Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2021 08 01

Karštame mūšyje Slovėnija palaužė Ispaniją ir ketvirtfinalyje išvengs pavojingiausių varžovų

Luka Dončičius buvo labai arti trigubo dublio, o Slovėnijos rinktinė po dramatiškos kovos 95:87 (20:24, 21:20, 27:26, 27:17) palaužė Ispaniją ir užėmė pirmą vietą savo pogrupyje.

Susitikimas slovėnų vunderkindui prasidėjo tikrai ne pagal planą – Luka greitai užsidirbo dvi pražangas, tačiau Aleksandras Sekuličius nusprendė nesodinti savo lyderio ir leisti jam žaisti pasitaupant gynyboje.

Šis stratego sprendimas greitai „sudegė“ – pirmojo kėlinuko pabaigoje L.Dončičius dar kartą prasižengė puolime, o apskritai tai jam buvo jau trečioji asmeninė nuobauda, šįkart jau be klausimų krepšininką pasodinusi ant suolo.

„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Luka Dončičius
„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Luka Dončičius

Tačiau slovėnai dar kartą pademonstravo, kad tai nėra vieno žmogaus komanda – po dviejų tritaškių netgi išsiveržė į priekį (26:24), o vėliau Lukai sugrįžus į aikštę turėjo tik -3.

Po pertraukos ispanai bandė atitrūkti į priekį (59:50), tačiau nesėkmingai – nors L.Dončičius beveik nesusikurdavo progų užbaigti atakas, jis puikiai skirstė kamuolius, o kėlinio pabaigoje driokstelėjo ir buvęs „Lietkabelio“ vidurio puolėjas Žiga Dimecas, karaliavęs po lenta (68:68).

„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Žiga Dimecas
„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Žiga Dimecas

Lemiamo ketvirčio metu ekipas atitolino po tritaškį įskraidinę P.Gasolis ir A.Abalde (82:76), bet slovėnai ir vėl sugrįžo – viskas sprendėsi paskutinėmis minutėmis.

K.Prepeličius tolimu metimu slovėnus išvedė į priekį, o paskui puikiai „pakabino“ kamuolį M.Tobey – likus 1,5 min. jie pirmavo 88:85.

R.Rubio rezultatą sušvelnino, bet per paskutinę minutę persverti rezultato jiems nepavyko – netrukus K.Prepeličius užtikrintai realizavo baudas, slovėnai apsigynė ir iškovojo dramatišką pergalę.

L.Dončičius buvo visai šalia trigubo dublio – 12 taškų, 14 atkovotų kamuolių ir 9 rezultatyvūs perdavimai.

„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Luka Dončičius apsuptas Ispanijos rinktinės bokštų
„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Luka Dončičius apsuptas Ispanijos rinktinės bokštų

Tiesa, nepaisant solidžių statistinių eilučių ir 21 naudingumo balo, ispanai atliko puikų darbą stabdant Slovėnijos superžvaigždę – Luka į krepšį metė viso labo 7 sykius ir pataikė vos 2, taip pat realizavo tik 6 baudas iš 11, padarė 5 klaidas.

Per visą olimpinių krepšinio turnyrų istoriją buvo užfiksuoti tik du trigubi dubliai. 1976 metais Monrealyje pirmuoju tapo tuometinės Sovietų Sąjungos krepšininkas Aleksanderis Belovas, o 2012 metais į rekordų knygas įsirašė ir LeBronas Jamesas (JAV).

„Scanpix“/„SIPA“ nuotr./LeBronas Jamesas 2012 metų Londono olimpinėse žaidynėse
„Scanpix“/„SIPA“ nuotr./LeBronas Jamesas 2012 metų Londono olimpinėse žaidynėse

Slovėnų pergalė reiškia, kad jie C grupėje finišuos pirmi ir pateks į pirmą atkrintamųjų krepšelį, taip išvengdami pačių grėsmingiausių varžovų. Jų oponentais galės tapti tik Vokietija arba Italija.

Ispanijos ketvirtfinalyje laukia viena iš trijų turnyro favoričių – Prancūzija, Australija arba JAV.

Sergio Scariolo kariaunos nuo pralaimėjimo neišgelbėjo rezultatyvus Ricky Rubio – 18 taškų ir 9 rezultatyvūs perdavimai.

Slovėnijos rinktinėje puolime spindėjo Vlatko Čančaras, suvertęs net 22 taškus. Aukštaūgis M.Tobey surinko galingą dvigubą dublį (16 tšk., 14 atk. kam.).

Ispanijos krepšinio rinktinė: Ricky Rubio 18 (9 rez. perd.), Alberto Abalde 14 (18 naud. bal.), Rudy Fernandezas (5 atk. kam., 15 naud. bal.) ir Sergio Llullas po 12, Marcas Gasolis 9 (6 atk. kam.).

Slovėnijos krepšinio rinktinė: Vlatko Čančaras 22, Mike'as Tobey 16 (14 atk. kam., 26 naud. bal.), Klemenas Prepeličius 15 (9/10 baud.), Luka Dončičius 12 (14 atk. kam., 9 rez. perd., 21 naud. bal.), Jaka Blažičius 10.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas