Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2017 12 05

Dainiaus Adomaičio karjera gali pakrypti į užsienį?

Dainius Adomaitis atliko simbolinį, bet drauge reikšmingą ėjimą laisvųjų agentų turguje. Lietuvos krepšinio rinktinės treneris oficialiai susirado agentą. Toks sprendimas gali sufleruoti įdomų trenerio karjeros posūkį.
Dainius Adomaitis
Dainius Adomaitis / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

43 metų specialistui atstovaus Tadas Bulotas iš agentūros „BBaltics“.

Jo klientų sąraše yra tokie žaidėjai kaip Mindaugas Kuzminskas, Paulius Jankūnas, Lukas Lekavičius, Edgaras Ulanovas, Artūras Gudaitis, Donatas Motiejūnas ir kiti.

D.Adomaitis iki šiol agento paslaugomis nesinaudojo. Pastaruosius penkerius metus jis dirbo Lietuvoje, kur agento jam nereikėjo.

Interviu 24sek D.Adomaitis prasitarė, kad ši savaitė bus kritinė – arba jis susitars su komanda dėl trenerio pareigų, arba išvyks į Ameriką, kur lankys NBA lietuvius ir jų organizacijas.

Irmanto Gelūno / 15min nuotr./Donato Motiejūno agentas Tadas Bulotas
Irmanto Gelūno / 15min nuotr./Donato Motiejūno agentas Tadas Bulotas

„Situacija tokia, kad šią savaitę turėtų kažkas paaiškėti į vieną ar kitą pusę. Arba tai bus konkrečiai dėl darbo, arba planai, kurie susiję su rinktine iki kito FIBA lango. Šią savaitę turėtų paaiškėti, kuria kryptimi pasuksiu“, – 24sek teigė D.Adomaitis.

Susitarimas su agentu gali reikšti, kad D.Adomaičiui reikia pagalbos ieškant klubo užsienyje. Juolab kad galimybės dirbti vienoje iš keturių geriausių Lietuvos komandų šiuo metu neatrodo didelės.

Pastaruoju metu kiek stringa Panevėžio „Lietkabelis“, tik ketvirtoje vietoje rikiuojasi Vilniaus „Lietuvos rytas“, tačiau trenerių Rimo Kurtinaičio ir Artūro Štalbergo situacija neturėtų būti pajudinama. O jei ir būtų, D.Adomaičiui, ko gero, nereikėtų „BBaltics“ pagalbos tariantis su Lietuvos klubais.

Su „Lietkabeliu“ D.Adomaitis vienas pats jau derėjosi vasarą, bet tada daug kliūčių sudarė darbas su rinktine. Treneris yra dirbęs ir „Lietuvos ryte“.

D.Adomaitis svetur jau darbavosi 2009–2012 metais, kai pirmuosius trenerio žingsnius padėjo Lenkijoje, Slupsko „Energa Czarni“ ir Vloclaveko „Anwil“ komandose.

VIDEO: „Ginčas“: „Lietuvos ryto“ iššūkis „Žalgiriui“, kitas treneris, kurį atleis, ir opi Lietuvos krepšinio problema

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas