Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2021 04 09

D.Adomaičio košmaras Izraelyje: sirgalių akibrokštas ir kalbos apie pasitraukimą

Dainiaus Adomaičio kėdė Izraelyje įkaitusi iki raudonumo. Lietuvio vadovaujamas Jeruzalės „Hapoel“ 67:98 (18:23, 20:24, 17:19, 12:32) išvykoje krito prieš Rišon Leziono „Maccabi“.

„Sport5“ žurnalistas Roi'us Cohenas tviteryje rašė apie neeilinę situaciją, kai D.Adomaitis jau buvo išstatęs vien legionierių penketą, kas yra draudžiama Izraelyje. Laimei, tai buvo laiku pastebėta ir „Hapoel“ neužsidirbo techninės pražangos.

„Hapoel“ sirgaliai praranda kantrybę, – rašė dažnai Lietuvos trenerį kritikuojantis R.Cohenas. – Jie šaukia iš pykčio ir reikalauja jau šiandien atleisti Adomaitį.“

Kaip vėliau rašė „Sport5“ žurnalistas savo publikacijoje, „Hapoel“ nestos skersai kelio, jei lietuvis norės palikti postą.

R.Coheno teigimu, D.Adomaitis nuo atvykimo nekontroliavo rūbinės ir žaidėjų, lietuviui, pasak žurnalisto, trūksta komunikacijos, o jo švelnumas vadinamas „gėdingu“.

Anot R.Coheno, vienas iš žaidėjų savo aplinkoje yra pasakęs, kad D.Adomaitis – vienas blogiausių jo turėtų trenerių.

Tiesa, Jeruzalės klubo vadovai, kaip rašo R.Cohenas, vis dar nenori atleisti D.Adomaičio, bet ir nelaikys trenerio, jei šis nuspręs susikrauti lagaminus artimiausiu metu.

VIDEO: urBONUSas: Marius Grigonis pakeliui į Maskvą, teisėjo klaidos Miunchene ir Mike Jamesas „Žalgiryje“

R.Cohenas pažymi D.Adomaičio komandos minkštumą, agresyvumo stoką ir bandymus spręsti reikalus individualiais veiksmais.

„Manau, kad jei žaidėjai ims manimi netikėti, aš būsiu pirmas, kuris tai pasakys, – D.Adomaitis sakė spaudos konferencijoje. – Aš pasikalbėsiu su vadovybe ir priimsiu sprendimus. Man komanda yra pirmoje vietoje, jokios asmenybės nėra svarbios. Tai ne apie Adomaitį ar žaidėjus. Jaučiu, kad turiu, ką duoti.“

D.Adomaičio auklėtinis Idanas Zalmansonas po rungtynių apie trenerį kalbėjo: „Aš nesu tas, kuris jo kažko paklaus. Mes turime vadovus, žaidėjams reikia koncentruotis į krepšinį. Turime pakelti galvas, laukia trejos sunkios rungtynės.“

Su 13 pergalių ir 8 pralaimėjimais „Hapoel“ yra penktoje Izraelio čempionato vietoje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas