Paskutinė akcijos diena! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2022 09 11

Ketvirtfinalyje slovėnų lauks ukrainiečius įveikę lenkai

Europos krepšinio čempionate paaiškėjo pirmoji ketvirtfinalio pora. Ją sudarys Slovėnija ir Lenkija, kuri aštuntfinalyje sekmadienį nugalėjo Ukrainą 94:86. Lenkijos rinktinė tarp 8 geriausių Europos komandų pateko po 25 metų pertraukos.
A.J.Slaughteris
A.J.Slaughteris / FIBA nuotr.

Rungtynes geriau pradėjo natūralizuoto amerikiečio A.J.Slaughterio vedami lenkai. Įžaidėjas vien pirmajame kėlinyje pelnė 11 taškų (3/4 tritaškiai), o Lenkijos ekipa vienu metu atitrūko 22:16.

Daugiau pasiekti ukrainiečiai varžovams neleido, o antrajame kėlinyje jau Ainaro Bagatskio auklėtiniai perėmė iniciatyvą. Po 2 jų tritaškių iš eilės Ukraina pirmavo 44:37, tačiau lenkai sugebėjo atsitiesti.

Situacija pasikartojo trečiajame kėlinyje – Ukraina atitrūko 59:52, bet labai greitai rezultatas tapo lygus (59:59).

Rungtynių lūžis galėjo įvykti ketvirtojo kėlinio viduryje, kai jau Mateuszo Ponitkos tempiami lenkai po jo tritaškio įgijo 9 taškų pranašumą (87:78). Vis dėlto ukrainiečiai atsakė spurtu 6:0 ir, likus žaisti 1,32 min., sugrįžo į kovą (84:87).

Netrukus M.Ponitka pataikė tik vieną baudos metimą, o abu savuosius įmetęs Sviatoslavas Michailiukas ukrainiečius priartino dar labiau (84:86).

Likus žaisti 30 sek. prie baudų metimo linijos jau stojo A.J.Slaughteris ir užtikrintai abukart pataikė (90:86). Netrukus buvęs „Šiaulių" gynėjas Issufas Sanonas nepataikė iš toli ir lenkai daugiau galimybių išsigelbėti ukrainiečiams nebesuteikė.

Lenkijos rinktinėje aštuntfinalyje nesulaikomi buvo A.J.Slaughteris (24 taškai, 5 atkovoti kamuoliai, 4 rezultatyvūs perdavimai) ir M.Ponitka (22 taškai, 9 atkovoti kamuoliai, 6 rezultatyvūs perdavimai), jiems puikiai padėjo Aleksanderis Balcerowskis (14) ir Michalas Sokolowskis (13).

Ukrainos rinktinėje rezultatyviausi buvo Viačeslavas Bobrovas (15), Artiomas Pustovijus (13) ir I.Sanonas (13).

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas