Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2023 05 23

L.Kleiza mūru stoja į Šaro pusę: „Nesuprantu, ką galvoja „Barcelona“

Šarūno Jasikevičiaus svajonė Kaune laimėti pirmąjį Eurolygos titulą kaip treneriui – neišsipildė. Ispanijos žiniasklaidoje iš karto imta rašyti apie sutarties su lietuviu nepratęsimą, tačiau 15min laidoje PIKENROLAS kalbėjęs Linas Kleiza mūru stojo į Š.Jasikevičiaus pusę.

„Visų pirma, reikėtų pradėti nuo padėkos „Žalgiriui“, Pauliui Motiejūnui, kad atvežė finalo ketvertą į Lietuvą. Mano akimis, finalas buvo aukščiausio lygio kosmosas. Renginys – irgi aukščiausio lygio. Arena – įspūdinga. Aišku, „Olympiakos“ sirgaliai irgi kūrė labai gerą atmosferą. Tas pats K.Porzingis nebuvo to matęs“, – pradėjo L.Kleiza.

„Man viskas pasibaigė labai skaudžiai. Buvau visa širdimi už „Olympiakos“. Atrodė, kad jie pagaliau laimės titulą, bet toks ir yra to finalo ketverto grožis – po viso sezono viską lemia vienas metimas. Vau. Jaučiau tų žaidėjų skausmą. Pats esu pralaimėjęs didesniu rezultatu“, – tęsė buvęs Pirėjo klubo krepšininkas, Eurolygos finale kritęs 2010 m.

Šįkart „Olympiakos“ turėjo pripažinti veteranų tempiamo Madrido „Real“ klubo pranašumą – 78:79. Pusfinalyje ir Š.Jasikevičiaus „Barcelona“ ekipą įveikęs karališkasis klubas finale šventė pergalę, kai lemiamą metimą likus žaisti 3 sek. pataikė 35-erių Sergio Llullas.

„S.Llullas, R.Fernandezas ir S.Rodriguezas – trys pagrindiniai žaidėjai, ispanai. Jie už Madrido klubą pasiruošę atiduoti viską. Jie turi identitetą. Realiai jie nusprendė, jie laimėjo šitą Eurolygą. Tai yra aukščiausia klasė, – pagyras žarstė L.Kleiza. – Tas pats Ch.Mateo turėjo visus atsakymus prieš „Barcelona“. Vėliau finale kas viską pakeitė? Zona. „Real“ perėmė rungtynių kontrolę. Nebuvo jokios panikos. Jie tikėjo, kad gali laimėti.“

„Galiausiai paskutinę ataką patikėjo S.Llullui, kuris prieš tai nebuvo įmetęs nė taško. Bet jie pasitikėjo, žinojo, kas gali pataikyti. Lieka tik grožėtis. Tai yra trenerio su kiaušiniais sprendimas. Tikrai galvojau, kad kamuolį atiduos S.Rodriguezui, bet ne, atidavė S.Llullui. Metimas – žiauriai sudėtingas, per M.Fallą. Pasakose negali parašyti geresnės pabaigos. Tai buvo filmas. Žiauriai gražus finalas“, – žavėjosi L.Kleiza.

Lino Žemgulio nuotr./Linas Kleiza
Lino Žemgulio nuotr./Linas Kleiza

„Real“ – tokia komanda, kurią reikia nužudyti anksčiau. Turėti saugesnę persvarą, nenueiti iki paskutinių minučių, nes jie geriausiai Europoje žino, kaip reikia sužaisti gale. Atrodė, kad „Oly“ buvo labai geroje situacijoje uždaryti rungtynes, bet nepataikė“, – kepurę prieš „Real“ nukėlė ir Rytis Vyšniauskas, pabrėžęs Ch.Mateo taktinį ėjimą.

„Su zona 2+3 jie sugebėjo laimėti sunkius mačus Belgrade, pusfinalyje prieš „Barcelona“, kur S.Sanli, N.Mirotičius prametė daugybę metimų, taip pat ir finale. (Reguliariajame) sezone to nematėme tiek daug, bet Ch.Mateo suprato, kokia yra situacija. Jis turėjo vieną centrą, W.Tavaresą, kuris turi žaisti 35 minutes, neturėjo ketvirtų numerių – viską paskaičiavus, su asmenine gynyba turbūt neištrauktų ir neišsaugotų veteranų, kad pabaigoje sužaistų puolime“, – pridūrė jis.

Gedmanto Kropio / BNS nuotr./Rytis Vyšniauskas
Gedmanto Kropio / BNS nuotr./Rytis Vyšniauskas

„Jų treneris pasirodė gudresnis už visus“, – daug kritikos sezono metu sulaukusį Ch.Mateo išskyrė ir L.Kleiza.

PIKENROLO vedėjui Rokui Pakėnui priminus, kad jau kuris laikas sklandė kalbos apie „Real“ susitarimą su Sergio Scariolo, L.Kleiza ir R.Vyšniauskas svarstė, kaip dabar turėtų elgtis Madrido vadovai, taip pat – kas kaltas dėl „Barcelona“ nesėkmės ir kokia Š.Jasikevičiaus ateitis Katalonijoje?

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas