Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
03 08

„Viena kregždė – dar ne pavasaris“: pažymiai „Žalgirio“ žaidėjams ir treneriui

Kauno „Žalgirio“ šansai pasiekti Eurolygos įkrintamąsias lieka tik teoriniais. Andrea Trinchieri auklėtiniai pagirtinai kovojo Belgrade, tačiau subyrėjo dvikovos pabaigoje ir 76:83 krito prieš Tel Avivo „Maccabi“. Portale 15min – sporto komentatoriaus Ryčio Vyšniausko pažymiai „Žalgirio“ žaidėjams ir vyriausiajam treneriui Andrea Trinchieri.
Keenanas Evansas
Keenanas Evansas / zalgiris.lt nuotr.

Tai buvo labai chaotiškos rungtynės.

Tel Avivo „Maccabi“ žaidė ne patį geriausią krepšinį, tad Kauno „Žalgiriui“ šis varžovas buvo įveikiamas. Matėme gerą mūsiškių krepšinį 36-37 mačo minutes, bet bėda buvo ta, kad Andrea Trinchieri auklėtiniai prie savojo krepšio nesusirinko atšokusių kamuolių, o tai yra didelė problema krepšinyje, lemianti išties daug.

Kai varžovams suteiki tiek papildomų atakų, tai dvigubai pasunkina tavo užduotį iškovoti pergalę.

Paskutinėmis minutėmis „Žalgiris“ buvo neblogoje situacijoje tuščioje Aleksandro Nikoličiaus salėje Serbijoje, turėjo visus šansus laimėti rungtynes, tačiau lemiamos akimirkos buvo pažymėtos prastais sprendimais ir klaidomis, kurios nuskandino Lietuvos čempionus.

Abi komandos buvo įsivėlusios į chaosą, bet tai nebuvo prastos kokybės krepšinio vakaras.

Šiose rungtynėse iš „Žalgirio“ matėme ir gerų dalykų, gerų atkarpų, kaip Edmondo Sumnerio pirmasis kėlinys ar solidi žalgiriečių gynyba trečiajame kėlinyje.

Apmaudu, nes tokioje atmosferoje prieš tokį „Maccabi“ tikrai buvo galima pasiimti pergalę ir susigrąžinti tikėjimą dėl besitęsiančios įkrintamųjų kovos. Teoriškai, ši kova dar tęsiasi, bet po šio pralaimėjimo reikia laimėti turbūt visas likusias rungtynes.

#2 Keenanas Evansas – 8,5

zalgiris.lt nuotr./Keenanas Evansas
zalgiris.lt nuotr./Keenanas Evansas
18 tšk. (5/6 dvit., 1/3 trit., 5/6 baud.), 4 atk. kam., 4 rez. perd., 28 naud. bal., 27 min.

Transliacijos metu rungtynių statistika strigo, tad Keenano Evanso naudingumas atrodė žemesnis, nei kad yra iš tiesų. Jis su tikrai mažu skaičiumi metimų surinko tokius skaičius. Tai – įspūdinga.

Varžovai skyrė didžiulį dėmesį, bet „Žalgirio“ lyderis rado galimybių atakuoti krepšį. Pirmoje mačo pusėje „Maccabi“ neleido jam mesti iš toli, tad jis žaidė agresyviau ir daugiau veržėsi link krepšio. Šioje dvikovoje K.Evansas triskart įmetė dvitaškį su pražanga.

K.Evansas tapo tokiu žaidėju, kuris ir prieš gerą gynybą surinks 20 taškų ir 20 naudingumo balų. Jis provokuoja pražangas, jis pataiko sudėtingus metimus, nes jaučia didžiulį pasitikėjimą savimi.

Galbūt šįkart ne taip gerai veikė „du prieš du“ su K.Evansu, nes prastokai funkcionavo „Žalgirio“ aukštaūgiai.

Gaila, kad lemiamose atakose nepavyko kamuolio pristatyti Keenanui, nes tą darant buvo padarytos klaidos. Jis galėjo išplėšti pergalę, apmaudu ir gaila, kad net neturėjome tokio šanso.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas