Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2023 09 26

Krepšinis ir pramogos teroristinėje valstybėje – buvęs žalgirietis dalinosi kadrais iš Maskvos

Lietuva ir didelė dalis Europos šalių yra pripažinę Rusiją teroristine arba terorizmą remiančia valstybe dėl jos veiksmų Ukrainoje, tačiau Eurolygoje žaidžiančiam Stambulo „Fenerbahče“ klubui tai nesutrukdė sudalyvauti draugiškame turnyre Maskvoje, po kurio buvęs žalgirietis Nigelas Hayesas-Davisas dalinosi kadrais iš Rusijos sostinės.
Nigelas Hayesas-Davisas dalinosi kadrais iš Maskvos
Nigelas Hayesas-Davisas dalinosi kadrais iš Maskvos / Nigelo Hayeso-Daviso „Instagram“ nuotr.

Vos prasidėjus Rusijos karui prieš Ukrainą 2022 m. vasario pabaigoje šalies-agresorės komandos buvo eliminuotos iš tarptautinių krepšinio turnyrų, bet rusai vis dar bando išlikti matomi krepšinyje bei kviečiasi pas save Senojo žemyno grandus.

Dimitrio Itoudžio treniruojama „Fenerbahče“ praėjusią savaitę lankėsi Maskvoje, kur dalyvavo antro pagal dydį Rusijos banko VTB vardu pavadintos supertaurės turnyre.

Stambulo klubas ten varžėsi su keliomis Rusijos komandomis – iš pradžių nugalėjo Maskvos MBA klubą, vėliau pralaimėjo Krasnodaro „Lokomotiv“, nugalėjo Žemutinio Naugardo „Nizhny Novgorod“ ir liko trečioje vietoje. Turnyre dalyvavo ir Maskvos CSKA, arba kitaip, „centrinis armijos sporto klubas“, o viso turnyro dalyvių sudėtį sudarė šeši Rusijos ir du Turkijos klubai (be „Fenerbahče“, dar ir Stambulo „Bešiktaš“).

15min primena, kad „Fenerbahče“ treniruojantis D.Itoudis Rusijoje nėra svetimas – šiai šaliai pradėjus karą Ukrainoje, graikas liko treniruoti CSKA iki pat sezono pabaigos, nors didžioji dalis kitų užsieniečių, tarp jų ir visi lietuviai, spruko iš šios valstybės.

Tarp turnyre Maskvoje dalyvavusių „Fenerbahče“ žaidėjų buvo ir du sezonus Kauno „Žalgiriui“ atstovavęs Nigelas Hayesas-Davisas, vilkintis Stambulo klubo marškinėlius nuo 2022 m. vasaros.

Keliauti mėgstantis ir kone visą Europą išnaršęs amerikietis įprastai dalinasi savo kelionių vaizdais instagrame, o progos tą padaryti nepraleido ir šįkart, nors lankėsi milijonams žmonių skausmą per pastaruosius metus sukėlusioje šalyje.

Grįžęs iš Maskvos puolėjas įsikėlė dešimtis nuotraukų ir vaizdo įrašų iš Maskvos, kur jis šypsosi prie Kremliaus, pozuoja prie greta jo esančio soboro, įamžina Lenino mauzoliejų, lankosi parduotuvėje su komandos draugais ir kt.

Komentaruose N.Hayesas-Davisas, „Žalgirio“ aprangą vilkėjęs 2019-2021 m. ir net mokęsis lietuvių kalbos, sulaukė šimtų piktų žinučių, bet į jas nesureagavo ir įrašų neištrynė.

Dar praėjusią vasarą amerikietis buvo vėl siejamas su „Žalgiriu“, kai atsisveikino su „Barcelona“, tačiau galiausiai pasuko Turkijos kryptimi.

Ten jis sužaidė kol kas sėkmingiausią sezoną Eurolygoje – rinko po 10,5 taško, 4,4 atkovoto kamuolio ir 13,4 naudingumo balo per susitikimą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas