Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
01 17

L.Kleiza apie skirtingą „Ryto“ veidą Lietuvoje ir Europoje: „Nepilnavertiškumo kompleksas“

Įpusėjus Lietuvos krepšinio lygos („Betsafe-LKL“) reguliariajam sezonui Vilniaus „Rytas“ dalijasi pirmąja vieta su Kauno „Žalgiriu“, tačiau sostinės klubo kelionė tarptautiniame fronte ir vėl baigėsi anksti. „Europiniuose turnyruose „Rytas“ turi nepilnavertiškumo kompleksą“, – 15min laidoje PIKENROLAS sakė Linas Kleiza, sukritikavęs ir vyriausiąjį trenerį Giedrių Žibėną.

Įspūdingai savų sirgalių palaikomas Vilniaus „Rytas“ sostinės derbyje 89:72 pervažiavo Vilniaus „Wolves“ ir atitrūko turnyrinėje „Betsafe-LKL“ lentelėje nuo kitų komandų kartu su Kauno „Žalgiriu“ – po 14 pergalių ir 2 pralaimėjimus.

Vis dėlto Giedriaus Žibėno treniruojamas „Rytas“ ir vėl atsimušė į sieną FIBA Čempionų lygoje.

Nors grupių etapą vilniečiai baigė keturiomis pergalėmis iš eilės, bet tuomet – šaltas Atėnų „Peristeri“ dušas pirmajame įkrintamųjų mače ASG arenoje 92:110, po kurio Lietuvos vicečempionai neatsitiesė ir Graikijoje – krito 80:83.

„Ryto“ neišgelbėjo ir didžiąja Kalėdų dovana sirgaliams tapęs sugrįžęs lyderis Marcusas Fosteris.

Linas Kleiza 15min laidoje PIKENROLAS strėlę paleido į vyriausiojo trenerio G.Žibėno daržą. Strategas dar po pirmojo „Peristeri“ niukso spaudos konferencijoje dukart pareiškė, jog serija tikrai grįš į Vilnių.

„Manau, kad didžiausia Giedriaus Žibėno problema yra ta, kad kai labiausiai reikia sukontroliuoti komandą, komanda būna nekontroliuojama, o sprendimai būna pasirenkami blogi, – sakė Linas Kleiza. – Jeigu viskas eina gerai, tuomet viskas būna super pozityvu, o greitas puolimas – užsikūręs. „Rytas“ galėjo laimėti ir pernykštę finalo seriją prieš „Žalgirį“, bet pasitaikė porą momentų, kai nebuvo tinkamos kontrolės ir sprendimų, ir „Rytas“ prasileido.

LKL čempionate „Rytas“ jaučiasi tarsi namuose, jaučia pasitikėjimą, skirtingai nei Čempionų lygoje. Europiniuose turnyruose „Rytas“ turi tarsi nepilnavertiškumo kompleksą. Jie turėjo ir galėjo laimėti prieš „Peristeri“, bet neturėjo jokių šansų namuose net ir prie tokios atmosferos. Atėnuose sugrįžo į rungtynes, turėjo šansą, bet vėl pralaimėjo.“

nuotr. FIBA/Vilniaus „Rytas“
nuotr. FIBA/Vilniaus „Rytas“

Tai buvo ketvirtas „Ryto“ sezoną Čempionų lygoje – pirmajame sezone Donaldo Kairio treniruojami vilniečiai neperžengė grupių etapo, vėliau su G.Žibėnu užstrigdavo „Top 16“ etape, o šįmet nepasiekė net ir jo.

Dabar „Ryto“ žvilgsnis krypsta į Karaliaus Mindaugo taurės (KMT) turnyrą, kuriame jau artėjantį šeštadienį bilietą į finalo ketvertą medžiojantys „Jeep“ arenos šeimininkai bandys apginti Utenoje susikrautą 12 taškų pranašumą.

Šio turnyro finale Vilniaus klubas pastarąjį kartą žaidė 2020-aisiais metais.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas