Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2021 06 10

Komiška istorija – į finalo rungtynes vėlavusią legendą pavežė motoroleriu

Bolonijos „Virtus“ strategas Aleksandras Džordževičius trečiadienio vakarą su komanda šventė pergalę Italijos čempionato finale, tačiau lyg laimėjęs serbas turėjo pasijusti dar prieš susitikimo startą, kai vos nepavėlavo į svarbias rungtynes.
„Virtus“ sirgalius pavežė Aleksandrą Džordževičių iki arenos
„Virtus“ sirgalius pavežė Aleksandrą Džordževičių iki arenos / Nicolo Zanotti asmenukė

53-ejų specialistas trečiadienį link „Virtus“ arenos pajudėjo likus kelioms valandoms iki rungtynių, kaip ir prieš kiekvieną mačą, bet vos palikęs namus užstrigo milžiniškame kamštyje.

Iš vietos praktiškai nejudėjęs serbas pralaukė ilgą laiką, kol suprato, kad niekaip nespės į areną, kurioje jau buvo susirinkę „Virtus“ ir Milano „Olimpia“ krepšininkai.

A.Džordževičius puolė skambinti komandos vadovams ir tartis, kaip spręsti netikėtai iškilusią dilemą, kai prie serbo priėjo „Virtus“ marškinėliais ir kauke pasipuošęs Nicolo Zanotti, važiavęs link arenos motoroleriu.

„Iš karto atpažinau trenerį, kuris šalia kelio su kažkuo intensyviai kalbėjosi telefonu. Greičiausiai jis ieškojo sprendimo su komandos vadovais, – italų dienraščiui „La Repubblica“ sakė N.Zanotti. – Priėjau prie jo, o vos pamatęs mano aprangą su „V“ raide jis paklausė, ar galėčiau jį pavežti iki arenos. Laimei, turėjau papildomą šalmą su savimi, nes ką tik buvau paleidęs draugą, tad pavežiau Sašą iki arenos.“

Galiausiai, A.Džordževičius į areną žengė likus vos 40 minučių iki mačo pradžios, tačiau spėjo duoti savo žaidėjams reikalingus nurodymus, o šie juos įvykdė ir šventė įspūdingą pergalę 76:58.

„Scanpix“ nuotr./Aleksandras Džordževičius
„Scanpix“ nuotr./Aleksandras Džordževičius

Jau trečią kartą iš eilės „dizainerius“ nugalėjusi Bolonijos ekipa serijoje iki keturių pergalių pirmauja 3-0 ir turi auksinę galimybę susigrąžinti trofėjų, kurį pastarąjį kartą iškovojo dar 2000-2001 m. sezone, kai klubo pavadinimas dar buvo „Kinder“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas