Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2017 09 07

L.Kvedaravičius tiki galingu Lietuvos rinktinės finišu: „Jau galvojame apie sutikimą“

Lietuvos krepšinio rinktinė susvyravo tik Europos krepšinio čempionato pradžioje. Po netikėto pralaimėjimo paskutinėmis rungtynių sekundėmis gruzinams, Lietuvos krepšininkai susikaupė ir nušlavė likusius varžovus. 15min studijoje apsilankęs Linas Kvedaravičius yra įsitikinęs, kad Lietuvos rinktinė yra pasirengusi nugalėti bet kurį varžovą, o Dainiaus Adomaičio debiutas pranoko daugelio lūkesčius.

Pats buvęs krepšininkas ir Vilniaus vicemeras atskleidė, kad mūsų rinktine tiki savivaldybė, kuri jau dabar galvoja apie krepšininkų sutikimą.

„Atmosfera rinktinėje yra puiki. Galbūt tai skirtumas nuo kitų rinktinių – krepšininkai yra išlaisvinti. Jonas Valančiūnas yra antras naudingiausias visame čempionate. Jo žaidimas tik gerėja. Tai rodo, kad komanda juo pasitiki. Galima galvoti apie gerą čempionato baigtį“, – apie lietuvių privalumus prieš kitas komandas kalbėjo L.Kvedaravičius.

Krepšinio specialistas taip pat kalbėjo apie tai, ko galime tikėtis aštuntfinalyje iš Graikijos ir Lietuvos krepšinininkų.

– Kokie pagrindiniai Lietuvos rinktinės privalumai ir trūkumai išryškėjo grupių etape?

Pralaimėjimo Gruzijai jau niekas neprisimena.

– Visų pirma, reikia prisiminti mūsų pasirengimą čempionatui. Luko Lekavičiaus trauma. Finiše prarasti vieną iš pagrindinių įžaidėjų yra sunku. Treneriams reikėjo greitai priimti sprendimus. Vėlavo skrydis. Visa tai išmuša iš vėžių. Su visu tuo rinktinė puikiai susitvarkė. Pralaimėjimo Gruzijai jau niekas neprisimena. Lietuvos rinktinė parodė, kad turi charakterį.

Atmosfera rinktinėje yra puiki. Galbūt tai skirtumas nuo kitų rinktinių – krepšininkai yra išlaisvinti. Jonas Valančiūnas yra antras naudingiausias visame čempionate. Jo žaidimas tik gerėja. Tai rodo, kad komanda juo pasitiki. Galima galvoti apie gerą čempionato baigtį.

– Ar galime sakyti, kad J.Valančiūnas yra geriausias rinktinės žaidėjas?

– Rinktinės stiprybė ta, kad nėra vieno lyderio. Vienas žaidėjas nelemia galutinio rezultato. Tai labai gerai. Kiekvieną dieną iššauna vis kitas. Adas Juškevičius, Edgaras Ulanovas, Mindaugas Kuzminskas vis blyksteli. Atsarginių suolelis nuostabiai sužaidžia.

Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Paulius Gritėnas ir Linas Kvedaravičius
Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Paulius Gritėnas ir Linas Kvedaravičius

– Kaip vertinate rinktinės trenerio Dainiaus Adomaičio darbą?

– Jis nutildė skeptikus. Rezultatas kalba pats už save. Laimėta pirma vieta grupėje. Pergalė prieš Ettore Messiną daug ką reiškia. Tai lyg studento pergalė prieš profesorių. Matau šviesią rinktinės ateitį. Dainius keičiasi ir prisiderina prie žaidėjų. Mums kartu teko žaisti. Jis labai racionalus. Anksčiau jis labai visus sustatydavo, bet matė, kad šiai komandai tai netinka. Ir jie išsilaisvino. Žaidėjai žino, kad treneris nebaus.

– Ar tokie klasikiniai snaiperiai kaip Artūras Milaknis vis dar turi vietą šiuolaikiniame krepšinyje?

Pergalė prieš Ettore Messiną daug ką reiškia. Tai lyg studento pergalė prieš profesorių.

– Kam kažką keisti, jei gerai sekasi? Nebūtina per snaiperius nulemti rungtynių baigtį. Jaučiu, kad jie iššaus, kai reiks. Snaiperių visada reikia komandai. Kartais tenka rizikuoti. Tokių žaidėjų buvimas yra būtinas. Tokį ginklą turėti apkaboje kiekvienas treneris svajoja.

– Aštuntfinalio varžovas – Graikija. Ką žinome apie graikus ir ką galime pasakyti apie juos po rungtynių grupėse?

– Graikai turi septynis žaidėjus praktiškai. Jie remiasi senais patikrintais žaidėjais. Bet turi ir perspektyvaus jaunimo. Rungtynės su Lenkija parodė, kad pergalės neatiduos. Nes jiems nepraėjimas į kitą etapą būtų krachas. Su graikais nebus lengva. Jie turi tokių varžybų patirties. Jie turi pajėgias gynėjų ir priekinę linijas, bet mūsų stiprybė atsarginių suolas. Lietuviai šiame čempionate ginasi bene geriausiai. Mes turime gerą aukštaūgių rotaciją. Artūras Gudaitis ir Donatas Motiejūnas du bokštai, pro kuriuos veržtis nesinori. Turime privalumų prieš graikus.

Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./Įspūgingiausios akimirkos
Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./Įspūgingiausios akimirkos

– Kurios komandos čempionate atrodo solidžiausiai?

– Lietuva pretenduoja į medalius. Ispanų treneris jau po draugiškų rungtynių sakė, kad mes pretenduosime į medalius. Ispanija yra labai stipri. Nereikia nurašyti nei vienos aštuntfinalio dalyvės. Slovėnija labai gražiai atrodo. Jiems vis nesiseka čempionatuose. Visos komandos yra įveikiamos. Finalas bus labai įdomus.

Mes jau organizuojame mūsų rinktinės sutikimą, nes tikimės gero rezultato.

– Kokio varžovo Lietuva turėtų vengti, kas mums galėtų būti neparankiausi?

– Ispanija. Jų priekinė linija labai stipri. Jie patys neparankiausi. Bet jei žaisime dėl aukso, viskas gali baigtis gerai.

– Kokias Lietuvos krepšinio grandis turėtume stiprinti? Ar išauginame pakankamai talentų, kad galėtume išlaikyti savo kaip favoritų poziciją?

– Tai miestų ir savivaldybių klausimas, bazių klausimas. Mes praradome keturias krepšinio sales Vilniuje. Ruošiamės statyti naujas. Tai ir federacijos rūpestis. Moksleivių lygoje įvestas mokestis buvo klaidingas žingsnis. Turime nerinkti pinigų, o į vaikus investuoti. Krepšinis Lietuvoje turi gerus trenerius. Futbolui nesiseka ne dėl stadiono. Reikia žaidėjų ir trenerių.

Tik mergaičių krepšinis turi didelę duobę Lietuvoje. Latviai jau nuėjo labai toli. Mes irgi galime tai padaryti, bet reikia strategijos ir įdirbio. Su berniukais situacija yra gera. LKL komandos dar neturi prievolės turėti dublerių komandas. Galbūt taip sustabdysime tokius žaidėjus kaip Tadas Sedekerskis ir Arnoldas Kulboka, kurie pasirenka tobulėti užsienyje.

FIBA nuotr./Tadas Sedekerskis
FIBA nuotr./Tadas Sedekerskis

– Įsimintiniausias Lietuvos rinktinės momentas.

– Visi medaliai, sutikimai. Mes jau organizuojame mūsų rinktinės sutikimą, nes tikimės gero rezultato. Šio čempionato tai tikrai Ado Juškevičiaus tritaškis. Tai puošia krepšinį. Buvo ir Šarūno Jasikevičiaus tritaškiai ir kova su JAV. Lietuva turi labai daug gražių momentų.

– Visų laikų rinktinės penketukas.

– Modestas Paulauskas, Arvydas Sabonis, Šarūnas Marčiulionis, Šarūnas Jasikevičius. Neįmanoma to penkto išrinkti. Tiek daug žvaigždžių.

– Vokietija ar Prancūzija? Slovėnija ar Ukraina? Suomija ar Italija? Lietuva ar Graikija?

– Prancūzija. Slovėnija. Italija. Lietuva. Manau, kad laimėsime 11 ar 12 taškų skirtumu.

VIDEO: L.Kvedaravičius apie rinktinės žaidimą: „Galima galvoti apie gerą čempionato baigtį“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai
Reklama
Namuose drėgna, kaupiasi kondensatas ant langų. Kaip apsaugoti savo namus nuo pelėsio?
Reklama
Advento kalendoriai – nuo paprastos tradicijos iki prabangos segmento
Reklama
Kaip išvengti peršalimo komplikacijos – sinusito