Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2023 12 27

Italijoje – skausminga panevėžiečių nesėkmė lenktynėse dėl atkrintamųjų

Panevėžio „7bet-Lietkabelis“ (5-8) krito Italijoje ir patyrė dvigubai skausmingą nesėkmę lenktynėse dėl Europos taurės atkrintamųjų.

Nenado Čanako auklėtiniai išvykoje 70:76 (17:20, 10:15, 19:19, 24:22) nusileido Trento „Dolomiti Energia“ (6-7) ekipai ir ne tik patys neįsirašė taško, skiriamo už pergalę, bet ir leido tai padaryti turnyrinės lentelės kaimynui.

Rezultatyviausiai svečių gretose žaidė 21 tašką (3/6 trit.) pelnęs, 7 kamuolius atkovojęs, bet ir 4 klaidas padaręs Deividas Sirvydis. Lietuvis surinko 24 naudingumo balus.

Šeimininkus į pergalę vedė latvis Andrejus Gražulis – 18 taškų (3/4 trit.), 7 sugriebti kamuoliai ir 25 naudingumo balai.

Be Vytenio Lipkevičiaus ir Martyno Varno žaidęs „7bet-Lietkabelis“ sugriebė net 15 kamuolių puolime, bet trumpai pirmavo tik pačioje rungtynių pradžioje.

„Pirmoje pusėje žaidėme prastai puolime. Antroje – pridarėme taktinių klaidų. Už tai ir buvome nubausti“, – apmaudo neslėpė N.Čanakas.

„Dolomiti Energia“: Andrejus Gražulis 18 (3/4 trit., 7 atk. kam., 25 naud. bal.), Davide Alviti 14 (4/5 trit.), Paulas Biligha ir Kamaras Baldwinas – po 12.

„7bet-Lietkabelis“: Deividas Sirvydis 21 (3/6 trit., 7 atk. kam., 24 naud. bal.), Paulius Valinskas 11, Nikola Popovičius 10, Gabrielius Maldūnas 8 (5 atk. kam.).

Po šios nesėkmės panevėžiečiai nukrito į 7 vietą B grupę. Priminsime, kad į Europos taurės atkrintamąsias pateks pirmasis šešetukas.

Standings provided by Sofascore

Rungtynių eiga

Svečiai ima jau 15-ą kamuolį puolime. Skirtumas traukiasi per pusę (52:56). D.Bičkauskis provokuoja nesportinę pražangą varžovui, bet prameta jau trečią baudos metimą (0/3). Latvis A.Gražulis pelno 4 taškus iš eilės ir „7bet-Lietkabelis“ padėtis komplikuojasi – 61:70 likus žaisti 2 minutes.

Sūpuoklės tęsiasi. „Dolomiti Energia“ atitrūksta (33:44), bet „7bet-Lietkabelis“ čia pat vėl mažina skirtumą (40:44). Prieš lemiamą atkarpą kiek didesnę persvarą vėl susigrąžina beveik visas rungtynes pirmaujantys šeimininkai (46:54).

Sužaidus vos pusantro kėlinio panevėžiečiai turi jau 9 klaidas. Tris iš jų yra padaręs pagrindinis atakų dirigentas P.Valinskas (20:27). „7bet-Lietkabelis“ per pirmus du kėlinius gauna jau 5 blokus, o vienu metu atsilieka ir 12 taškų skirtumu (20:32), kurį kiek pavyksta sumažinti iki didžiosios pertraukos (27:35). Negelbėja ir narsi kova dėl atšokusių kamuolių puolime – svečiai taip susikūrė net 10 antrųjų šansų.

Nesmagus vaizdas – G.Orelikas ilgokai nekyla nuo parketo po to, kai A.Gražulis jam pataiko alkūne. Laimei, „7bet-Lietkabelis“ lyderis galės tęsti rungtynes, tačiau svečių startas kol kas nužymėtas klaidoms (5:12). Svečių vežimą į priekį trukteli du tritaškius pataikantis Deividas Sirvydis ir po pirmojo kėlinio ekipas skiria tik vienas metimas (17:20).

Prieš rungtynes

B grupėje net keturios ekipos turi po 5 pergales ir dalinasi 5–8 vietas.

Priminsime, kad į Europos taurės atkrintamąsias žengs pirmasis šešetukas, tad ketvirtadienio tarpusavio rungtynės – dvigubos svarbos.

Pirmąją akistatą Panevėžyje dramatiškai, minimalia persvara, laimėjo Trento klubas – 92:93.

Standings provided by Sofascore

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas