Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2023 12 19

Kitokį planą lemiamai atakai turėjęs G.Žibėnas: „Žiauriai gerai jaučiuosi“

Giedrius Žibėnas po pasiutusios paskutiniųjų Čempionų lygos grupių etapo rungtynių pabaigos, pasipuošęs plačia šypsena, darėsi asmenukę su sirgaliumi, kitiems spaudė rankas ir siuntė linkėjimus tribūnoms. Jis rankoje laikė derinių lentą, tačiau po triumfo ASG arenoje atskleidė, kad joje braižė ne tokią situaciją, kokią sukūrė jo auklėtiniai, išplėšę kosminę pergalę prieš Dižono JDA.

77:77 – toks rezultatas degė švieslentėje prieš paskutinę „Ryto“ ataką, kuriai vilniečiai turėjo 3,9 sek.

Margiris Normantas vos spėjo išmesti kamuolį iš užribio Lukui Uleckui, šis veržėsi link krepšio, atliko metimą, teisėjas nefiksavo kontakto.

Nuo lanko atšokusį kamuolį surado Gytis Radzevičius – jis atliko sudėtingą metimą, o kamuolys, triskart atšokęs nuo lanko aukštyn, galiausiai skrodė tinklelį.

ASG arena šėlo, „Ryto“ žaidėjai griuvo ant savo herojaus, tačiau teisėjai dar keliavo prie ekrano įsitikinti, ar Gytis spėjo atlikti metimą. Pakartojimas abejonių nesukėlė – kamuolį iš rankų jis paleido laikrodžiui dar rodant 0,2 sekundės - pergalė 79:77.

G.Radzevičius buvo rezultatyviausias „Ryto“ žaidėjas – jis pelnė 18 taškų, atkovojo 10 kamuolių, atliko 3 rezultatyvius perdavimus ir surinko 23 naudingumo balus.

„Būčiau vis tiek metęs į tą pusę, jau buvau sugalvojęs, gal būtų kas pamušęs. Bet taip, jau laikas prie galo buvo“, – po susitikimo kalbėjo M.Normantas, 15min primintas apie vos neištiksėjusias penkias sekundes, ieškant kam grąžinti kamuolį.

„Blogas derinys, reikės pakeisti“, – linksmai replikavo G.Žibėnas.

„Neblogas, – treneriui atsakė gynėjas. – Tik jie pamatė, kad aš žiūrėjau į Martyno pusę.“

„Gražu... Bėgau pas gerą draugą apsikabinti – įmetė pergalingą metimą“, – tęsė 17 taškų pelnęs ir 6 perdavimus per daugiau nei 31 minutę išdalinęs M.Normantas.

O štai G.Žibėnas atvirai nupasakojo, kokį derinį braižė lentoje minutės pertraukėlės metu.

„Martynas turėjo priimti kamuolį. Hand-offas, pin-downas, slipas – Martyno taškai“, – žėrė treneris.

Skirmanto Lisausko / BNS nuotr./Rungtynių akimirka
Skirmanto Lisausko / BNS nuotr./Rungtynių akimirka

Vis dėlto jam nebuvo baisu, jog planas griuvo dar neišmetus kamuolio iš užribio: „Žaidėjai skaito situacijas, dėl to jie ir žaidžia „Ryte“. Varžovas yra geras, atletiškas, kažkur neleido priimti kamuolio.“

G.Žibėnas pasakojo, kad iš pradžių buvo įsitikinęs, jog taškai turi būti įskaityti. Vėliau mintys galvoje ėmė suktis įvairios.

„Mums įtarimų pradėjo kelti tai, kad teisėjai taip ilgai stebėjo ekraną. Sakėme, kad dar nereikia švęsti, reikia ruoštis pratęsimui, bet įskaitė taškus – reiškia, jie buvo“, – kalbėjo strategas.

Skirmanto Lisausko / BNS nuotr./Rungtynių akimirka
Skirmanto Lisausko / BNS nuotr./Rungtynių akimirka

„Žiauriai gerai jaučiuosi, – džiaugėsi G.Žibėnas. – Visada smagu laimėti tokias rungtynes prie tokios sirgalių auditorijos. Džiaugėmės su treneriais po rungtynių, daug pareikalavo emocijų. Žinome ir tai, kad nieko nelaimėjome, tačiau tokios rungtynės mus stiprina.“

Treneris nukėlė kepurę prieš itin ilgai ant parketo antradienio vakarą buvusius M.Normantą ir Arną Veličką.

„Šiandien turėčiau daug pagarbos atiduoti Margiriui ir Arnui, nes jie šiandien buvo tik dviese, kurie gali varytis kamuolį ir kontroliuoti komandą. Buvo visko – ir klaidų, ir perskubėjimų. Esmė, kad nėra lengva žaisti virš 30 minučių abiem, kontroliuoti komandą ir tą daryti sėkmingai. Lengva nebuvo, ypač Margo, nes tai nėra jo pagrindinė pozicija. Nesusitelkčiau į lemiamą ataką. Buvo rungtynės apie atkarpas. Dar nemokame kontroliuoti tų atkarpų, kai turime +10, nes greitai pasidaro +2. Per daug kalnelių“, – dėstė G.Žibėnas.

Skirmanto Lisausko / BNS nuotr./Rungtynių akimirka
Skirmanto Lisausko / BNS nuotr./Rungtynių akimirka

„Nemokame kontroliuoti rungtynių, ypač, kai turime persvarą, – tęsė „Ryto“ vairininkas. – To didžiausia priežastis yra labai prasta pražangų selekcija. Tai kaip virusas pas mus išplitęs. Turime mokytis tą išgyvendinti, nes tai gali kainuoti labai svarbias pergales. Taip, jie grįžo, taip, jie pajautė galimybę laimėti, kraujo skonį. Gal jiems nieko nelėmė šios rungtynės, bet visi žaidėjai yra laimėtojai. Neskrido jie čia pralaimėti, juolab su nauju treneriu.“

Vilniečiai dominavo po krepšiu ir tai buvo vienas pergalės raktų – kova dėl kamuolių laimėta net 46:23, puolime sostinės krepšininkai nusiėmė net 19, o antraisiais šansais rinko 23 taškus.

Tai buvo itin svarbus mūšis „Rytui“ Čempionų lygos B grupėje. Nors Dižono komanda jau buvo užsitikrinusi pirmąją vietą, vilniečiai su Patrų „Promitheas“ stumdėsi dėl antrosios vietos ir namų aikštės pranašumo įkrintamųjų etape.

Skirmanto Lisausko / BNS nuotr./Rungtynių akimirka
Skirmanto Lisausko / BNS nuotr./Rungtynių akimirka

Pergalė reiškia, kad įkrintamųjų serijoje iki dviejų pergalių „Rytas“ susitiks su Atėnų „Peristeri“ – Graikijos klubu, žengiančiu septintoje vietoje vietinėje lygoje.

Rungtynių metu arenoje vaikštinėjo ir Artūras Jomantas, praėjusį savaitgalį baigęs karjerą. Buvęs „Ryto“ žaidėjas netrukus turėtų būti pristatytas kaip naujasis sostinės klubo sporto direktorius, bet G.Žibėnas šmaikščiai nusukinėjo klausimą kita kryptimi.

Betsafe-LKL nuotr./Artūras Jomantas
Betsafe-LKL nuotr./Artūras Jomantas

„Gandai“, – juokėsi treneris.

„Kiek girdėjau, jis Vilniuje turi restoraną, tai turbūt grįžo į Vilnių ir tęsia darbus ten. O tuomet matysime, ar „Rytas“ su juo kažką darys, ar ne“, – plačiai šypsojosi G.Žibėnas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas