Paskutinė akcijos diena! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2022 07 10

Kilus šaršalui S.Scariolo kratosi savo vaidmens L.Browno natūralizavimo sagoje

Sergio Scariolo bando atsiriboti nuo sprendimo natūralizuoti amerikietį Lorenzo Browną, jog šis galėtų prisidėti prie Ispanijos krepšinio rinktinės šių metų Europos čempionate.
Sergio Scariolo
Sergio Scariolo / „Scanpix“ nuotr.

Rinktinės treneris AS leidiniui sakė, kad tik „išreiškė savo nuomonę apie žaidėją“, nors pripažino, kad ir pats kalbėjosi su L.Brownu apie rinktinės reikalus.

Dėl 31-erių L.Browno, kuris nuo kito sezono atstovaus Tel Avivo „Maccabi“ klubui, natūralizavimo Ispanijoje kilo sumaištis, nepritarimą viešai išsakė ir rinktinės kapitonas Rudy Fernandezas.

„Prieš kelis mėnesius iš federacijos gavau žinutę, kad L.Brownas nori atsisakyti JAV pilietybės ir priimti Ispanijos. Man tai buvo didelis siurprizas. Niekad nepamanyčiau, kad amerikietis krepšininkas, įsitvirtinęs Europoje, sugalvotų kažką panašaus.

Manęs paklausė, ar aš jį žinau. Daviau teigiamą atsakymą, nes esu jį treniravęs. Pasakiau, kad ir kaip žaidėjas, ir kaip asmenybė jis yra puikus, ir būtų naudingas rinktinei.

Nesivėliau į jokias politines peripetijas. Tesu treneris, gavęs prašymą pareikšti savo nuomonę apie žaidėją“, – teisinosi S.Scariolo.

Getty Images/Euroleague.net nuotr./Lorenzo Brownas
Getty Images/Euroleague.net nuotr./Lorenzo Brownas

S.Scoriolo neigia pats prašęs natūralizuoti L.Browną:

„Tikrai ne. Tai melas. Aš to neprašiau. Tai, kad išreiškiau susirūpinimą įžaidėjo pozicija – yra visai kitas dalykas. Juk Ricky Rubio, Carlosas Alocenas yra traumuoti, Sergio Rodriguezo ir Guillemo Viveso situacija taip pat nėra aiški, o jie yra pirmi keturi pasirinkimai šioje pozicijoje“.

Paklaustas, ar federacijos prezidento Jorge Garbajosos žodžiams, kad „L.Browno natūralizavimas atliepia rinktinės poreikius“, treneris tiesaus atsakymo išvengė:

„Kai žaidėjas labai pasiaukoja – atsisako savo pilietybės ir priima Ispanijos, manęs paprašoma charakterizuoti žaidėją, ką aš ir padariau. Tai viskas“.

„Mano užduotis – iš visų galimų žaidėjų atrinkti tuos, kurie, mano manymu, geriausiai kartu galėtų varžytis tokiame konkurencingame turnyre kaip Europos čempionatas. L.Brownas dabar yra tarp pasirinkimo variantų“, – pridūrė treneris.

Jis patvirtino, kad asmeniškai ir pats bendravo su L.Brownu: „Paklausiau, ar norėtų žaisti rinktinėje. Jis davė sutikimą, ir tai viskas“.

AS pasiteiravus, ar L.Brownas gali sugriauti atmosferą rūbinėje, S.Scariolo kalbėjo apie pagarbos komandos draugui būtinybę: „Nepagarba komandos draugui rūbinėje yra didžiausias nusižengimas. Pažinodamas žaidėjus neabejoju, kad tokios rizikos nėra“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas