Metinė prenumerata tik 7,99 Eur. Dabar tikrai ne metas nustoti skaityti!
Išbandyti
Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2020 04 14

Kaziui Maksvyčiui – dvigubas įvertinimas Rusijoje

Legionieriaus duoną išbandęs Kazys Maksvytis išlaikė testą. Po sėkmingo pasirodymo su Permės „Parma“ klubu 42 metų strategas sulaukė dvigubo įvertinimo Rusijoje.

Pernai dvejų metų sutartį su Rusijos klubu sudaręs specialistas iš Lietuvos liks treniruoti VTB lygos ekipą ir kitą sezoną.

„Parma“ vadovai oficialiai pasinaudojo kontrakte numatyta sąlyga ir pratęsė jį 2020-2021 m. krepšinio sezonui. Kad įgyvendintų šią sąlygą, K.Maksvyčiui reikėjo nuvesti komandą į atkrintamąsias varžybas.

Iki VTB lygos sustabdymo, „Parma“ buvo net penktoje vietoje, bet nutraukus turnyrą ir pakeitus galutinės turnyro lentelės vertinimo sistemą, organizatoriai nubloškė lietuvio ekipą į aštuntą poziciją.

„Kazys atliko puikų darbą ir nusipelnė likti klube, – iz.ru teigė K.Maksvyčio agentas Andrejus Širokovas. – Komanda su juo smarkiai progresavo ir užtikrintai žengė atkrintamųjų ritmu. Tikiuosi, kad kitą sezoną Permės klubas tęs augimą ir ne tik rungsis tarptautiniuose turnyruose, bet pretenduos ir į VTB lygos ketvertuką.“

K.Maksvyčiui vadovaujant Permės klubui, „Parma“ iškovojo 8 pergales per 18 rungtynių. Tiek laimėjimų Rusijos ekipa nebuvo pasiekusi per tris pastaruosius sezonus.

Anot iz.ru, K.Maksvyčio vadovavimo laikotarpiu Permės klubo biudžetas padidėjo pusantro karto.

VTB lyga taip pat įvertino K.Maksvyčio pasiekimus. Oficiali lygos internetinė svetainė įtraukė lietuvį į dešimties sezono herojų sąrašą.

„Permės klubas pasiekė revoliuciją. Klubas įsigijo pajėgius legionierius, patyrusius Rusijos krepšininkus ir pirmą pasaulyje trenerį-robotą. Naujas treneris iš Lietuvos turėjo pastatyti komandą nuo pagrindų. Procesas, kaip tikėtasi, buvo nelengvas, bet net ir po katastrofiško čempionato starto 1-6 bei naudingiausio žaidėjo Arnetto Moultrie netekties, Maksvytis neprarado kontrolės ir viską puikiai sutvarkė, – rašoma VTB lygos apžvalgoje. – Pasiteisino ir Juškevičiaus pirkinys, kuris nebijodavo imtis iniciatyvos lemiamais momentais bei pasiekė sezono rekordą įmesdamas 37 taškus į „Chimki“ krepšį.

Maksvyčiui treniruojant klubą, Maksimas Grigorjevas reanimavo savo karjerą. Gražus komandos žaidimo stilius rezultatyviausių lygos ekipų sąraše pakėlė Permės klubą net į trečią poziciją (vid. 87,1 taško), o Permės arena buvo lankomiausia visame turnyre (vid. 5233 žiūrovų). Tai rodo, kad praėjusią vasarą klubas nesuklydo pasirinkdamas trenerį.“

Tikimasi, kad K.Maksvyčio ekipą į pergales galės vesti šio sezono komandos lyderiai su Adu Juškevičiumi priešakyje.

„Parma“ klubo vadovas Aleksandras Bašminovas patvirtino, kad Permės ekipa siekia pratęsti sutartį su 14,5 taško ir 5,1 rezultatyvaus perdavimo vidurkį turėjusiu gynėju iš Lietuvos.

„Dar anksti kalbėti, kokios sėkmingos gali būti šios derybos, bet norime išsaugoti savo lyderius“, – iz.ru teigė A.Bašminovas.

VIDEO: „urBONUSas“: M.Kuzminskas – apie pabėgimą nuo koronaviruso ir savo ateitį Rusijoje

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Kištukiniai lizdai su USB jungtimi: ekspertas pataria, ką reikia žinoti prieš perkant
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas