Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2022 03 15

Lemiamu metu užstrigęs „Žalgiris“ krito prieš „Olympiakos“

Kauno „Žalgiris“ pastaruoju metu buvo viena karščiausių Eurolygos komandų, tačiau pergalingo žygio pratęsti nesugebėjo. Praėjusią savaitę nupūtę Šarūno Jasikevičiaus „Barcelona“ ekipą, antradienio vakarą Lietuvos čempionai 73:84 (20:15, 19:24, 20:19, 14:26) neatsilaikė prieš į atkrintamąsias tvirtai besikabinantį Pirėjo „Olympiakos“.
Kauno „Žalgiris“ – Pirėjo „Olympiakos“
Kauno „Žalgiris“ – Pirėjo „Olympiakos“ / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

Iki šio mačo žalgiriečiai buvo laimėję penkis sykius per šešis Eurolygos mačus. Pergalė prieš „Oly“ būtų leidusi aplenkti Atėnų „Panathinaikos“ ir pakėlusi Jure Zdovco vyrus iš turnyro lentelės dugno, bet dabar ir toliau abi komandos lieka su 7 laimėjimais.

Įpusėjus mačui rungtynių švieslentė rodė lygų rezultatą 39:39. Per trečią kėlinį vaizdas aikštėje keitėsi nežymiai, tad į paskutinę atkarpą „Žalgiris“ atsinešė trapų taško pranašumą (59:58). Tačiau tuomet viskas griuvo. Ketvirtą kėlinį graikai pradėjo atkarpa 8:0 ir šis spurtas buvo lemiamas.

Žalgiriečių gretose rezultatyviausiai žaidė karjeros rekordą Eurolygoje su 17 taškų užfiksavęs Joshas Nebo. 14 taškų pridėjo Lukas Lekavičius, 13 – Edgaras Ulanovas, 10 – Tyleris Cavanaugh.

Graikų gretose su 18 taškų sužibėjo veteranas Kostas Papanikolaou.

„Žalgiris“ padarė 16 klaidų, kai varžovai suklydo tik 8 sykius.

Pirėjo klubui išvykos į Nemuno salą pastaruoju metu buvo tapę košmaru. Pastarąjį kartą „Žalgirio“ arenoje „Oly“ buvo nugalėjęs 2016 metų gruodžio 15 dieną ir po to krito šešis kartus iš eilės.

„Žalgiris“: Joshas Nebo 17 (10 atk.k., 25 naud.b.), Lukas Lekavičius 14, Edgaras Ulanovas 13 (25 naud.b.), Joffrey Lauvergne'as 8, Paulius Jankūnas 5, Artūras Milaknis ir Nielsas Giffey – po 3, Janis Strelniekas, Karolis Lukošiūnas ir Tai Websteris po 0.

„Olympiakos“: Kostas Papanikolaou 18, Sasha Vezenkovas 16, Tyleris Dorsey ir Hassanas Martinas – po 13, Kostas Sloukas 10.

Rungtynių eiga:

IV kėlinys. „Žalgiris“ – „Olympiakos“ 74:84.

40 min. Stebuklas neįvyksta. Kauniečiai kapituliuoja.

38 min. Sasha Vezenkovas pataiko iš toli. Pirmą kartą deficitas pasiekia dviženklę žymą. 69:79.

37 min. Joshas Nebo po klaidos dar ir gauna nesportinę pražangą. Kostas Papanikolaou klaidų nedovanoja.

36 min. Tyleris Cavanaugh pataiko iš toli, bet apsiginti sekasi sunkiai. 67:72.

35 min. Nielsas Giffey pataiko iš toli. Galbūt dar ne viskas baigta?

34 min. Tyleris Cavanaugh nutraukia sausrą, bet „Oly“ kontroliuoja situaciją. Hassanas Martinas verčia du plius vieną. 61:69.

33 min. Tyleris Dorsey... Dar vienas tritaškis. Ketvirtas kėlinys prasideda atkarpa 0:8. Deficitas pasiekia rekordinę žymą 59:66.

31 min. Tyleris Dorsey atidaro ketvirtą kėlinį. Kostas Papanikolaou pataiko trečią savo tritaškį. Pavojaus signalas 59:63.

III kėlinys. „Žalgiris“ – „Olympiakos“ 59:58.

30 min. Edgaras Ulanovas puikiu metimu užbaigia kėlinį ir vėl grąžina taško persvarą kauniečiams – 59:58.

28 min. Aistrų vis daugiau. Joffrey Lauvergne'as pataiko iš po krepšio ir aprėkia teisėją, norėdamas, kad šis pridėtų ir baudos metimą. Prancūzas gauna techninę pražangą. 55:58.

Aurimas Tamulionis Aurimas Tamulionis, 15min žurnalistas „Žalgirio“ arenoje
Nemuno saloje tęsiasi kova taškas į tašką nors aikštėje susitinka komandos iš skirtingų lentelės pusių – Pirėjo „Olympiakos“ (15-8) Eurolygoje užima 4, o Kauno „Žalgiris“ (7-16) 13 vietas. Tiesa, pastaruoju metu abi komandos demonstruoja vienodus rezultatus – iš 5 mačų laimėjo po 4. Įdomu, kad vieninteles nesėkmes ir „Žalgiris“, ir „Olympiakos“ patyrė prieš Berlyno ALBA.

27 min. Paulius Jankūnas pataiko tritaškį paskutinę atakos sekundę ir lygina rezultatą. Georgios Bartzokas griebiasi už galvos. 53:53.

Kęstas Rimkus Kęstas Rimkus, 15min žurnalistas „Žalgirio“ arenoje
Prieš 12 cm už save aukštesnį M.Fallą šįvakar dominuojantis J.Nebo jau pelnė 17 taškų ir pasiekė karjeros rezultatyvumo rekordą Eurolygoje. Iki šiol daugiausiai taškų amerikietis buvo įmetęs 14 rungtynėse su „Crvena zvezda“.

24 min. Joshas Nebo pataiko labai sunkų metimą ir pelno jau 15-ąjį tašką. Tai yra rezultatyviausias amerikiečio mačas Eurolygoje per karjerą.

23 min. Taškų lenktynės tęsiasi. Kol kas visiška lygybė – 46:46.

II kėlinys. „Žalgiris“ – „Olympiakos“ 39:39.

19 min. Nielsas Giffey pataiko iš toli. Trečias Edgaro Ulanovo rezultatyvus perdavimas ir jis kol kas naudingiausias šeimininkų gretose – 39:37.

Kęstas Rimkus Kęstas Rimkus, 15min žurnalistas „Žalgirio“ arenoje
„Žalgiris“ šį mačą turi tris ryškius lyderius. Joshas Nebo, Edgaras Ulanovas ir Lukas Lekavičius drauge pelnė 27 iš 34 taškų. Tačiau prie trijų muškietininkų dar reikėtų D'Artanjano.

18 min. „Žalgiris“ padaro kelias klaidas ir svečiai spurtuoja 6:0. Laimei, šią sausrą nutraukia Lukas Lekavičius. Lygu – 34:34.

17 min. Atmosfera kaista. „Oly“ baudžiami nesportine pražanga, o Edgaras Ulanovas užtikrintai sumeta baudas. 31:28.

15 min. Lukas Lekavičius prideda taiklų metimą.

Aurimas Tamulionis Aurimas Tamulionis, 15min žurnalistas „Žalgirio“ arenoje
Tikra Eurolygos klasika – Paulius Jankūnas prieš Georgios Printezį. Abu šie krepšininkai yra daugiausia rungtynių modernios Eurolygos istorijoje sužaidę krepšininkai. 37-erių P.Jankūno sąskaitoje – 387 susitikimai (Eurolygos rekordas), bendraamžio G.Printezio – 363 (antra vieta).

14 min. Atkarpa 0:6, bet tada žalgiriečius vėl timpteli Joshas Nebo – 27:26.

12 min. Paulius Jankūnas atsirevanšuoja kitoje aikštės pusėje – 22:18.

11 min. Hassanas Martinas krauna iš viršaus su Pauliaus Jankūno pražanga.

I kėlinys. „Žalgiris“ – „Olympiakos“ 20:15.

10 min. Solidus kėlinys ir penkių taškų persvara.

9 min. Laimei, kauniečiai taip pat turi savo lyderius. Joshas Nebo prideda dar du taškus, o Edgaras Ulanovas švysteli taiklų tritaškį. Gražus krepšinis. 16:14.

8 min. Kostas Papanikolaou ir toliau lieka didžiausia mįsle. Keturi graikų taškai iš eilės ir „Oly“ vėl susigrąžina taško pranašumą.

6 min. Atsidaro ir Milas. Artūras Milaknis sumeta baudas ir kauniečiai vėl priekyje – 11:8.

Kęstas Rimkus Kęstas Rimkus, 15min žurnalistas „Žalgirio“ arenoje
Tai Websteris vėl pradėjo rungtynes starto penkete, bet įžaidėjas sudegino dvi iš trijų pirmųjų „Žalgirio“ atakų ir jau trečią minutę pakeistas. Kol L.Lekavičius laukia ant suolo, įžaidėjo vaidmenį perėmė J.Strelniekas, pasislinkęs iš atakuojančio gynėjo pozicijos.

4 min. Edgaras Ulanovas sužaidžia puikiai su Joshu Nebo. Amerikietis krauna iš viršaus ir kauniečiai alsuoja svečiams į nugaras. Edgaras Ulanovas lygina rezultatą – 8:8.

Aurimas Tamulionis Aurimas Tamulionis, 15min žurnalistas „Žalgirio“ arenoje
Du tritaškius iš dviejų rungtynių pradžioje pataikantis Kostas Papanikolaou prieš tai Eurolygoje tiek pat tolimų metimų buvo įmetęs iš 16 bandymų (vos 12,5 proc. taiklumas).

3 min. Kostas Papanikolaou pataiko du tritaškius paeiliui, o Joshas Nebo sumeta baudas. 4:6.

1 min. Gera pradžia – pusė darbo? Joshas Nebo atidaro žalgiriečių taškų sąskaitą.

Kęstas Rimkus Kęstas Rimkus, 15min žurnalistas „Žalgirio“ arenoje
„Žalgirio“ arena šįvakar labiau puspilnė nei pustuštė, bet žiūrovų mažiau nei praėjusį penktadienį, kai susirinko rekordinis šį sezoną skaičius (12,6 tūkst.). Tikriausiai to ir galima buvo tikėtis – „Olympiakos“ ne „Barcelona“, o G.Barztokas – ne Šaras. Kita vertus, „Žalgiris“ yra įkaitęs ir turi progą sumedžioti trečią komandą iš pirmojo Eurolygos ketverto.
Aurimas Tamulionis Aurimas Tamulionis, 15min žurnalistas „Žalgirio“ arenoje
„Žalgirio“ arena pakyla ant kojų dar per apšilimą. Sirgaliai ploja į Kauną sugrįžusiam Thomasui Walkupui, kuriam Paulius Jankūnas įteikia atminimo nuotrauką. Skambant šūksniams „ačiū“, arenos kube sukasi įsimintiniausi 29-erių amerikiečio epizodai iš trejų metų, kuriuos jis praleido Kaune. Th.Walkupui tai pirmas sugrįžimas į „Žalgirio“ areną, po išvykimo į Pirėjo „Olympiakos“. Buvęs vienas kauniečių lyderių Graikijos komandoje vidutiniškai renka po 5,8 taško, 2,7 rezultatyvaus perdavimo ir 2,5 atkovoto kamuolio per 22 minutes. Tritaškius šio sezono Eurolygoje Th.Walkupas pataiko vos 20,8 proc. tikslumu.

Kelionės į Kauną Pirėjo „Olympiakos“ klubui turėtų kelti košmarus. Graikijos superklubas Nemuno saloje nėra laimėjęs beveik 2000 dienų – nuo 2016 metų gruodžio 15 dienos (75:88). Vėliau sekė šeši pralaimėjimai iš eilės – 81:79, 94:69, 83:75, 101:91, 80:60 ir 74:68. Ar šįvakar bus septintasis?

Pirmajame rate žalgiriečiai turėjo pripažinti „Olympiakos“ pranašumą 68:83.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas