Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2019 05 14

Kauno „Žalgirio“ nusižiūrėtas puolėjas – garsus šnekėdamas apie teises ir pinigus

Kauno „Žalgirio“ radare atsidūręs Nigelis Hayesas buvo įkėlęs kojas į NBA, bet dar labiau į save dėmesį atkreipė pareiškimais už aikštės ribų.
Nigelis Hayesas
Nigelis Hayesas / „Scanpix“ nuotr.

„Sportando“ skelbia, kad Kauno klubas domisi N.Hayesu – 24 metų 203 cm ūgio amerikiečiu, šį sezoną solidžiai rungtyniaujančiu Stambulo „Galatasaray“ klube Turkijoje.

Praėjusį sezoną šis puolėjas yra sužaidęs devynerias rungtynes NBA, bet triukšmo daugiau sukėlė ne ten, o dar Viskonsino universitete, kur ketverius studijavo verslo finansų ir bankų investavimą bei žaidė krepšinį.

„Scanpix“ nuotr./Nigelis Hayesas
„Scanpix“ nuotr./Nigelis Hayesas

N.Hayesas yra garsiai ir viešai kėlęs Jungtinėse Valstijose jautrius klausimus – kad visi amerikiečiai būtų vertinami vienodai, kovojo prieš rasizmą, o taip pat svarstė, kad universitetų komandoms atstovaujantiems atletams turėtų būti mokamas atlyginimas.

2016 metų lapkritį N.Hayesas ir jo komandos draugas Viskonsino universitete žengė žingsnį atgal giedant nacionalinį himną, protestuodami prieš Viskonsino amerikietiškojo futbolo dviejų sirgalių rasizmo apraiškas, kai šie stadione pasirodė su tuometinį JAV prezidentą Baracką Obamą pašiepiančiomis kaukėmis.

N.Hayesas žaidė vienoje stipriausių NCAA komandų ir buvo vienas lyderių, per savo trečią sezoną studentų lygoje rinkęs po 15,7 taško ir atkovojęs po 5,8 kamuolio.

Tada jis garsiai kėlė klausimą dėl atlygio NCAA krepšininkams, pasirodęs per JAV studentų sporto dieną su didelį šurmulį sukėlusiu plakatu, prašančiu paremti.

Kaip žinia, JAV studentų krepšinyje sukasi dideli pinigai už transliacijas, reklaminius sandorius, treneriai uždirba daug, bet žaidėjams pinigai negali būti mokami.

N.Hayesas skatino diskusiją, kad ir sportininkams būtų mokamas atlyginimas, o ne tik padengiami mokslų kaštai.

„Bigten (NCAA konferencija) uždirbo arti 450 milijonų, – savo „Twitter“ paskyroje rašė N.Hayesas. – Mano stipendija – 160 dolerių.“

N.Hayesas nebijo pripažinti, kad neturi už ką įsigyti lėktuvo bilieto, kad sugrįžtų namo per šventes, kai Viskonsino komanda uždirba milijonus.

Baigęs Viskonsino universitetą jis nebuvo pašauktas NBA naujokų biržoje, bet rungtyniavo rezervinėje G lygoje, kur bandė iš sunkiojo puolėjo pozicijos transformuotis į lengvojo, kad pritaptų NBA.

2017-2018 m. sezoną jis sužaidė devynerias rungtynes trijose klubuose – po trumpalaikių sutarčių „Los Angeles Lakers“ ir „New York Knicks“ jis buvo įkėlęs koją į „Sacramento Kings“, kur per penkis mačus pelnė po 3,6 taško ir atkovojo po 4,4 kamuolio.

„Kings“ treneris teigė girdėjęs, kad N.Hayesas greitai pagauna taktinius elementus, bet tai nepadėjo puolėjui įsitvirtinti – Sakramento klubas atleido puolėją prieš metus (N.Hayesas neturėjo garantuotos sutarties kitam sezonui), kai pabandė sukurti finansinės erdvės Zacho LaVine'o įsigijimui.

N.Hayesas persikėlė į Europą, kur tapo šiuo metu ketvirtą vietą Turkijos lygoje užimančios Stambulo „Galatasaray“ lyderiu.

Kad krepšininkas nėra eilinė asmenybė, liudija ir dar vienas įdomus faktas – 2017 metais savo motinos gimtadienio proga jis nusprendė išmokti pianinu atlikti Bethoveno „Mėnesienos sonatą“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai
Reklama
Namuose drėgna, kaupiasi kondensatas ant langų. Kaip apsaugoti savo namus nuo pelėsio?
Reklama
Advento kalendoriai – nuo paprastos tradicijos iki prabangos segmento