Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2017 11 15

Kelio į R.Kurtinaičio schemas nerandantis M.Normantas guodžiasi sirgalių palaikymu

Pergalingų rungtynių su Limožo CSP pabaigoje ištikimiausi „Lietuvos ryto“ aistruoliai skandavo Margirio Normanto vardą. Nors buvo aišku, kad vilniečiai švęs pergalę, Rimas Kurtinaitis nesiryžo 21-erių gynėjo apšaudyti Europos taurėje. Sirgaliams nepatinka, kad jaunas vilnietis negauna pasireikšti, tačiau dabar, panašu, jis turi šansą užsikabinti.
Margiris Normantas
Margiris Normantas / Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr.

Sostinės ekipa atleido Marcą Carterį, kurio nepavyko paversti įžaidėju, o naujo atakų organizatoriaus klubas neieškos. Gynėjų grandyje „Lietuvos rytas“ turi įžaidėją Chrisą Cramerį, vis dar traumą besigydantį Beną Madgeną, atakas vis dažniau organizuojantį Jimmy Baroną ir... Margirį Normantą.

Alfredo Pliadžio nuotr./Rimas Kurtinaitis
Alfredo Pliadžio nuotr./Rimas Kurtinaitis

Tačiau Rimas Kurtinaitis anksčiau laiko 21-erių gynėjui laiko aikštėje nežada. Paklaustas, ar amerikiečio atleidimas žada šansą M.Normantui, treneris sakė: „Taip, mes Margirį naudojam ir pirmoje, ir antroje pozicijose, jis gauna laiko žaisti. Vaikis gerai treniruojasi, neturiu su juo problemų. Mūsų tikslai – aukštoki, gal kartais jis su atsakomybe nesusitvarko.“

Taip pat R.Kurtinaitis pridūrė, kad daug kas priklauso ir nuo rungtynių, mat vienose jis gali žaisti su 8-iais, kitose – su 12 krepšininkų.

Kol kas M.Normantas Lietuvos krepšinio lygoje aikštėje praleidžia kiek mažiau nei po 10 minučių ir per jas pelno po 3,2 taško, atlieka po 1,3 rezultatyvaus perdavimo ir atkovoja po 1,1 kamuolio.

Kai kalba pasisuka apie Europos lygą – situacija tampa itin niūri. Prieš „Partizan“ ekipą žaidėjas rungtyniavo beveik 4 minutes ir pelnė 2 taškus, prieš Krasnodaro „Lokomotiv“ į aikštę išbėgo vos keturioms sekundėms. Į krepšį tarptautiniame turnyre M.Normantas dar nemetė.

Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Europos taurės: „Lietuvos rytas“ – „Lokomotiv“
Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Europos taurės: „Lietuvos rytas“ – „Lokomotiv“

R.Kurtinaitis „B tribūnos“ skanduotes ir raginimus mesti krepšininką į aikštę, žinoma, girdėjo, bet sprendimas buvo kitoks.

Tačiau sirgalių palaikymas vilniečiui yra labai svarbus: „Kai mažesnis žaidimo laikas, tai tikrai svarbus jų palaikymas, gera tai jausti. Ačiū jiems.“

Kauno „Žalgiryje“ yra gan panaši situaciją su Pauliumi Valinsku. Jam – taip pat 21-eri, tačiau Šarūnas Jasikevičius praėjusiame sezone vis mesdavo į kovą jaunąjį įžaidėją, o jau šiais metais gavo rezultatą ir savo auklėtiniui rodo vis daugiau pasitikėjimo.

M.Normantas tikslios savo nežaidimo priežasties įvardyti negali. „Reikia įrodyti, kad galiu. Nuo trenerio priklauso, nuo noro, rezultato. Kai išeinu, turiu sudirbti ir įtikti treneriui“, – 24sek samprotavo jaunasis gynėjas.

Praėjusiais metais jis pasinaudojo situacija, kai iš komandos buvo pašalinti keturi amerikiečiai, ir sezono pabaigoje aikštėje praleisdavo daugiau laiko.

Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Margiris Normantas
Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Margiris Normantas

„Taip, man pasisekė praėjusiais metais, pasisekė ir sužaist, kai kuriose rungtynėse ir sukontroliuoti komandą, o šiemet į mano poziciją atėjo daug žaidėjų“, – 24sek sakė M.Normantas.

Taip, šiemet komandos nepaliko keturi žaidėjai, tačiau vieno konkurento dėl minučių atleidimas gali reikšti, jog būtent dabar yra gynėjo šansas užsikabinti už vietos rotacijoje. Tiesa, pats žaidėjas kolegos išvykimo nelaiko svarbiausiu faktoriumi.

„Visą laiką gali tai padaryt. Atsilaisvino vieta, bet viskas vis tiek priklauso nuo trenerio. Dabar treniruojuosi toje pozicijoje, tas padeda tobulėti“, – pasakojo krepšininkas.

R.Kurtinaičio neįtikinantis gynėjas sakė net nesvarstęs galimybės persikelti į kitą komandą, kurioje žaidimo laiko galbūt gautų daugiau: „Oi ne, tikrai kol kas nieko negalvojau. Turiu sutartį, man geriausia yra būti čia. Žiūrėsim, kaip bus.“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas