Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2021 07 26

Kosminis debiutas: su olimpiniu rekordu flirtavęs Luka Dončičius pribloškė Argentiną

Luka Dončičius pirmosiose savo olimpinėse žaidynėse pelnė net 48 taškus, iš jų 31 per pirmąją rungtynių dalį. Krepšinio mago vedama Slovėnija C grupės rungtynėse 118:100 nuostabiu atakuojančiu krepšiniu užgožė Argentiną.
Luka Dončičius debiutavo olimpinėse žaidynėse
Luka Dončičius debiutavo olimpinėse žaidynėse / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Luka Doničičus įžengė į olimpinę sceną ir iškart parodė savo dievišką veidą krepšinyje.

Vienas geriausių pasaulio krepšininkų pirmosiose savo olimpinėse rungtynėse per 31 minutę pelnė net 48 taškus – tai antras rezultatas per visą olimpinių žaidynių istoriją.

Slovėnijos rinktinės lyderis pataikė 12 dvitaškių iš 15, 6 tritaškius iš 14, 6 baudas iš 7. Jis dar 11 kartų atkovojo kamuolį, atliko 5 rezultatyvius perdavimus ir blokavo 3 metimus. Viso jis surinko 49 naudingumo balus.

Pirmadienį L.Dončičius iškart pradėjo mačą pakilia nuotaika – trimis tritaškiais iš eilės po driblingo jis padėjo Slovėnijai startuoti.

22 metų slovėnas vien iki pertraukos pelnė 31 tašką, per pirmąją mačo dalį pataikęs 11 metimų iš 17, o jo vedama komanda rezultatyviose rungtynėse atsiplėšė 62:42.

„Milžiniškas Dončičiaus meistriškumas. 31 taškas iki pertraukos. Žvėris“, – rašė karjerą jau baigęs legendinis argentinietis Manu Ginobili rungtynių metu.

Rinkdamas taškus L.Dončičius privertė prisiminti seną rekordą.

Iki šiol olimpinėse žaidynėse daugiausiai taškų – 55 – pelnė Oscaras Schmidtas. Brazilijos legendinis snaiperis tiek įmetė 1988 metais per rungtynes Seule su Ispanija.

VIDEO: Oscar Schmidt (55pts) vs. Spain - Olympics Record (1988)

Pirmadienis buvo įsimintina diena Slovėnijai, kuri debiutavo olimpinėse žaidynėse, iškopusi į Tokiją per olimpinį atrankos turnyrą Kaune, kur slovėnai finale įveikė Lietuvos rinktinę.

2019 metais pasaulio čempionate sidabrą laimėjusi Argentina turėjo daugiau NBA žaidėjų, bet nerado priešnuodžių prieš L.Dončičių. Šis trečiajame kėlinyje sulėtino tempą ir įmetė tik 4 taškus, bet slovėnai galutinai pabėgo rungtynėse.

Net 16 tritaškių iš 43 pataikę slovėnai pranoko varžovus kovoje dėl kamuolių 59:32.

Argentinos komandai 23 taškus pelnė 41 metų Luisas Scola, pagal rezultatyvumą pakilęs į ketvirtą vietą visų laikų rezultatyviausių žaidėjų rikiuotėje, kurios lyderis yra O.Schmidtas.

2 taškus Argentinai pelnė Kauno „Žalgiriui“ praėjusį sezoną atstovavęs Patricio Garino. Per 23 min. jis pataikė tik vieną metimą iš 6.

Buvęs Vilniaus „Ryto“ gynėjas Nicolas Laprovittola per 14 min. pelnė 8 taškus.

Slovėnija: Luka Dončičius 48 (12/15 dvit., 6/14 trit., 6/7 baud., 11 atk. kam.), Klemenas Prepeličius 22, Vlatko Čančaras 12, Mike'as Tobey 11;

Argentina: Luisas Scola 23, Facundo Campazzo 21, Gabrielis Deckas 17, Luca Vildoza 11.

Kitose C grupės rungtynėse, kuriose būtų žaidusi Lietuva, jei būtų patekusi į olimpines žaidynes, pirmadienį dar žais Ispanija su Japonija.

Olimpinėse žaidynėse 12 komandų kovoja trijose grupėse. Po dvi geriausias kiekvienos grupių komandas pateks į ketvirtfinalį pagal pozicijas, o dar dvi iš trijų trečiąsias vietas užėmusių ekipų į atkrintamąsias kovas iškops atsižvelgus į papildomus rodiklius.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas