiau yra treniravęs visą eilę garsių Europos komandų – Sienos „Montepaschi“, Milano „Olimpia“, Bambergo „Brose“, Atėnų AEK ir Krasnodaro „Lokomotiv“.

Jei latviai pasirinks L.Banchi, jis vyriausiojo trenerio poste pakeis Robertą Štelmaherį, kuris pasitraukė po nesėkmingai pasibaigusios 2022 m. Europos čempionato atrankos.

R.Štelmaheris Latvijos rinktinėje dirbo nuo 2019 metų, o iki jo nacionalinę šalies komandą treniravo vien latviai ir tik vienas užsienietis – lietuvis Kęstutis Kemzūra, dirigavęs Latvijos rinktinei 2009 m. Europos čempionate.

Į visą eilę turnyrų – 2019 m. pasaulio čempionatą, šių metų olimpines žaidynes ir 2022 m. Europos pirmenybes nepatekę latviai kovas tarptautinėje arenoje pratęs šių metų pabaigoje, kai varžysis atrankoje į 2023 m. planetos čempionatą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas